Вернуться назад Распечатать

Смажений рис з часником

Смажений рис з часником
Рис є однією з найдавніших зернових культур, вирощуваних людиною. Прекрасні смакові якості і корисні властивості зробили цей продукт найбільш затребуваним і популярним у багатьох кухнях світу. З рису можна приготувати безліч різноманітних і неймовірних страв, наприклад рис з кальмарами , рис з фаршем , смажений рис.
До речі, смажений рис є поширеним інгредієнтом багатьох азійських страв. Головний секрет його приготування полягає в тому, щоб дати йому можливість охолонути після варіння протягом кількох годин. Це дозволить зернишкам як слід підсохнути і придбати потрібну форму.

Рецепт смаженого рису з часником


Інгредієнти:

  • рис - 15 склянки;

  • яйце - 3 шт.;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • часник - 1 зубчик;

  • зелена цибуля - за бажанням;

  • зелений горошок - 150 г;

  • соєвий соус - 1 ст. ложка;

  • сіль - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Рис гарненько промиваємо, зливаємо воду і злегка обсушуємо рушником. Далі відварюємо до готовності в підсоленій воді при закритій кришці до тих пір, поки вся рідина не вбереться. Приготований рис залишаємо охолоджуватися протягом декількох годин, або ставимо на 30 хвилин у холодильник.
    Цим часом злегка збиваємо яйця і виливаємо масу на розпечену сковороду.
    Смажений рис з часником
    Постійно помішуючи, підсмажуємо на сковорідці до освіти густий золотистої маси. Потім акуратно перекладаємо омлет на тарілку і зберігаємо теплим.
    Часник очищаємо і разом з зеленою цибулею дрібно рубаємо. На сковороді добре прогріваємо рослинне масло. Викладаємо рис і гарненько розмішуємо, злегка обсмажуючи на повільному вогні. Додаємо видавлений через прес часник, цибуля, зелений горошок, вливаємо соєвий соус. Ретельно все розмішуємо. Кладемо приготовані раніше яйця і солимо страву за смаком. Тепер підігріваємо протягом 5 хвилин, добре перемішуємо і розкладаємо рис з часником по тарілках. Приємного апетиту!