Гравлакс з лосося - це страва тривалої маринування, яке в процесі просочування буряковим маринадом, закапивалось в землю (звідси і назва «гравлакс» - похований), або залишалося під гнітом. Гравлакс зазвичай подають як закуску, нарізки тонкими шматочками, і укладаючи рибу на тонкий шматочок хліба, або відварна картопля.
Гравлакс рецепт
Інгредієнти свіжий лосось - 2 кг; кріп; сіль - 1 ст. ложка; цукор - 05 ст. ложки. Приготування Рибу очищаємо, надрізаємо вздовж хребта, відрізаємо голову, а потім акуратно відокремлюємо філе від кісток. Готове філе лосося посипаємо дрібно посіченою зеленню кропу, сіллю і цукром, а потім, накриваємо зверху другою половинкою риби, трохи придавлюємо. Тепер перекладаємо шматки філе лосося в харчову плівку і туго загортаємо. Протягом доби залишаємо рибу при кімнатній температурі, а потім прибираємо в холодильник. Ось і все, гравлакс з лосося готовий.
Маринований лосось по-шведськи
Інгредієнти: філе лосося - 300 г; сіль - 100 г; буряк - 1 шт.; лимон - 1 шт.; кріп. Приготування Рецепт приготування маринованого лосося досить простий: рибу очищаємо від шкіри, буряк чистимо і натираємо на тертці. Філе лосося укладаємо на деко і рясно посипаємо сіллю - не варто боятися, риба візьме рівно стільки, скільки їй необхідно. Далі соляної шар покриваємо тертої буряком і подрібнений кропом, поливаємо рибу соком одного лимона і обертаємо марлею. Поверх марлі кладемо гніт і залишаємо рибу маринуватися в холодильнику на 24 години, періодично зливаючи виділяється рідина.
Готову мариновану рибу нарізаємо тонкими скибочками і подаємо на бутербродах, посипати каперсами.
Якщо ви почали експериментувати з рибними маринадами, то вам неодмінно знадобляться рецепти маринаду для оселедця і осетра . Приємного вам апетиту!