Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Фрикадельки для дітей

Фрикадельки для дітей

17-03-2015, 09:05
9 165
Фрикадельки для дітей
Харчування дітей має бути різноманітним і корисним, щоб дитина росла здоровою. Щоразу, готуючи чергову порцію своєму чаду, мами намагаються зробити це не тільки смачно, але і так, щоб від їжі не відмовлялися навіть самі примхливі малюки. Сьогодні ми розкриємо декілька секретів приготування фрикадельок для дитячого меню.

Як приготувати фрикадельки для дитини?


Фрикадельки для дітей до року краще всього готувати з нежирного та дієтичного м'яса. Для цього підходить м'якоть індички або кролика. Починаючи з року, фрикадельки для дитини вже можна формувати з нежирної яловичини або свинини, а також з телятини або м'яса курки.
Починаючи з двох років, для дітей готуються страви з рибними фрикадельками. Якщо дитині не подобається занадто виражений смак риби, такі фрикадельки можна відправляти в суп, тоді частина аромату втрачається.
Для маленьких дітей краще всього формувати фрикадельки з відвареного м'яса, оскільки сьогодні неможливо бути повністю впевненим, що в ньому не присутні сліди гормональних препаратів іл антибіотиків. При варінні всі непотрібні речовини, якщо вони були, переходять у бульйон. Сам бульйон дітям давати не варто.

Суп з фрикадельками з індички


Приготування супу з фрикадельками з індички для дітей займає небагато часу. До того ж, за рахунок овочів і нежирного м'яса, суп дуже корисний для маленької дитини.
Інгредієнти:

  • м'ясо індички - 100 г;

  • картопля - 2 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • перепелине яйце - 2 шт., можна замінити половиною курячого яйця;

  • сіль, лавровий лист;

  • часник (за бажанням).


  • Приготування
    М'ясо індички промиваємо, кладемо в каструлю з водою. Після закипання проварюємо протягом півгодини. Тим часом, ставимо на вогонь другу каструлю з водою. Води потрібно близько 700 мл. Чистимо і нарізаємо кубиками картоплю, моркву, цибулю і часник.
    Коли каструля з водою закипить, кладемо в неї цибулю і моркву. Після повторного закипання варимо овочі ще 10 хвилин додаємо картоплю з часником. Варимо всі овочі ще 20 хвилин.
    Сварившееся м'ясо індички виймаємо з бульйону і пропускаємо через м'ясорубку 2 рази або подрібнюємо його блендером. У м'ясо додаємо яйця і формуємо фрикадельки. Тут можна проявити фантазію і виліпити з фрикадельок цікаві фігури, щоб дитині було цікавіше їсти.
    Фрикадельки відправляємо в каструлю з овочами, коли звариться картопля. Після того, як фрикадельки спливуть на поверхню, варимо суп ще дві хвилини, солимо його і, при бажанні, кладемо в суп лавровий лист.

    Фрикадельки на пару


    Фрикадельки для дітей на пару можна приготувати з курячого або будь-якого іншого м'яса, а також з риби.
    Інгредієнти:

  • куряче м'ясо - 100 г;

  • куряче яйце - 1 шт.;
  • Фрикадельки для дітей

  • сир - 2 ст. ложки;

  • вершкове масло - 1 ч. ложка;

  • сіль за смаком.


  • Приготування
    Куряче м'ясо двічі пропускаємо через м'ясорубку. В отриману масу додаємо яйце і вводимо всі інші інгредієнти, добре перемішуючи. З отриманого фаршу формуємо фрикадельки і варимо їх на пару до готовності.
    Такі фрикадельки можна додавати в овочевий бульйон або подавати як самостійне блюдо. Також фрикадельки, приготовлені таким чином, додатково можна відправити в духовку на 20 хвилин, попередньо поливши їх молочним соусом і присипавши тертим сиром.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рибні фрикадельки
    Рибні фрикадельки
    Хочете приготувати на вечерю щось надзвичайно смачне? Тоді рецепт рибних фрикадельок може бути вам корисний. Для їх створення вам знадобиться зовсім
    Фрикадельки з курячого фаршу
    Фрикадельки з курячого фаршу
    Куряче м'ясо, мабуть, один з найбільш вживаних продуктів. З нього можна приготувати безліч страв. От, приміром, візьмемо фрикадельки з курячого
    Фрикадельки в соусі
    Фрикадельки в соусі
    Ви знаєте, як правильно приготувати фрикадельки? Смачні мясні кульки в спеціально зробленому соусі - смакота. А в чому секрет? Звичайно ж, у
    Шведські фрикадельки - рецепт
    Шведські фрикадельки - рецепт
    Любите фрикадельки, але набридло готувати їх одним і тим же способом? Тоді ця стаття для вас. У ній ми розповімо про досить незвичайному і дуже
    Фрикадельки для супу - рецепт
    Фрикадельки для супу - рецепт
    Фрикадельки для супу не тільки додають захопливості його поїдання, але і значно скорочують час при приготуванні самого страви, адже для такого супу
    Фрикадельки в мультиварці
    Фрикадельки в мультиварці
    Любите м'ясні кульки під назвою фрикадельки? Ваша сім'я від них у захваті? Спробуйте скоротити час приготування даного страви, зробивши його в