Догва - це шалено смачне азербайджанське блюдо. Воно прекрасно підходить як для спекотного спекотного дня, так і для холодного морозного вечора. Пропонуємо вашій увазі рецепт приготування «Довги», яким ви обов'язково здивуйте своїх близьких і друзів.
«Довга» азербайджанською-рецепт
Інгредієнти: баранина - 500 г; мацоні - 1 кг; сухий горох - 100 г; рис - 100 г; пшеничне борошно - 2 ст. ложки; шпинат - 100 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; щавель - 100 г; зелень петрушки, кінза - за бажанням; сіль, чорний мелений перець - за смаком. Приготування Як приготувати довгу в домашніх умовах? Отже, для початку готуємо з вами горох. Для цього замочуємо його в холодній воді і залишаємо приблизно на 5-6 годин. Після того, як він розм'якне, трохи розбухне, промиваємо його, кладемо в каструлю і ставимо варитися до готовності на слабкому вогні при закритій кришці. Додаємо за смаком сіль.
Баранину розморожуємо, видаляємо з м'яса усі кістки і нарізаємо на дуже дрібні і тонкі шматочки. Ріпчасту цибулю очищаємо і перекручуємо через м'ясорубку. Далі змішуємо баранину, цибулю, солимо і перчимо. Все ретельно перемішуємо і додаємо у фарш будь-які спеції. З м'ясної маси скачуємо невеликі фрикадельки.
У глибоку каструлю наливаємо холодну кип'ячену воду, ставимо на слабкий вогонь і доводимо до кипіння. Потім опускаємо в воду фрикадельки і проварюємо їх хвилин 10. Зварені м'ясні кульки акуратно виймаємо з бульйону, а в порожню каструлю кладемо мацоні, рецепт якого є на сайті, пшеничне борошно. Варимо на повільному вогні, постійно помішуючи. Далі додаємо горох, рис, фрикадельки, бульйон, дрібно порізану зелень і щавель. Доводимо вміст до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо до повної готовності. На стіл азербайджанське страва «Довга» подаємо в охолодженому вигляді, сервіруючи його так само, як і страву бозбаш з баранини - лавашем, чарочкою горілки, гострим перцем і зеленню.