Любителі риби знають, що короп - риба корисна, поживна. Ну а якщо ви ще й рибалка, то похвалитися своїм уловом і порадувати сім'ю і друзів смачним коропом просто зобов'язані. Спробуйте приготувати коропа в сметані - посмажте або запечіть, можете і згасити, будь-який рецепт хороший, зіпсувати карпа практично неможливо.
Як приготувати коропа в сметані?
Запечена риба завжди вважалася корисної та дієтичної, вона зберігає свої неповторні смакові властивості. Але, якщо ви любите смажену рибу, то без остраху смажте карпа - він набуде більш соковитий смак. Попередньо обов'язково добре почистіть рибу, видаліть зябра і очі, випатрайте від кишок і промийте. Якщо ваша рибка важить більше кілограма, то краще готувати її не цілком, а обробити на порційні шматочки. Невеликого карпа запікайте цілком, в такому випадку, можна подати його на стіл як центральне блюдо. Сметану можете використовувати як у вигляді соусу і залити нею карпа перед закінченням приготування, так і в якості маринаду для риби.
Запечений короп у сметані
Короп в духовці зі сметаною - корисне і смачне блюдо, а приготоване цілком - завжди красиве. Ви можете подати його навіть на святковий стіл. До речі, запекти таку рибу можна і в фользі, а в кінці приготування розкрити, щоб отримати підсмажену кірочку.
Інгредієнти: короп - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; майонез - за смаком; сметана - 300 г; борошно - 2 ч. ложки; сіль, перець - за смаком; лимон, зелень - за смаком. Приготування Коропа почистити, добре промити, потім обмазати зсередини і зовні майонезом, змішаним із сіллю, чорним перцем і соком лимона. Залишити на годину просочуватися. Цибулю нарізати півкільцями, посолити і залишити на кілька хвилин в мисці. На сковороді підсмажити цибулю до золотистої скоринки, додати сметану, борошно і трохи тушкувати. Розігріваємо духовку до 200 градусів і ставимо запікатися карпа. Як тільки зарум'яниться, поливають сметанним соусом і відправляємо назад в духовку. Готуємо рибу до золотистої скоринки соусу. Подавайте коропа під сметаною, прикрасивши кружечками лимона і зеленню.
Короп смажений в сметані
Рецепт короп у сметані досить простий. До речі, якщо ви купите вже почищену рибу, то час приготування значно скоротиться.
Інгредієнти: короп - 1 шт.; сухарі мелені - 3-4 ст. ложки; яйце - 2 шт.; сметана - 1/2 склянки; масло рослинне - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; зелень - за смаком. Приготування Коропа почистити, випатрати, вимити і нарізати порційними шматочками. Посолити, поперчити і відставити приблизно на 15 хвилин. Збити в тарілці яйця, кожен шматочок риби вмочити в яйце, обваляти в мелених сухарях і посмажити з усіх боків на розігрітій сковороді. Потім залити короп сметаною і один раз закип'ятити. Готового коропа зі сметаною, посипати дрібно нарізаною зеленню і подавати на стіл.
Короп тушкований в сметані - рецепт
Загасити карпа ви може навіть перебуваючи на природі, на риболовлі, тим самим відразу випробувавши свіжий улов. Візьміть замість каструлі казанок і на багатті влаштуйте бенкет, приготувавши короп у сметані.
Інгредієнти: короп (близько 1 кг) - 1 шт.; масло вершкове - 50 г; сметана - 150 г; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; зелень - за смаком. Приготування Коропа почистити, випатрати, ретельно промити. На дно каструлі (або казанка) покласти нарізану кружечками моркву, цибулю і зелень петрушки. Зверху - порційні шматочки коропа, налити 1 склянку води і тушкувати близько 10 хвилин. Потім додати до риби вершкове масло, сметану і тушкувати на невеликому вогні під кришкою близько години. Обов'язково стежте, щоб карпо не пригорів.