Шведські фрикадельки - рецепт
Шведські фрикадельки - це невеликі, приблизно з волоський горіх, кульки з рибного або м'ясного фаршу. Зазвичай в них додають зелень, цибулю і, звичайно ж, різні спеції. Основним інгредієнтом для фаршу є хлібні крихти або розмочений білий хліб.
Давайте розглянемо з вами як готувати шведські фрикадельки? Все дуже просто.
Інгредієнти:
яловичина - 500 г;
яйце - 1 шт.;
батон або білий хліб - 100 г;
вершкове масло - 30 г;
вершки - 100 мл;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
рослинне масло - 2 ст. ложки.
Приготування
Як приготувати шведські фрикадельки? Беремо свіже м'ясо, ретельно перебираємо, видаляючи всі кісточки і плівки, гарненько промиваємо. Потім яловичину подрібнюємо за допомогою м'ясорубки, кілька разів, щоб фарш вийшов більш м'яким і однорідним.
Далі замочуємо у вершках шматок черствого білого батона або хліба, а потім пропускаємо через м'ясорубку і з'єднуємо з фаршем.
Цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно ріжемо. Потім кладемо його на сковороду і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Додаємо в м'ясний фарш яйце, сіль, цибулю, перець і мускатний горіх - за смаком. Замішуємо фарш, розбавляючи його трохи вершками. В результаті у вас повинна вийти м'яка, але пружна м'ясна маса, щоб при смаженні шведські фрикадельки не розвалювалися.
Тепер починаємо ліпити кульки. Ставимо поруч тарілку з водою і мокрими руками скачуємо кульки, розміром приблизно з волоський горіх. Коли всі фрикадельки сформовані, наливаємо в сковорідку олію, розігріваємо його і викладаємо м'ясні кульки. Підсмажуємо фрикадельки на середньому вогні протягом декількох хвилин, а потім за допомогою вилки перевертаємо на інший бік.
Інгредієнти:
масло вершкове - 50 г;
борошно - 2 ст. ложки;
сіль - за смаком;
молоко - 50 мл;
бульйон - 50 мл;
брусничний джем.
Приготування
Поки смажаться наші фрикадельки, ми з вами приготуємо соус. Для цього розтоплюємо в сотейнику трохи вершкового масла, додаємо борошно і готувати, помішуючи, 3 хвилини. Слідкуйте обов'язково за тим, щоб борошно не стала коричневою. Далі тонкою цівкою, постійно помішуючи, вливаємо молоко і підігрітий бульйон. Все перемішуємо, солимо за смаком і варимо до загустіння.
Готові фрикадельки викладаємо поверх картопляного пюре або будь-якого іншого гарніру, рясно поливаємо приготованим соусом і брусничним джемом.
Давайте розглянемо з вами як готувати шведські фрикадельки? Все дуже просто.
Рецепт шведських фрикадельок
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати шведські фрикадельки? Беремо свіже м'ясо, ретельно перебираємо, видаляючи всі кісточки і плівки, гарненько промиваємо. Потім яловичину подрібнюємо за допомогою м'ясорубки, кілька разів, щоб фарш вийшов більш м'яким і однорідним.
Далі замочуємо у вершках шматок черствого білого батона або хліба, а потім пропускаємо через м'ясорубку і з'єднуємо з фаршем.
Цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно ріжемо. Потім кладемо його на сковороду і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Додаємо в м'ясний фарш яйце, сіль, цибулю, перець і мускатний горіх - за смаком. Замішуємо фарш, розбавляючи його трохи вершками. В результаті у вас повинна вийти м'яка, але пружна м'ясна маса, щоб при смаженні шведські фрикадельки не розвалювалися.
Тепер починаємо ліпити кульки. Ставимо поруч тарілку з водою і мокрими руками скачуємо кульки, розміром приблизно з волоський горіх. Коли всі фрикадельки сформовані, наливаємо в сковорідку олію, розігріваємо його і викладаємо м'ясні кульки. Підсмажуємо фрикадельки на середньому вогні протягом декількох хвилин, а потім за допомогою вилки перевертаємо на інший бік.
Соус для шведських фрикадельок
Інгредієнти:
Приготування
Поки смажаться наші фрикадельки, ми з вами приготуємо соус. Для цього розтоплюємо в сотейнику трохи вершкового масла, додаємо борошно і готувати, помішуючи, 3 хвилини. Слідкуйте обов'язково за тим, щоб борошно не стала коричневою. Далі тонкою цівкою, постійно помішуючи, вливаємо молоко і підігрітий бульйон. Все перемішуємо, солимо за смаком і варимо до загустіння.
Готові фрикадельки викладаємо поверх картопляного пюре або будь-якого іншого гарніру, рясно поливаємо приготованим соусом і брусничним джемом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рибні фрикадельки
Хочете приготувати на вечерю щось надзвичайно смачне? Тоді рецепт рибних фрикадельок може бути вам корисний. Для їх створення вам знадобиться зовсім
Фрикадельки з рисом
Спочатку фрикадельки з рисом готувалися для того, щоб збільшити масу кінцевого продукту, за рахунок не дорогий крупи. Потім про це рецепті забули,
Фрикадельки з курячого фаршу
Куряче м'ясо, мабуть, один з найбільш вживаних продуктів. З нього можна приготувати безліч страв. От, приміром, візьмемо фрикадельки з курячого
Фрикадельки в соусі
Ви знаєте, як правильно приготувати фрикадельки? Смачні мясні кульки в спеціально зробленому соусі - смакота. А в чому секрет? Звичайно ж, у
Фрикадельки для супу - рецепт
Фрикадельки для супу не тільки додають захопливості його поїдання, але і значно скорочують час при приготуванні самого страви, адже для такого супу
Фрикадельки в мультиварці
Любите м'ясні кульки під назвою фрикадельки? Ваша сім'я від них у захваті? Спробуйте скоротити час приготування даного страви, зробивши його в