М'ясо коропа не тільки дуже корисна, поживна, але і відрізняється чудовим смаком, чудовим ароматом і незвичайною ніжністю. Його можна приготувати по-різному, але особливо гарний, короп в запеченому, смаженому і фаршированому вигляді. Давайте розглянемо з вами кілька вишуканих рецептів приготування фаршированого коропа, які обов'язково прикрасять ваш стіл і піднімуть всім настрій.
Короп, фарширований рисом
Інгредієнти: тушка карпа - 25 кг; рис - 05 склянки; цибуля ріпчаста - 2 шт.; перець болгарський - 1 шт.; зелень кропу - 50 г; сіль, спеції для риби - на смак; рослинне масло - для смаження. Приготування Для приготування фаршированого коропа насамперед потрібно зробити начинку. Для цього беремо рис, гарненько промиваємо і відварюємо в підсоленій воді до напівготовності. Чистимо цибулю та нарізаємо разом з болгарським перцем дрібними кубиками. Обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору цибулі і м'якості перцю. Додаємо обжарку до рису і гарненько перемішуємо.
Як правильно фарширувати карпа? Отже, беремо тушку риби, потрошимо і ретельно промиваємо під холодною водою. Наповнюємо черевце коропа приготовленої рисовою начинкою, закріплюємо зубочистками і перетягуємо гарненько кулінарною ниткою. Потім гострим ножем робимо на рибі наскільки розрізів і натираємо з обох сторін сіллю і приправами. На деко кладемо лист фольги, потім викладаємо фаршированого коропа і загортаємо його. Відправляємо рибу в заздалегідь розігріту духовку і випікаємо при 180°C приблизно 40 хвилин. Ось і все, короп фарширований рисом у фользі готовий! Видаляємо нитка, зубочистки і викладаємо його на блюдо. Прикрашаємо дрібно посіченою зеленню кропу і подаємо на стіл разом зі свіжими овочами.
Короп, фарширований овочами - рецепт
Інгредієнти: короп - 2 кг; лимон - 1 шт.; морква - 1 шт.; цибуля ріпчаста - 2 шт.; печериці - 500 г; сметана - 100 мл; сіль, спеції для риби - на смак. Приготування Беремо рибу чистимо, потрошимо і гарненько миємо. Потім натираємо її всередині і зовні лимонним соком, спеціями і сіллю. Залишаємо на 30 хвилин, щоб короп як слід замариновался. Не втрачаючи часу дарма, готуємо начинку. Для цього чистимо цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо на рослинному маслі до напівготовності. Потім додаємо терту моркву і подрібнені гриби. Все перемішуємо і смажимо на слабкому вогні 10 хвилин, постійно перемішуючи.
Черево карпа зсередини промазуємо гарненько сметаною і заповнюємо начинкою. Закріплюємо зубочистками або перетягуємо кулінарною ниткою. Потім гострим ножем робимо на рибі кілька надрізів і рясно змащуємо її залишилася сметаною. Викладаємо на деко і в деякі розрізи вставляємо часточки лимона.
Ставимо рибу в духовку приблизно на годину і запікаємо при температурі 180°C. Як бачите, рецепт фаршированого овочами коропа в духовці досить простий і не забирає багато часу.
Короп, фарширований горіхами
Інгредієнти: короп - 15 кг; батон - 150 г; молоко - 100 мл; часник - 2 зубчики; цибуля ріпчаста - 2 шт.; волоські горіхи - 3 ст. ложки; зелень петрушки; сіль, чорний мелений перець - за смаком. Приготування Карпа чистимо, потрошимо і моєму. Акуратно знімаємо з риби всю шкіру так, щоб залишилася одна голова, відокремлюємо м'ясо. В результаті у вас повинен вийти «панчіх». М'ясо коропа перекручуємо через м'ясорубку, змішати з розмоченим в молоці батоном, дрібно порубаним луком і часником. Додаємо зелень петрушки і терті волоські горіхи. Все добре перемішуємо і заправляємо сіллю, перцем за смаком. Готовим фаршем наповнюємо наше рибу і ретельно зашиваємо кулінарною ниткою. Запікаємо в духовці приблизно 45 хвилин при температурі 200°C. Готову страву прикрашаємо зеленню і оливками. Приємного апетиту!