Рис є однією з найдавніших зернових культур, вирощуваних людиною. Прекрасні смакові якості і корисні властивості зробили цей продукт найбільш затребуваним і популярним у багатьох кухнях світу. З рису можна приготувати безліч різноманітних і неймовірних страв, наприклад рис з кальмарами , рис з фаршем , смажений рис.
До речі, смажений рис є поширеним інгредієнтом багатьох азійських страв. Головний секрет його приготування полягає в тому, щоб дати йому можливість охолонути після варіння протягом кількох годин. Це дозволить зернишкам як слід підсохнути і придбати потрібну форму.
Рецепт смаженого рису з часником
Інгредієнти: рис - 15 склянки; яйце - 3 шт.; рослинне масло - 2 ст. ложки; часник - 1 зубчик; зелена цибуля - за бажанням; зелений горошок - 150 г; соєвий соус - 1 ст. ложка; сіль - 1 ч. ложка. Приготування Рис гарненько промиваємо, зливаємо воду і злегка обсушуємо рушником. Далі відварюємо до готовності в підсоленій воді при закритій кришці до тих пір, поки вся рідина не вбереться. Приготований рис залишаємо охолоджуватися протягом декількох годин, або ставимо на 30 хвилин у холодильник.
Цим часом злегка збиваємо яйця і виливаємо масу на розпечену сковороду.
Постійно помішуючи, підсмажуємо на сковорідці до освіти густий золотистої маси. Потім акуратно перекладаємо омлет на тарілку і зберігаємо теплим.
Часник очищаємо і разом з зеленою цибулею дрібно рубаємо. На сковороді добре прогріваємо рослинне масло. Викладаємо рис і гарненько розмішуємо, злегка обсмажуючи на повільному вогні. Додаємо видавлений через прес часник, цибуля, зелений горошок, вливаємо соєвий соус. Ретельно все розмішуємо. Кладемо приготовані раніше яйця і солимо страву за смаком. Тепер підігріваємо протягом 5 хвилин, добре перемішуємо і розкладаємо рис з часником по тарілках. Приємного апетиту!