Заливне з креветками
Заливне зазвичай готують для святкового столу з м'яса або риби. Розповімо, як можна приготувати вишукану заливне з креветками.
Креветки продаються свіжими, замороженими і у вигляді подваренного замороженого напівфабрикату. При виборі креветок переконайтеся у придатності та свіжості продукту. Краще всього вибирати креветки середнього розміру (в цьому випадку є хоч якась вірогідність, що ви не придбаєте продукт з акваферми, «нафарширований» хімією).
Ми будемо говорити про вже варені креветки, якщо купили сирі - зваріть і вийміть м'ясо з хітинового панцира.
Інгредієнти:
креветки варені очищені - близько 600 г;
желатин - 1-2 ст. ложка (якщо агар-агар - у 3 рази більше);
вино світле (херес, мускат, мадера, мартіні) - 200-250 мл;
сік лимона;
вода або хороший чистий нежирний рибний бульйон (з окунів, наприклад) - 200-250 мл;
зелень рубана (кріп, розмарин, петрушка);
перець чорний мелений, тертий мускатний горіх;
оливки без кісточок (темні та/або молоді зелені) - 1 банку або за кількістю креветок.
Приготування
У ледь теплу воду або бульйон закладаємо желатин і залишаємо на 40-60 хвилин, щоб розпустився. Розчин змішуємо з вином, соком лимона і додаємо спеції , потім проціджуємо. Заливаємо потроху винної суміші в форми для заливного (05-07 см від дна), накриваємо їх і поміщаємо в холодильник, щоб суміш застигла.
На застиглу у формах підкладку з желе викладаємо м'ясо очищених креветок, нарізані кружечками оливки і рубану зелень. Заливаємо всевинной желирующей сумішшю так, щоб покрила повністю з невеликим запасом. Можна заливати в 3-4 прийоми, щоб кожен з використовуваних продуктів розташувався на своєму рівні (після чергового заливання чекайте застигання).Прикрашаємо холодець у формах листочками зелені і знову поміщаємо їх у холодильник до впевненого застигання (накриваємо форми).
Щоб викласти порцію заливного з креветок на тарілку або блюдо для сервірування (якщо це потрібно), занурте форму дном у посуд з гарячою водою на 1 хвилину і переверніть над стравою.
Вино до цієї страви краще подавати те ж, яка використовувалася у приготуванні холодцю або, принаймні, світле. Також заливні креветки добре підуть під світлий ром, джин або горілку.
Цілком гармонійним вийде заливне з креветок і риби, наприклад, сьомги (краще дикої), горбуші, форелі або деяких інших благородних риб. Дотримуйтесь приблизно вищевикладеного рецептом.
Для приготування заливного з креветок і риби використовуйте тільки шматочки філе. Досить 5-8 хвилин, щоб дрібні шматочки нормально проварилися зо в бульйоні, його можна зварити з голів, хребтів, хвостів і плавників, які залишилися після інфікування риби. Варіть бульйон з цибулею і спеціями на мінімальному вогні. Бульйон повинен вийти чистим і прозорим, якщо цього не вдалося досягти, введіть в бульйон відтяжку з яєчного білка), потім процідіть, остудіть градусів до 40 С, і тоді закладайте желатин.
До складу цієї страви можуть також входити каперси, варена морква і подваренний молодий зелений горошок.
Креветки продаються свіжими, замороженими і у вигляді подваренного замороженого напівфабрикату. При виборі креветок переконайтеся у придатності та свіжості продукту. Краще всього вибирати креветки середнього розміру (в цьому випадку є хоч якась вірогідність, що ви не придбаєте продукт з акваферми, «нафарширований» хімією).
Ми будемо говорити про вже варені креветки, якщо купили сирі - зваріть і вийміть м'ясо з хітинового панцира.
Рецепт холодцю з креветок
Інгредієнти:
Приготування
У ледь теплу воду або бульйон закладаємо желатин і залишаємо на 40-60 хвилин, щоб розпустився. Розчин змішуємо з вином, соком лимона і додаємо спеції , потім проціджуємо. Заливаємо потроху винної суміші в форми для заливного (05-07 см від дна), накриваємо їх і поміщаємо в холодильник, щоб суміш застигла.
На застиглу у формах підкладку з желе викладаємо м'ясо очищених креветок, нарізані кружечками оливки і рубану зелень. Заливаємо всевинной желирующей сумішшю так, щоб покрила повністю з невеликим запасом. Можна заливати в 3-4 прийоми, щоб кожен з використовуваних продуктів розташувався на своєму рівні (після чергового заливання чекайте застигання).Прикрашаємо холодець у формах листочками зелені і знову поміщаємо їх у холодильник до впевненого застигання (накриваємо форми).
Щоб викласти порцію заливного з креветок на тарілку або блюдо для сервірування (якщо це потрібно), занурте форму дном у посуд з гарячою водою на 1 хвилину і переверніть над стравою.
Вино до цієї страви краще подавати те ж, яка використовувалася у приготуванні холодцю або, принаймні, світле. Також заливні креветки добре підуть під світлий ром, джин або горілку.
Цілком гармонійним вийде заливне з креветок і риби, наприклад, сьомги (краще дикої), горбуші, форелі або деяких інших благородних риб. Дотримуйтесь приблизно вищевикладеного рецептом.
Для приготування заливного з креветок і риби використовуйте тільки шматочки філе. Досить 5-8 хвилин, щоб дрібні шматочки нормально проварилися зо в бульйоні, його можна зварити з голів, хребтів, хвостів і плавників, які залишилися після інфікування риби. Варіть бульйон з цибулею і спеціями на мінімальному вогні. Бульйон повинен вийти чистим і прозорим, якщо цього не вдалося досягти, введіть в бульйон відтяжку з яєчного білка), потім процідіть, остудіть градусів до 40 С, і тоді закладайте желатин.
До складу цієї страви можуть також входити каперси, варена морква і подваренний молодий зелений горошок.
Рекомендуємо добрі рецепти
Заливне з риби
Заливне з риби - це популярний святкове блюдо, яке дісталося нам з радянських часів. Його приготувати не так складно, як здається на перший погляд,
Креветки з вершками
Креветки - це делікатесні морепродукти, які використовують для приготування різних страв. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька простих рецептів
Заливне з коропа
Заливне - це холодна закуска, що нагадує холодець, знайома нам ще з радянських часів. Її готують з м'яса, так і з риби. І зараз ми поділимося з вами
Закуска з креветок
Закуска з креветок - це прекрасний варіант страви, як до святкового столу, так і просто до кухля пива в компанії з друзями. Варіантів їх приготування
Як правильно варити креветки?
Здавалося б, нічого складного в тому, щоб кинути креветки в киплячу воду і проварити кілька хвилин немає. Тим не менше, питання про те, як правильно