«Довга» - рецепт
Догва - це шалено смачне азербайджанське блюдо. Воно прекрасно підходить як для спекотного спекотного дня, так і для холодного морозного вечора. Пропонуємо вашій увазі рецепт приготування «Довги», яким ви обов'язково здивуйте своїх близьких і друзів.
Інгредієнти:
баранина - 500 г;
мацоні - 1 кг;
сухий горох - 100 г;
рис - 100 г;
пшеничне борошно - 2 ст. ложки;
шпинат - 100 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
щавель - 100 г;
зелень петрушки, кінза - за бажанням;
сіль, чорний мелений перець - за смаком.
Приготування
Як приготувати довгу в домашніх умовах? Отже, для початку готуємо з вами горох. Для цього замочуємо його в холодній воді і залишаємо приблизно на 5-6 годин. Після того, як він розм'якне, трохи розбухне, промиваємо його, кладемо в каструлю і ставимо варитися до готовності на слабкому вогні при закритій кришці. Додаємо за смаком сіль.
Баранину розморожуємо, видаляємо з м'яса усі кістки і нарізаємо на дуже дрібні і тонкі шматочки. Ріпчасту цибулю очищаємо і перекручуємо через м'ясорубку. Далі змішуємо баранину, цибулю, солимо і перчимо. Все ретельно перемішуємо і додаємо у фарш будь-які спеції. З м'ясної маси скачуємо невеликі фрикадельки.
У глибоку каструлю наливаємо холодну кип'ячену воду, ставимо на слабкий вогонь і доводимо до кипіння. Потім опускаємо в воду фрикадельки і проварюємо їх хвилин 10. Зварені м'ясні кульки акуратно виймаємо з бульйону, а в порожню каструлю кладемо мацоні, рецепт якого є на сайті, пшеничне борошно. Варимо на повільному вогні, постійно помішуючи. Далі додаємо горох, рис, фрикадельки, бульйон, дрібно порізану зелень і щавель. Доводимо вміст до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо до повної готовності. На стіл азербайджанське страва «Довга» подаємо в охолодженому вигляді, сервіруючи його так само, як і страву бозбаш з баранини - лавашем, чарочкою горілки, гострим перцем і зеленню.
«Довга» азербайджанською-рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати довгу в домашніх умовах? Отже, для початку готуємо з вами горох. Для цього замочуємо його в холодній воді і залишаємо приблизно на 5-6 годин. Після того, як він розм'якне, трохи розбухне, промиваємо його, кладемо в каструлю і ставимо варитися до готовності на слабкому вогні при закритій кришці. Додаємо за смаком сіль.
Баранину розморожуємо, видаляємо з м'яса усі кістки і нарізаємо на дуже дрібні і тонкі шматочки. Ріпчасту цибулю очищаємо і перекручуємо через м'ясорубку. Далі змішуємо баранину, цибулю, солимо і перчимо. Все ретельно перемішуємо і додаємо у фарш будь-які спеції. З м'ясної маси скачуємо невеликі фрикадельки.
У глибоку каструлю наливаємо холодну кип'ячену воду, ставимо на слабкий вогонь і доводимо до кипіння. Потім опускаємо в воду фрикадельки і проварюємо їх хвилин 10. Зварені м'ясні кульки акуратно виймаємо з бульйону, а в порожню каструлю кладемо мацоні, рецепт якого є на сайті, пшеничне борошно. Варимо на повільному вогні, постійно помішуючи. Далі додаємо горох, рис, фрикадельки, бульйон, дрібно порізану зелень і щавель. Доводимо вміст до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо до повної готовності. На стіл азербайджанське страва «Довга» подаємо в охолодженому вигляді, сервіруючи його так само, як і страву бозбаш з баранини - лавашем, чарочкою горілки, гострим перцем і зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з фрикадельками і рисом
Про користь перших страв для нашого раціону відомо давно. І сьогодні ми поговоримо про найпопулярнішому і швидке в приготуванні блюдо - суп з
Гороховий суп з куркою - рецепт
Пропонуємо вам на обід зварити смачний, легкий і дуже ароматний гороховий супчик з куркою, який порадує ваших близьких і гостей. У нашій статті ми
Гороховий суп з рулькой - рецепт
Гороховий суп з рулькой - дуже поживна і смачна страва в усьому світі. Його шалено люблять за чудовий ніжний смак, практичність і простоту
Шведські фрикадельки - рецепт
Любите фрикадельки, але набридло готувати їх одним і тим же способом? Тоді ця стаття для вас. У ній ми розповімо про досить незвичайному і дуже
Смажений горох
Смажений горох - дуже цікаве і незвичайне татарська страва. Його готують за різними рецептами, а тому ми вирішили вибрати для вас найпростіші. Отже,
Рецепт харчо з баранини
Харчо - популярна страва грузинської кухні, яке готують з яловичини, свинини чи баранини. Ось про останньому варіанті його створення ми і поговоримо