Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Смажений горох

4-01-2015, 21:50
1 600
Смажений горох
Смажений горох нут - улюблене татарська страва. Його можна зробити по-різному: і солоним, солодким, і з ковбасою, і з іншими інгредієнтами. Давайте розглянемо з вами, як смачно приготувати смажений горох в домашніх умовах.

Смажений горох нут


Інгредієнти:

  • горох нут - 500 г;

  • сода - 3 г;

  • вершкове масло - 100 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • помідори - 3 шт.;

  • сіль, паприка - за смаком;

  • копчена ковбаса - 200 р.


  • Приготування
    Отже, насипаємо горох нут в миску, заливаємо теплою водою і додаємо трохи солі і соди. Лишаємо в такому стані розмокати хоча б на 10 годин.
    Потім обережно зливаємо воду і промиваємо горох. Доводимо підсолену воду в каструлі до кипіння, кидаємо туди горох, закриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо протягом 3 годин, поки він не стане повністю м'яким.
    А цим часом дрібно шаткуємо цибулю і помідори, ковбасу нарізаємо тонкими кільцями. У сковороді розтоплюємо трохи олії і готуємо цибулю протягом 5 хвилин, потім додаємо помідори, все солимо і посипаємо паприкою за смаком. Хвилин через 10 кладемо до овочів зварений горох і обсмажуємо все разом на сильному вогні, постійно помішуючи 5 хвилин. Подаємо на стіл відразу ж, посипавши блюдо, свіжою зеленню.

    Нахутак


    Інгредієнти:

  • горох нут - 250 г;

  • сіль - за смаком;

  • спеції «Панч Пурен» - 1 ч. ложка;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки.
  • Смажений горох


    Приготування
    Горошок спочатку замочуємо на кілька годин у великій кількості холодної води. Потім промиваємо його і заливаємо окропом. Ставимо на плиту і варимо протягом 2 годин. Готовий горох відкидаємо на друшляк, добре обсушуємо рушником, приправляємо спеціями, маслом і сіллю. Гарненько перемішуємо і викладаємо одним шаром на деко, застелене фольгою. Відправляємо в розігріту до 200° духовку і смажимо протягом 30 хвилин. Ось і все, смачний, хрусткий нахутак готовий!
    Якщо вам подобається татарська кухня, то пропонуємо вам ще декілька статей: про рецепті кубете і рецепті губадии .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Горох нут - рецепти
    Горох нут - рецепти
    Нут - це турецький горох, який використовують у створенні дієтичних страв, так як в ньому міститься велика кількість білка. Давайте з вами розглянемо
    Пиріжки з горохом
    Пиріжки з горохом
    Пиріжки можна приготувати не тільки з картоплі, м'яса, яйця, рису і т. д. В якості начинки можна використовувати горох. Пропонуємо вам кілька смачних
    Рецепт горохової каші в мультиварці
    Рецепт горохової каші в мультиварці
    Горохова каша - це джерело корисних речовин, а тому їсти її варто хоча б раз в тиждень. Ви можете готувати її як окрему страву або подавати на
    Домашня ковбаса в мультиварці
    Домашня ковбаса в мультиварці
    У нашій статті ми поговоримо про те, які страви можна приготувати в мультиварці з домашньою ковбасою. Ми зробили підбірку найбільш цікавих рецептів
    Гороховий суп в скороварці
    Гороховий суп в скороварці
    Готувати суп гороховий в скороварці - одне задоволення, адже зазвичай варіння гороху займає набагато більше часу, якщо готувати його в простій
    «Довга» - рецепт
    «Довга» - рецепт
    Довга - це національне блюдо Азербайджану. Воно досить незвичайне для нас, однак якщо ви були на Сході і пробували страву, то напевно захочете