Фрикадельки в соусі
Фрикадельки в соусі - вельми популярне блюдо в багатьох країнах світу. Як ми знаємо, це кульки розміром приблизно з волоський горіх з м'ясного, курячого, індичого або рибного фаршу, проварені в бульйоні або обсмажені.
Як готувати фрикадельки?
Як приготувати фрикадельки в соусі? Зрозуміло, спочатку потрібно приготувати самі фрикадельки. Потім, зробити соус і полити їм кульки. Можна, наприклад, приготувати м'ясні фрикадельки в томатному соусі - це дуже смачне поживне і корисне блюдо. Хороша томат-паста без консервантів містить масу корисних речовин. Деякі помилково вважають, що фрикадельки можна гасити в соусі. Однак він може бути і без термічної обробки. Зазвичай соуси готують окремо від основного блюда, а потім лише поливають ними готову страву.
Про фрикадельках з підливою
Підлива - це напіврідка (іноді відносно густа) субстанція, що піддалася термічній обробці. Тому мова в даному випадку може йти про те, як готувати фрикадельки з підливою. Це зовсім нескладно: спочатку готуємо фрикадельки, потім готуємо підливку в сковороді і протушиваем в ній фрикадельки - теж дуже смачно виходить. М'ясо добре (глибоко) просочується соками і ароматами підливи. При такому способі приготування можна лише злегка в щадному режимі обсмажити фрикадельки. До повної готовності вони дійдуть, вже протушиваясь в підливі.
Фрикадельки з томатним соусом
Отже, фрикадельки в томатному соусі. Рецепт нескладний і швидкий.
Інгредієнти:
Для фрикадельок:
600 г нежирної яловичини;
1 цибулина;
кілька гілочок кропу;
1 куряче яйце;
1-2 столових ложки борошна пшеничного високосортної;
чорний мелений перець.
Для соусу:
2-5 столових ложки томат-пасти;
60 мл білого вина (столового вина, можна використовувати також вермут);
сік одного лимона;
2-3 столових ложки оливкової олії extravirgin;
2 зубчики часнику;
мелений червоний перець.
Приготування
М'ясо пропускаємо через м'ясорубку разом з очищеним цибулею і кропом. Додаємо борошно, куряче яйце, перець і додаємо сіль. Фарш ретельно перемішуємо і вибиваємо (об стіл або робочу дошку). Формуємо з фаршу кульки-фрикадельки. Відварюємо їх в киплячій воді після спливання 3-5 хвилин. Виймаємо шумівкою. Ще краще відварити фрикадельки на пару. Викладаємо на сервірувальне блюдо і готуємо соус.
Томатний соус
Продавлюємо часник через ручний прес. Змішуємо всі інгредієнти соусу. Поливаємо їм фрикадельки і оформляємо зеленню. До фрикадельок можна подати практично будь-гарнір (рис, картопля, бобові, гречку та ін).
Фрикадельки з підливою
А ось і рецепт фрикадельок з підливою. Зазвичай готують з томатної, а ми для різноманітності - з пряною підливою каррі. Фрикадельки робимо так само, як у попередньому рецепті. Звичайно ж, ви можете використовувати не тільки яловичину, але і будь-яке інше м'ясо, тобто, свинину, баранину, телятину та ін.
Інгредієнти:
100 мл білого вина (вермут, мадера і херес підходять);
2-4 столових ложки оливкової олії (або соняшникової без вираженого запаху);
1-2 столові ложки мелених горіхів (будь-яких, яких подобається);
1 столова ложка сухих мелених спецій-карі;
сік 1 лимона.
Приготування
Фрикадельки готуємо як в рецепті, наведеному вище. Розігріваємо олію на сковороді, підмішуємо мелені горіхи, спеції, сік лимона і вино. Хвилину проварюємо і поміщаємо сюди фрикадельки. Протушиваем все це під кришкою на слабкому вогні, періодично перевертаючи, протягом хвилин 8-16. Витягаємо готові фрикадельки шумівкою. Додаємо в залишилася на сковороді підливу продавлений часник і поливаємо фрикадельки. Оформляємо зеленню і подаємо до столу. Також в підливу іноді додають 2-3 ложки натуральних молочних вершків - буде ще смачніше. Фрикадельки можна готувати і з іншими соусами - експериментуйте, пробуйте і насолоджуйтеся.
Як готувати фрикадельки?
Як приготувати фрикадельки в соусі? Зрозуміло, спочатку потрібно приготувати самі фрикадельки. Потім, зробити соус і полити їм кульки. Можна, наприклад, приготувати м'ясні фрикадельки в томатному соусі - це дуже смачне поживне і корисне блюдо. Хороша томат-паста без консервантів містить масу корисних речовин. Деякі помилково вважають, що фрикадельки можна гасити в соусі. Однак він може бути і без термічної обробки. Зазвичай соуси готують окремо від основного блюда, а потім лише поливають ними готову страву.
Про фрикадельках з підливою
Підлива - це напіврідка (іноді відносно густа) субстанція, що піддалася термічній обробці. Тому мова в даному випадку може йти про те, як готувати фрикадельки з підливою. Це зовсім нескладно: спочатку готуємо фрикадельки, потім готуємо підливку в сковороді і протушиваем в ній фрикадельки - теж дуже смачно виходить. М'ясо добре (глибоко) просочується соками і ароматами підливи. При такому способі приготування можна лише злегка в щадному режимі обсмажити фрикадельки. До повної готовності вони дійдуть, вже протушиваясь в підливі.
Фрикадельки з томатним соусом
Отже, фрикадельки в томатному соусі. Рецепт нескладний і швидкий.
Інгредієнти:
Для фрикадельок:
Для соусу:
Приготування
М'ясо пропускаємо через м'ясорубку разом з очищеним цибулею і кропом. Додаємо борошно, куряче яйце, перець і додаємо сіль. Фарш ретельно перемішуємо і вибиваємо (об стіл або робочу дошку). Формуємо з фаршу кульки-фрикадельки. Відварюємо їх в киплячій воді після спливання 3-5 хвилин. Виймаємо шумівкою. Ще краще відварити фрикадельки на пару. Викладаємо на сервірувальне блюдо і готуємо соус.
Томатний соус
Продавлюємо часник через ручний прес. Змішуємо всі інгредієнти соусу. Поливаємо їм фрикадельки і оформляємо зеленню. До фрикадельок можна подати практично будь-гарнір (рис, картопля, бобові, гречку та ін).
Фрикадельки з підливою
А ось і рецепт фрикадельок з підливою. Зазвичай готують з томатної, а ми для різноманітності - з пряною підливою каррі. Фрикадельки робимо так само, як у попередньому рецепті. Звичайно ж, ви можете використовувати не тільки яловичину, але і будь-яке інше м'ясо, тобто, свинину, баранину, телятину та ін.
Інгредієнти:
Приготування
Фрикадельки готуємо як в рецепті, наведеному вище. Розігріваємо олію на сковороді, підмішуємо мелені горіхи, спеції, сік лимона і вино. Хвилину проварюємо і поміщаємо сюди фрикадельки. Протушиваем все це під кришкою на слабкому вогні, періодично перевертаючи, протягом хвилин 8-16. Витягаємо готові фрикадельки шумівкою. Додаємо в залишилася на сковороді підливу продавлений часник і поливаємо фрикадельки. Оформляємо зеленню і подаємо до столу. Також в підливу іноді додають 2-3 ложки натуральних молочних вершків - буде ще смачніше. Фрикадельки можна готувати і з іншими соусами - експериментуйте, пробуйте і насолоджуйтеся.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рибні фрикадельки
Хочете приготувати на вечерю щось надзвичайно смачне? Тоді рецепт рибних фрикадельок може бути вам корисний. Для їх створення вам знадобиться зовсім
Фрикадельки з рисом
Спочатку фрикадельки з рисом готувалися для того, щоб збільшити масу кінцевого продукту, за рахунок не дорогий крупи. Потім про це рецепті забули,
Фрикадельки з курячого фаршу
Куряче м'ясо, мабуть, один з найбільш вживаних продуктів. З нього можна приготувати безліч страв. От, приміром, візьмемо фрикадельки з курячого
Шведські фрикадельки - рецепт
Любите фрикадельки, але набридло готувати їх одним і тим же способом? Тоді ця стаття для вас. У ній ми розповімо про досить незвичайному і дуже
Фрикадельки для дітей
М'ясні фрикадельки - улюблене багатьма малюками і корисне блюдо. Зроблені з нежирних сортів м'яса вони чудово доповнюють та урізноманітнюють раціон
Фрикадельки в мультиварці
Любите м'ясні кульки під назвою фрикадельки? Ваша сім'я від них у захваті? Спробуйте скоротити час приготування даного страви, зробивши його в