Смажений горох
Смажений горох нут - улюблене татарська страва. Його можна зробити по-різному: і солоним, солодким, і з ковбасою, і з іншими інгредієнтами. Давайте розглянемо з вами, як смачно приготувати смажений горох в домашніх умовах.
Інгредієнти:
горох нут - 500 г;
сода - 3 г;
вершкове масло - 100 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
помідори - 3 шт.;
сіль, паприка - за смаком;
копчена ковбаса - 200 р.
Приготування
Отже, насипаємо горох нут в миску, заливаємо теплою водою і додаємо трохи солі і соди. Лишаємо в такому стані розмокати хоча б на 10 годин.
Потім обережно зливаємо воду і промиваємо горох. Доводимо підсолену воду в каструлі до кипіння, кидаємо туди горох, закриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо протягом 3 годин, поки він не стане повністю м'яким.
А цим часом дрібно шаткуємо цибулю і помідори, ковбасу нарізаємо тонкими кільцями. У сковороді розтоплюємо трохи олії і готуємо цибулю протягом 5 хвилин, потім додаємо помідори, все солимо і посипаємо паприкою за смаком. Хвилин через 10 кладемо до овочів зварений горох і обсмажуємо все разом на сильному вогні, постійно помішуючи 5 хвилин. Подаємо на стіл відразу ж, посипавши блюдо, свіжою зеленню.
Інгредієнти:
горох нут - 250 г;
сіль - за смаком;
спеції «Панч Пурен» - 1 ч. ложка;
оливкова олія - 2 ст. ложки.
Приготування
Горошок спочатку замочуємо на кілька годин у великій кількості холодної води. Потім промиваємо його і заливаємо окропом. Ставимо на плиту і варимо протягом 2 годин. Готовий горох відкидаємо на друшляк, добре обсушуємо рушником, приправляємо спеціями, маслом і сіллю. Гарненько перемішуємо і викладаємо одним шаром на деко, застелене фольгою. Відправляємо в розігріту до 200° духовку і смажимо протягом 30 хвилин. Ось і все, смачний, хрусткий нахутак готовий!
Якщо вам подобається татарська кухня, то пропонуємо вам ще декілька статей: про рецепті кубете і рецепті губадии .
Смажений горох нут
Інгредієнти:
Приготування
Отже, насипаємо горох нут в миску, заливаємо теплою водою і додаємо трохи солі і соди. Лишаємо в такому стані розмокати хоча б на 10 годин.
Потім обережно зливаємо воду і промиваємо горох. Доводимо підсолену воду в каструлі до кипіння, кидаємо туди горох, закриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо протягом 3 годин, поки він не стане повністю м'яким.
А цим часом дрібно шаткуємо цибулю і помідори, ковбасу нарізаємо тонкими кільцями. У сковороді розтоплюємо трохи олії і готуємо цибулю протягом 5 хвилин, потім додаємо помідори, все солимо і посипаємо паприкою за смаком. Хвилин через 10 кладемо до овочів зварений горох і обсмажуємо все разом на сильному вогні, постійно помішуючи 5 хвилин. Подаємо на стіл відразу ж, посипавши блюдо, свіжою зеленню.
Нахутак
Інгредієнти:
Приготування
Горошок спочатку замочуємо на кілька годин у великій кількості холодної води. Потім промиваємо його і заливаємо окропом. Ставимо на плиту і варимо протягом 2 годин. Готовий горох відкидаємо на друшляк, добре обсушуємо рушником, приправляємо спеціями, маслом і сіллю. Гарненько перемішуємо і викладаємо одним шаром на деко, застелене фольгою. Відправляємо в розігріту до 200° духовку і смажимо протягом 30 хвилин. Ось і все, смачний, хрусткий нахутак готовий!
Якщо вам подобається татарська кухня, то пропонуємо вам ще декілька статей: про рецепті кубете і рецепті губадии .
Рекомендуємо добрі рецепти
Горох нут - рецепти
Нут - це турецький горох, який використовують у створенні дієтичних страв, так як в ньому міститься велика кількість білка. Давайте з вами розглянемо
Пиріжки з горохом
Пиріжки можна приготувати не тільки з картоплі, м'яса, яйця, рису і т. д. В якості начинки можна використовувати горох. Пропонуємо вам кілька смачних
Рецепт горохової каші в мультиварці
Горохова каша - це джерело корисних речовин, а тому їсти її варто хоча б раз в тиждень. Ви можете готувати її як окрему страву або подавати на
Домашня ковбаса в мультиварці
У нашій статті ми поговоримо про те, які страви можна приготувати в мультиварці з домашньою ковбасою. Ми зробили підбірку найбільш цікавих рецептів
Гороховий суп в скороварці
Готувати суп гороховий в скороварці - одне задоволення, адже зазвичай варіння гороху займає набагато більше часу, якщо готувати його в простій
«Довга» - рецепт
Довга - це національне блюдо Азербайджану. Воно досить незвичайне для нас, однак якщо ви були на Сході і пробували страву, то напевно захочете