Рис з лососем
Відварений рис за смаком чудово поєднується з будь-рибою, в тому числі, і з лососевими. Це поєднання взагалі можна вважати класичним і традиційним для кулінарних традицій різних народів. Відомо безліч рецептів з використанням рису і лосося в якості основних інгредієнтів. Можна готувати різні смачні і корисні страви. Зрозуміло, краще використовувати дику рибу (форель, горбушу і ін. види), а не сьомгу, разводимую і вирощувану в ставках, хоча і такий варіант цілком прийнятний.
Інгредієнти:
лосось консервований - 1 стандартна банку;
яйце куряче, зварене круто - 2 шт.;
рис, зварений, розсипчастий - 1 склянка;
солодкий перець червоний - 1 шт.;
зелень свіжа різна;
часник - 2 зубчики;
цибуля зелена;
олія кунжутна;
сік лимона або лайма.
Приготування
Яйце, цибулю, часник і зелень нарубим дрібно. Перець солодкий наріжемо соломкою. Всі кладемо в салатницю. Змішаємо сік лимона з маслом і поллємо підготовлені інгредієнти. Почекаємо хвилин 5-20 і додамо рис і лосось (розімніть його виделкою). Перемішати і можна подавати.
Інгредієнти:
лосось - 1 рибка вагою близько 300-500 г (можна замінити консервами);
рис - 2 ст. ложки;
корінь петрушки - 1 шт.;
картопля - 2 шт.;
перець червоний солодкий - 1 шт.;
томат-паста - 1-2 ст. ложки;
цибуля зелена і інша зелень;
часник.
Приготування
Розбираємо рибку (чистимо, потрошимо, промиваємо). Голову й обрізки плавників проварюємо з цибулиною, коренем петрушки і спеціями протягом 15 хвилин. Проціджуємо рибний бульйон в іншу каструлю. Закладаємо картоплю, нарізану дрібними кубиками, і рис. І проварюємо все протягом 10 хвилин. Додаємо нарізаний солодкий перець і шматочки філе лосося (з шкірою, але без кісток). Варимо ще 10 хвилин на малому вогні. В останні хвилини заправляємо томат-пастою. Розливаємо в супові чашки і подаємо, посипавши рубаними зеленню і часником. Приправляємо перцем. Можна подати чарку горілки, джина або гіркою ягідної настоянки.
Приготування
Рибку потрошимо, очищаємо і промиваємо. Приготуємо Начинку з відвареного рису (краще круглозерние сорти, які мають властивість злипатися), порізаного дрібно солодкого червоного перцю і злегка пасерованої цибулі. Змішаємо це все і приправимо спеціями за смаком.
Фаршируємо рибу приготовленої начинкою і зашиваємо черевце кухарський ниткою (або просто товстими білими бавовняними нитками). Загортаємо у фольгу і запікаємо в духовці протягом 25 хвилин. Можна запекти і просто на деку. Перед подачею видаляємо нитки і трохи охолоджуємо. Оформляємо зеленню.
Швидкий салат з консервованого лосося з рисом
Інгредієнти:
Приготування
Яйце, цибулю, часник і зелень нарубим дрібно. Перець солодкий наріжемо соломкою. Всі кладемо в салатницю. Змішаємо сік лимона з маслом і поллємо підготовлені інгредієнти. Почекаємо хвилин 5-20 і додамо рис і лосось (розімніть його виделкою). Перемішати і можна подавати.
Суп з лососем і рисом
Інгредієнти:
Приготування
Розбираємо рибку (чистимо, потрошимо, промиваємо). Голову й обрізки плавників проварюємо з цибулиною, коренем петрушки і спеціями протягом 15 хвилин. Проціджуємо рибний бульйон в іншу каструлю. Закладаємо картоплю, нарізану дрібними кубиками, і рис. І проварюємо все протягом 10 хвилин. Додаємо нарізаний солодкий перець і шматочки філе лосося (з шкірою, але без кісток). Варимо ще 10 хвилин на малому вогні. В останні хвилини заправляємо томат-пастою. Розливаємо в супові чашки і подаємо, посипавши рубаними зеленню і часником. Приправляємо перцем. Можна подати чарку горілки, джина або гіркою ягідної настоянки.
Лосось з рисом в духовці
Приготування
Рибку потрошимо, очищаємо і промиваємо. Приготуємо Начинку з відвареного рису (краще круглозерние сорти, які мають властивість злипатися), порізаного дрібно солодкого червоного перцю і злегка пасерованої цибулі. Змішаємо це все і приправимо спеціями за смаком.
Фаршируємо рибу приготовленої начинкою і зашиваємо черевце кухарський ниткою (або просто товстими білими бавовняними нитками). Загортаємо у фольгу і запікаємо в духовці протягом 25 хвилин. Можна запекти і просто на деку. Перед подачею видаляємо нитки і трохи охолоджуємо. Оформляємо зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лосось з креветками
Лосось з креветками - це відмінне поєднання продуктів в закусках, салатах, супах і других стравах. У нашій статті ми зібрали кілька цікавих варіантів
Лосось в духовці
Лосось - цінна промислова риба, яку можна приготувати різними способами. Одним з найбільш корисних і здорових є її запікання в духовці. Давайте
Юшка з горбуші
Горбуша - делікатесна і корисна рибка. Її використовують у приготуванні найрізноманітніших страв. І сьогодні мова піде про дивовижною вусі з неї.
Лосось із сиром
Лосось із сиром - це чудове поєднання інгредієнтів, з яких можна приготувати безліч різноманітних страв. У цій статті ми поділимося з вами цікавими
Лосось в мультиварці
Лосось - це риба з родини лососевих, дуже смачна і поживна. Приготувати її можна різними способами: посмажити, зварити, запекти. Але сьогодні ми з
Паста з лососем
Паста з лососем - дуже смачне італійське блюдо, яке готується надзвичайно просто. Вам знадобляться лише хороші макарони, філе лосося, трохи овочів,