Вернуться назад Распечатать

Заливне з коропа

Заливне з коропа
Заливне з коропа неодмінно сподобається всім, а особливо тим людям, які не вживають в їжу м'яса. Блюдо виходить дуже яскравим, насиченим і досить оригінальним. Ми хочемо навчити вас і розповісти, як приготувати холодець з коропа.

Рецепт холодцю з коропа


Інгредієнти:

  • цибулина - 2 шт.;

  • короп - 1 шт.;

  • перець болгарський - 3 шт.;

  • помідори - 3 шт.;

  • яєчний білок - 2 шт.;

  • яйце - 2 шт.;

  • вода - 15 л;

  • спеції;

  • желатин - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Карпа очищаємо, видаляємо нутрощі, кістки, розбираємо на 2 филейних шматочка, і промиваємо в проточній холодній воді. Потім голову і ікру кидаємо в каструлю з водою, додаємо крупно нарізані скибочками помідори і болгарський перчик. Варимо овочі 1 годину без кришки на помірному вогні. Готовий бульйон проціджуємо через сито, приправляємо червоним меленим перцем і сіллю. Заливаємо філе бульйоном і варимо 20 хвилин на помірному вогні.
    Поки риба готується, відварюємо круто яйця, остуджуємо їх, очищаємо і шаткуємо кружечками. Викладаємо рибу в глибоку ємність і даємо їй охолонути. Зверху прикрашаємо яйцем і шматочками болгарського перцю. Тепер збиваємо яєчні желточки з водою, виливаємо суміш у рибний бульйон , в якому готувався короп, і доводимо все до кипіння. Желатин розвести в холодній воді, вводимо в бульйон і ретельно перемішуємо. Приготовану суміш проціджують і переливаємо в ємність з рибою. Страва з заливним прибираємо приблизно на 7 годин на холод і подаємо на стіл, коли желе повністю застигне.

    Заливна риба з коропа


    Інгредієнти:

  • буряк - 400 г;

  • короп - 1 шт.;

  • цибулина - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • желатин - 1 ч. ложка;

  • цибулиння;

  • хрін - за смаком;

  • спеції.


  • Приготування
    Карпа очищаємо і ріжемо на кілька частин. Цибуля обробляємо, шаткуємо, а буряк і моркву подрібнюємо кружечками. У велику ємність викладаємо шарами овочі, шматки риби і цибулиння.
    Заливне з коропа
    Заливаємо гарячою водою, кип'ятимо і варимо на слабенькому вогні. У процесі приготування додаємо за смаком сіль і цукор. Варимо не менше години, періодично підливаючи воду і стежачи, щоб карпо не розвалився.
    Далі акуратно виймаємо всі інгредієнти з каструлі. Желатин замочуємо у воді, змішуємо його з невеликою кількістю бульйону і проціджуємо. На спеціальне рибне блюдо викладаємо всі шматки рибки, між карпом прокладаємо буряк, морква, заливаємо до середини бульйоном, остуджуємо і прибираємо на 3 години в холодильник.