Заливне з коропа неодмінно сподобається всім, а особливо тим людям, які не вживають в їжу м'яса. Блюдо виходить дуже яскравим, насиченим і досить оригінальним. Ми хочемо навчити вас і розповісти, як приготувати холодець з коропа.
Рецепт холодцю з коропа
Інгредієнти: цибулина - 2 шт.; короп - 1 шт.; перець болгарський - 3 шт.; помідори - 3 шт.; яєчний білок - 2 шт.; яйце - 2 шт.; вода - 15 л; спеції; желатин - 1 ч. ложка. Приготування Карпа очищаємо, видаляємо нутрощі, кістки, розбираємо на 2 филейних шматочка, і промиваємо в проточній холодній воді. Потім голову і ікру кидаємо в каструлю з водою, додаємо крупно нарізані скибочками помідори і болгарський перчик. Варимо овочі 1 годину без кришки на помірному вогні. Готовий бульйон проціджуємо через сито, приправляємо червоним меленим перцем і сіллю. Заливаємо філе бульйоном і варимо 20 хвилин на помірному вогні.
Поки риба готується, відварюємо круто яйця, остуджуємо їх, очищаємо і шаткуємо кружечками. Викладаємо рибу в глибоку ємність і даємо їй охолонути. Зверху прикрашаємо яйцем і шматочками болгарського перцю. Тепер збиваємо яєчні желточки з водою, виливаємо суміш у рибний бульйон , в якому готувався короп, і доводимо все до кипіння. Желатин розвести в холодній воді, вводимо в бульйон і ретельно перемішуємо. Приготовану суміш проціджують і переливаємо в ємність з рибою. Страва з заливним прибираємо приблизно на 7 годин на холод і подаємо на стіл, коли желе повністю застигне.
Заливна риба з коропа
Інгредієнти: буряк - 400 г; короп - 1 шт.; цибулина - 2 шт.; морква - 2 шт.; желатин - 1 ч. ложка; цибулиння; хрін - за смаком; спеції. Приготування Карпа очищаємо і ріжемо на кілька частин. Цибуля обробляємо, шаткуємо, а буряк і моркву подрібнюємо кружечками. У велику ємність викладаємо шарами овочі, шматки риби і цибулиння.
Заливаємо гарячою водою, кип'ятимо і варимо на слабенькому вогні. У процесі приготування додаємо за смаком сіль і цукор. Варимо не менше години, періодично підливаючи воду і стежачи, щоб карпо не розвалився.
Далі акуратно виймаємо всі інгредієнти з каструлі. Желатин замочуємо у воді, змішуємо його з невеликою кількістю бульйону і проціджуємо. На спеціальне рибне блюдо викладаємо всі шматки рибки, між карпом прокладаємо буряк, морква, заливаємо до середини бульйоном, остуджуємо і прибираємо на 3 години в холодильник.