Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лосось в духовці

Лосось в духовці

22-03-2015, 09:06
1 652
Лосось в духовці
Лососеві риби (сьомга, горбуша, форель та інші види) - одні з найбільш цінних промислових риб, вельми корисних для харчування людини. Існує безліч цілком здорових способів приготування лососевих, одним з яких є запікання в духовій шафі. При виборі та купівлі риби слід врахувати, що дика риба, звичайно ж, корисніше вирощених в штучних умовах, хоча і останній варіант цілком прийнятний.
Розповімо, як приготувати лосося в духовці. Вибираємо добре виглядатиме рибку з ясними очима, з нормальним свіжим рибним запахом, ніж свіже, тим краще.

Філе лосося у фользі, запечене в духовці


Інгредієнти:

  • філе лосося (можна зі шкірою, але без луски) - близько 200-300 г на порцію;

  • лимон;

  • свіжі трави (кінза, петрушка, кріп, базилік та ін);

  • спеції для риби (чорний і червоний мелений перець, аніс і інші за вашим смаком, можна і готові суміші без глутамату натрію, солі та інших некорисних добавок).


  • Приготування
    Филируем очищену і випатрану рибу, тобто зрізаємо м'ясо з обох боків уздовж хребта. Філе лосося нарізаємо впоперек шматочками шириною приблизно 2-3 пальця (якщо залишилися кісточки - акуратно видаляємо). На шматок фольги викладаємо рідко, але рівномірно кілька листочків зелені.
    Зверху кладемо шматок риби, присипаємо його спеціями і кладемо зверху тонкий скибочку лимона. Запаковуємо кожен шматочок в окремий пакет і викладаємо ці пакети на деко. Ставимо деко в уже розігрітий до температури близько 180 градусів по С духова шафа. Запікаємо протягом 20-30 хвилин. Якщо хочете підрум'янити рибку, потрібно перервати процес приблизно на середині, розгорнути пакет з фольги, прибрати лимонні скибочки і повернути лист з розгорнутими пакетами в духову шафу на час, що залишився.
    Шматочки готового лосося, запеченого в духовці, акуратно витягуємо з пакетів фольги і викладаємо на сервірувальне блюдо або порційні тарілки. Оформляємо свіжими скибочками лимона і зеленню.
    До запечене лососеві добре подати відварений рис , мариновану спаржу, картопля, овочеві та фруктові салати , білі або рожеві вина, горілку, джин, віскі, рисові алкогольні напої, темне пиво.

    Лосось, цілком запечений в духовці з тушкованими овочами


    Інгредієнти:

  • лосось середнього розміру вагою до 1 кг - 1 шт.;

  • лимон;

  • зелень (петрушка, кріп, кінза, базилік, розмарин);

  • спеції сухі мелені для риби (див. вище попередній рецепт);

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • перець солодкий червоний - 2 шт. різних кольорів (червоний і жовтий або зелений);

  • картопля - 5 шт. середнього розміру;

  • часник - 2-3 зубчики;

  • гострий червоний перець;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Потрошимо рибку, видаляємо зябра, очищаємо від луски і ретельно промиваємо. Приправляємо спеціями, в черевце вкладаємо зелень і пару скибочок лимона, на бочках з кожного боку робимо по 3-4 поперечних неглибоких надрізу. Рівномірно, але рідко викладаємо гілочки зелені на фольгу, зверху викладаємо рибку і запаковуємо її у фольгу. Викладаємо пакет з лососем на деко і відправляємо в розігріту духовку на 25-30 хвилин. Запікаємо при температурі близько 180 градусів.
    Тушкуємо овочі окремо в сковороді. Лук, нарізаний чверть
    Лосось в духовці
    кільцями і моркву, нашатковану тонкою соломкою, пасеруємо в сковороді на олії. Додаємо нарізану поздовжніми скибочками картоплю, перемішуємо і тушкуємо протягом хвилин 8-10 потім додаємо подрібнений соломкою солодкий перець, подбавляем води і тушкуємо ще хвилин 8-12 хвилин, прикривши кришкою, іноді помішуючи лопаткою.
    Готового запеченого лосося акуратно викладаємо на довгасте (овальне) сервірувальне блюдо, поруч сервіруємо тушковані овочі. Чи можна викласти овочі на порційні тарілки разом з шматочками запеченого лосося.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Маринований лосось
    Маринований лосось
    Шведський маринований лосось (гравлакс) - екзотичне блюдо для нашої країни, адже за автентичним рецептом рибу прямо в буряковому маринаді закопують
    Рис з лососем
    Рис з лососем
    Рис чудово поєднується з багатьма продуктами, в тому числі і з рибою. І сьогодні ми розповімо, які страви можна приготувати з рису з лососем.
    Лосось з овочами
    Лосось з овочами
    У правильне і збалансоване харчування для нашого організму обов'язково повинні входити м'ясо, риба, овочі. І в сьогоднішній статті ми поговоримо про
    Солоний лосось
    Солоний лосось
    Лосось - це цінна і смачна риба, яку широко використовують в кулінарії. Але найбільш цікавим способом її приготування є засолювання. Солоний лосось -
    Горбуша в фользі
    Горбуша в фользі
    У горбуші міститься багато корисних речовин і вітамінів А, Е та інших. Приготувати її можна безліччю різних способів. Але найбільш щадним і корисним
    Запечений судак в духовці
    Запечений судак в духовці
    Судак - ніжна і благородна риба родини Окуневих, яка вважається дієтичним продуктом. У ній містяться цінні мінеральні сполуки, а також велику