Лосось в духовці
Лососеві риби (сьомга, горбуша, форель та інші види) - одні з найбільш цінних промислових риб, вельми корисних для харчування людини. Існує безліч цілком здорових способів приготування лососевих, одним з яких є запікання в духовій шафі. При виборі та купівлі риби слід врахувати, що дика риба, звичайно ж, корисніше вирощених в штучних умовах, хоча і останній варіант цілком прийнятний.
Розповімо, як приготувати лосося в духовці. Вибираємо добре виглядатиме рибку з ясними очима, з нормальним свіжим рибним запахом, ніж свіже, тим краще.
Інгредієнти:
філе лосося (можна зі шкірою, але без луски) - близько 200-300 г на порцію;
лимон;
свіжі трави (кінза, петрушка, кріп, базилік та ін);
спеції для риби (чорний і червоний мелений перець, аніс і інші за вашим смаком, можна і готові суміші без глутамату натрію, солі та інших некорисних добавок).
Приготування
Филируем очищену і випатрану рибу, тобто зрізаємо м'ясо з обох боків уздовж хребта. Філе лосося нарізаємо впоперек шматочками шириною приблизно 2-3 пальця (якщо залишилися кісточки - акуратно видаляємо). На шматок фольги викладаємо рідко, але рівномірно кілька листочків зелені.
Зверху кладемо шматок риби, присипаємо його спеціями і кладемо зверху тонкий скибочку лимона. Запаковуємо кожен шматочок в окремий пакет і викладаємо ці пакети на деко. Ставимо деко в уже розігрітий до температури близько 180 градусів по С духова шафа. Запікаємо протягом 20-30 хвилин. Якщо хочете підрум'янити рибку, потрібно перервати процес приблизно на середині, розгорнути пакет з фольги, прибрати лимонні скибочки і повернути лист з розгорнутими пакетами в духову шафу на час, що залишився.
Шматочки готового лосося, запеченого в духовці, акуратно витягуємо з пакетів фольги і викладаємо на сервірувальне блюдо або порційні тарілки. Оформляємо свіжими скибочками лимона і зеленню.
До запечене лососеві добре подати відварений рис , мариновану спаржу, картопля, овочеві та фруктові салати , білі або рожеві вина, горілку, джин, віскі, рисові алкогольні напої, темне пиво.
Інгредієнти:
лосось середнього розміру вагою до 1 кг - 1 шт.;
лимон;
зелень (петрушка, кріп, кінза, базилік, розмарин);
спеції сухі мелені для риби (див. вище попередній рецепт);
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
перець солодкий червоний - 2 шт. різних кольорів (червоний і жовтий або зелений);
картопля - 5 шт. середнього розміру;
часник - 2-3 зубчики;
гострий червоний перець;
олія рослинна.
Приготування
Потрошимо рибку, видаляємо зябра, очищаємо від луски і ретельно промиваємо. Приправляємо спеціями, в черевце вкладаємо зелень і пару скибочок лимона, на бочках з кожного боку робимо по 3-4 поперечних неглибоких надрізу. Рівномірно, але рідко викладаємо гілочки зелені на фольгу, зверху викладаємо рибку і запаковуємо її у фольгу. Викладаємо пакет з лососем на деко і відправляємо в розігріту духовку на 25-30 хвилин. Запікаємо при температурі близько 180 градусів.
Тушкуємо овочі окремо в сковороді. Лук, нарізаний чверть кільцями і моркву, нашатковану тонкою соломкою, пасеруємо в сковороді на олії. Додаємо нарізану поздовжніми скибочками картоплю, перемішуємо і тушкуємо протягом хвилин 8-10 потім додаємо подрібнений соломкою солодкий перець, подбавляем води і тушкуємо ще хвилин 8-12 хвилин, прикривши кришкою, іноді помішуючи лопаткою.
Готового запеченого лосося акуратно викладаємо на довгасте (овальне) сервірувальне блюдо, поруч сервіруємо тушковані овочі. Чи можна викласти овочі на порційні тарілки разом з шматочками запеченого лосося.
Розповімо, як приготувати лосося в духовці. Вибираємо добре виглядатиме рибку з ясними очима, з нормальним свіжим рибним запахом, ніж свіже, тим краще.
Філе лосося у фользі, запечене в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Филируем очищену і випатрану рибу, тобто зрізаємо м'ясо з обох боків уздовж хребта. Філе лосося нарізаємо впоперек шматочками шириною приблизно 2-3 пальця (якщо залишилися кісточки - акуратно видаляємо). На шматок фольги викладаємо рідко, але рівномірно кілька листочків зелені.
Зверху кладемо шматок риби, присипаємо його спеціями і кладемо зверху тонкий скибочку лимона. Запаковуємо кожен шматочок в окремий пакет і викладаємо ці пакети на деко. Ставимо деко в уже розігрітий до температури близько 180 градусів по С духова шафа. Запікаємо протягом 20-30 хвилин. Якщо хочете підрум'янити рибку, потрібно перервати процес приблизно на середині, розгорнути пакет з фольги, прибрати лимонні скибочки і повернути лист з розгорнутими пакетами в духову шафу на час, що залишився.
Шматочки готового лосося, запеченого в духовці, акуратно витягуємо з пакетів фольги і викладаємо на сервірувальне блюдо або порційні тарілки. Оформляємо свіжими скибочками лимона і зеленню.
До запечене лососеві добре подати відварений рис , мариновану спаржу, картопля, овочеві та фруктові салати , білі або рожеві вина, горілку, джин, віскі, рисові алкогольні напої, темне пиво.
Лосось, цілком запечений в духовці з тушкованими овочами
Інгредієнти:
Приготування
Потрошимо рибку, видаляємо зябра, очищаємо від луски і ретельно промиваємо. Приправляємо спеціями, в черевце вкладаємо зелень і пару скибочок лимона, на бочках з кожного боку робимо по 3-4 поперечних неглибоких надрізу. Рівномірно, але рідко викладаємо гілочки зелені на фольгу, зверху викладаємо рибку і запаковуємо її у фольгу. Викладаємо пакет з лососем на деко і відправляємо в розігріту духовку на 25-30 хвилин. Запікаємо при температурі близько 180 градусів.
Тушкуємо овочі окремо в сковороді. Лук, нарізаний чверть кільцями і моркву, нашатковану тонкою соломкою, пасеруємо в сковороді на олії. Додаємо нарізану поздовжніми скибочками картоплю, перемішуємо і тушкуємо протягом хвилин 8-10 потім додаємо подрібнений соломкою солодкий перець, подбавляем води і тушкуємо ще хвилин 8-12 хвилин, прикривши кришкою, іноді помішуючи лопаткою.
Готового запеченого лосося акуратно викладаємо на довгасте (овальне) сервірувальне блюдо, поруч сервіруємо тушковані овочі. Чи можна викласти овочі на порційні тарілки разом з шматочками запеченого лосося.
Рекомендуємо добрі рецепти
Маринований лосось
Шведський маринований лосось (гравлакс) - екзотичне блюдо для нашої країни, адже за автентичним рецептом рибу прямо в буряковому маринаді закопують
Рис з лососем
Рис чудово поєднується з багатьма продуктами, в тому числі і з рибою. І сьогодні ми розповімо, які страви можна приготувати з рису з лососем.
Лосось з овочами
У правильне і збалансоване харчування для нашого організму обов'язково повинні входити м'ясо, риба, овочі. І в сьогоднішній статті ми поговоримо про
Солоний лосось
Лосось - це цінна і смачна риба, яку широко використовують в кулінарії. Але найбільш цікавим способом її приготування є засолювання. Солоний лосось -
Горбуша в фользі
У горбуші міститься багато корисних речовин і вітамінів А, Е та інших. Приготувати її можна безліччю різних способів. Але найбільш щадним і корисним
Запечений судак в духовці
Судак - ніжна і благородна риба родини Окуневих, яка вважається дієтичним продуктом. У ній містяться цінні мінеральні сполуки, а також велику