Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Холодець із судака - рецепт

Холодець із судака - рецепт

22-03-2015, 13:10
2 969
Холодець із судака - рецепт
Заливне - класичне блюдо для застілля. Любителям м'яса прикрасити бенкетний стіл можна апетитним холодцем, а любителям риби - насолодитися смаком холодцю з судака. Судак - риба худа, тобто вміст жиру в ній не перевищує 3%, а тому заливне з такої рибки урізноманітнює не тільки святковий стіл, але й повсякденне дієтичне меню. Як зробити смачне і правильне холодець із судака, ви дізнаєтеся в цій статті.

Заливне з риби судак


Заливне складно назвати простою стравою, проте всі докладені зусилля з лишком компенсує смак готового блюда, який порадує вас і ваших гостей. Рецепт приготування холодцю з судака класичним способом читайте нижче.
Інгредієнти:

  • судак - 15-2 кг;

  • морква - 2 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • селера - 1 стебло:

  • лимон - 1 шт.;

  • желатин - 2 ст. ложки;

  • лавровий лист, сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Тушку судака моєму, очищаємо від луски і потрошимо, нарізаємо на 5 великих шматків. Шматки риби, разом з головою і хвостом, відварюємо в киплячій воді з морквою, цибулею і селерою 20-30 хвилин. Шматочки риби дістаємо, а голову і хвіст варимо ще 20 хвилин. Під час варіння бульйону не забувайте періодично знімати піну, що утворюється, щоб він не мутнел.
    Бульйон змішуємо з желе, і невелику його частину виливаємо в блюдо для подачі. Ставимо майбутнє заливне в холодильник до застигання. Викладаємо на пласт бульонного желе нарізану моркву, лимон, можна додати листочки зелені, маслини, словом - будь-які їстівні прикраси за бажанням, а після, заливаємо бульйоном, остуджуємо. Останній шар - шматочки вареного судака, їх слід красиво нарізати і викласти, затока залишилася бульйонно-желатиновою сумішшю. Коли останній шар застигне - можна подавати до столу.

    Холодець із судака без желатину - рецепт


    Якщо ви вирішили приготувати холодець із судака без желатину, то в якості додаткового інгредієнта в рецептуру вноситься ще одна більш жирна риба: короп, окунь, палтус та інші, для того, щоб зробити бульйон міцніше і гущі. Як готувати холодець із судака природного желювання, ми розповімо в рецепті нижче.
    Інгредієнти:

  • судак - 1 кг;

  • окунь морський - 1 кг;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • корінь петрушки - 1 пучок;

  • селера - 1 стебло;

  • сіль, перець, лавровий лист - за смаком;

  • будь-які овочі для прикраси.


  • Приготування
    Судака і окуня промиваємо і чистимо від луски і нутрощів. Відокремлюємо філе, а хребет, плавники і голову (не забудьте видалити зябра і очі!) відправляємо варитися в трьох літрах холодної води, видаляючи піну, що утворюється. Варимо суповий набір дві години, а по закінченні часу додаємо овочі, коріння і спеції. Коли об'єм води зменшиться в 3 рази, беремо трошки бульйону і розтираємо між пальцями: клейка консистенція підкаже вам, що готовий бульйон і час діставати риб'ячі кістки і голови.
    Відварюємо філе риби нарізаємо його і викладаємо на дно плоского блюда разом з прикрасами у вигляді овочів, трав або яєць. Повільно заливаємо все нашим бульйоном і залишаємо застигати в холодильнику на добу.
    Холодець із судака можна також приготувати в мультиварці, для цього нарізані шматки риби готуємо разом з овочами в режимі «Варка на пару», потім відокремлюємо м'ясо від кісток і продовжуємо готування в тому ж режимі ще 15 хвилин. Готовий бульйон проціджуємо, і діємо як в цьому рецепті.

    Заливне з філе судака


    Інгредієнти:

  • судак - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • перець горошком, сіль, лавровий лист - за смаком;

  • желатин - залежно від маси риби;

  • овочі для декору.


  • Приготування
    Вимите і очищене філе судака відокремлюємо від кісток і відправляємо готуватися в духовку
    Холодець із судака - рецепт
    , обернувши фольгою, на 1 годину при 100 градусах.
    Тим часом варимо бульйон з кісток, плавників, голови, овочів і спецій, як в рецепті вище. У готовий проціджений, прозорий бульйон засипаємо желатин, а овочі з бульйону можна нарізати і використовувати для прикраси.
    Запечене філе остуджуємо і нарізаємо порційними шматками. Бульйон з желатином виливаємо на сервірувальне блюдо і залишаємо застигати, але не повністю. В злегка пухку желейну подушку закладаємо шматочки судака і всі їстівні прикраси. Заливаємо рибу тонким шаром желе і охолодити. Повторюємо процедуру ще 3-4 рази. Готовий холодець подаємо з гірчицею і лимоном. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Заливне з риби
    Заливне з риби
    Заливне з риби - це популярний святкове блюдо, яке дісталося нам з радянських часів. Його приготувати не так складно, як здається на перший погляд,
    Смачні та здорові страви з судака
    Смачні та здорові страви з судака
    Судак вважається дієтичною та делікатесної рибою, завдяки маложирному і не костлявому м'яса. У нашій статті ми зібрали оригінальні і смачні рецепти
    Заливне з коропа
    Заливне з коропа
    Заливне - це холодна закуска, що нагадує холодець, знайома нам ще з радянських часів. Її готують з м'яса, так і з риби. І зараз ми поділимося з вами
    Запечений судак в духовці
    Запечений судак в духовці
    Судак - ніжна і благородна риба родини Окуневих, яка вважається дієтичним продуктом. У ній містяться цінні мінеральні сполуки, а також велику
    Холодець з риби
    Холодець з риби
    Холодець - це смачне холодець, яке готують з м'яса, птиці, риби. Ми розглянемо останній варіант створення його з риби. Це оригінальне блюдо, звичайно
    Судак в клярі
    Судак в клярі
    Рибні страви обов'язково повинні бути в раціоні кожної людини. У рибі містяться речовини, необхідні для нормального функціонування серця, мозку і для