Фрикадельки в мультиварці
Фрикадельки - невеликі м'ясні кульки, зроблені з фаршу (наприклад, фрикадельки з курячого фаршу ). Їх можна просто відварити, можна обсмажити на рослинній олії, а можна й приготувати на пару. У цій статті ми вам розповімо, як приготувати фрикадельки в мультиварці. Адже в цій кухонних помічниці вони виходять особливо ніжними і соковитими.
Інгредієнти:
свинина (м'якоть) - 05 кг;
цибуля - 1 шт.;
батон - 2 шматочки;
яйця - 1 шт.;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
вода - 150 мл;
томатна паста - 20 г;
сіль, чорний мелений перець - за смаком;
цукор - 10 г;
сметана - 20 г;
морква (середня) - 1 шт.
Приготування
Спочатку цибулю нарізаємо дрібними кубиками. У чашу мультиварки наливаємо олію і в режимі «Випічка» обсмажуємо його 7 хвилин. Тим часом пропускаємо мясо через м'ясорубку, так само чинимо і з батоном, попередньо вимоченим в молоці і віджатим. Тепер цибулю перекладаємо в глибоку миску, додаємо фарш, яйце, сіль, перець і все добре перемішуємо. З отриманої маси формуємо невеличкі кульки і відправляємо їх в каструльку мультиварки. В окремій ємності змішуємо сметану і томатну пасту, додаємо гарячу воду (можна і окріп), натерту на крупній тертці моркву, сіль і перець, все добре вимішуємо. Заливаємо отриманою сумішшю фрикадельки і в режимі «Гасіння» готуємо 60 хвилин. На цьому приготування фрикадельок з підливою в мультиварці закінчено.
По суті, паралельно можна приготувати гарнір. Дуже смачними виходять фрикадельки з картоплею в мультиварці. Щоб приготувати таку смакоту, достатньо просто в каструлю з фрикадельками укласти кілька нарізаних картоплин (приблизно 5-6 шт.) і залити підливою, тільки в такому випадку підливи треба взяти побільше, щоб і фрикадельки і картопля були покриті нею.
Інгредієнти:
м'ясо - 05 кг;
яйця - 1 шт.;
рис - 100 г;
цибуля (невеликий) - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
томатна паста - 30 г;
сметана - 30 г;
борошно - 20 г;
сіль, чорний перець - за смаком;
рослинна олія - 30 мл
Приготування
Рис промиваємо й відварюємо до напівготовності. А тим часом готуємо фарш: промите і обсушенное м'ясо пропускаємо з цибулею (1 шт.) через м'ясорубку. Готовий рис додаємо у фарш, туди ж додаємо 1 яйце. Сіль, перець додаємо за смаком, все добре перемішуємо і формуємо фрикадельки. Другу цибулину дрібненько ріжемо, моркву тремо на тертці. У чашу мультиварки наливаємо олію, викладаємо овочі та в режимі «Смаження» готуємо 10 хвилин, потім додаємо борошно, гарненько перемішуємо і смажимо до отримання золотистого кольору. Потім додаємо сметану і томатну пасту, все ще раз вимішуємо. Тепер отриману засмажку перекладаємо в тарілку, а в мультиварку укладаємо фрикадельки. Покриваємо їх засмажкою і заливаємо окропом так, щоб кульки були повністю покриті. В мультиварці на режимі «Гасіння» фрикадельки з рисом готуємо 45 хвилин.
Інгредієнти:
фарш - 05 кг;
цибуля - 1 шт.;
сметана - 20 г;
сіль, спеції - за смаком;
вода - 4 мультистакана.
Приготування
Попередньо очищений цибулю пропускаємо через м'ясорубку і додаємо його в м'ясний фарш, туди ж додаємо сметану, сіль, перець, також можете покласти свої улюблені спеції. Все добре перемішуємо і руками, змоченими водою, формуємо фрикадельки. Перекладаємо їх у піддон мультиварки, який призначений для варіння на пару. У каструлю мультиварки вливаємо гарячу воду, зверху ставимо піддон, встановлюємо режим «Готування на пару» і час приготування: 50 хвилин. Після можете доставити ваші м'ясні кульки і насолоджуватися. Коли ж вам захочеться спробувати інший рецепт, то спробуйте приготувати фрикадельки в соусі .
Фрикадельки з підливою в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку цибулю нарізаємо дрібними кубиками. У чашу мультиварки наливаємо олію і в режимі «Випічка» обсмажуємо його 7 хвилин. Тим часом пропускаємо мясо через м'ясорубку, так само чинимо і з батоном, попередньо вимоченим в молоці і віджатим. Тепер цибулю перекладаємо в глибоку миску, додаємо фарш, яйце, сіль, перець і все добре перемішуємо. З отриманої маси формуємо невеличкі кульки і відправляємо їх в каструльку мультиварки. В окремій ємності змішуємо сметану і томатну пасту, додаємо гарячу воду (можна і окріп), натерту на крупній тертці моркву, сіль і перець, все добре вимішуємо. Заливаємо отриманою сумішшю фрикадельки і в режимі «Гасіння» готуємо 60 хвилин. На цьому приготування фрикадельок з підливою в мультиварці закінчено.
По суті, паралельно можна приготувати гарнір. Дуже смачними виходять фрикадельки з картоплею в мультиварці. Щоб приготувати таку смакоту, достатньо просто в каструлю з фрикадельками укласти кілька нарізаних картоплин (приблизно 5-6 шт.) і залити підливою, тільки в такому випадку підливи треба взяти побільше, щоб і фрикадельки і картопля були покриті нею.
Рецепт фрикадельок в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Рис промиваємо й відварюємо до напівготовності. А тим часом готуємо фарш: промите і обсушенное м'ясо пропускаємо з цибулею (1 шт.) через м'ясорубку. Готовий рис додаємо у фарш, туди ж додаємо 1 яйце. Сіль, перець додаємо за смаком, все добре перемішуємо і формуємо фрикадельки. Другу цибулину дрібненько ріжемо, моркву тремо на тертці. У чашу мультиварки наливаємо олію, викладаємо овочі та в режимі «Смаження» готуємо 10 хвилин, потім додаємо борошно, гарненько перемішуємо і смажимо до отримання золотистого кольору. Потім додаємо сметану і томатну пасту, все ще раз вимішуємо. Тепер отриману засмажку перекладаємо в тарілку, а в мультиварку укладаємо фрикадельки. Покриваємо їх засмажкою і заливаємо окропом так, щоб кульки були повністю покриті. В мультиварці на режимі «Гасіння» фрикадельки з рисом готуємо 45 хвилин.
Фрикадельки в мультиварці на пару
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо очищений цибулю пропускаємо через м'ясорубку і додаємо його в м'ясний фарш, туди ж додаємо сметану, сіль, перець, також можете покласти свої улюблені спеції. Все добре перемішуємо і руками, змоченими водою, формуємо фрикадельки. Перекладаємо їх у піддон мультиварки, який призначений для варіння на пару. У каструлю мультиварки вливаємо гарячу воду, зверху ставимо піддон, встановлюємо режим «Готування на пару» і час приготування: 50 хвилин. Після можете доставити ваші м'ясні кульки і насолоджуватися. Коли ж вам захочеться спробувати інший рецепт, то спробуйте приготувати фрикадельки в соусі .
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з фрикадельками і рисом
Про користь перших страв для нашого раціону відомо давно. І сьогодні ми поговоримо про найпопулярнішому і швидке в приготуванні блюдо - суп з
Рибні фрикадельки
Хочете приготувати на вечерю щось надзвичайно смачне? Тоді рецепт рибних фрикадельок може бути вам корисний. Для їх створення вам знадобиться зовсім
Фрикадельки з рисом
Спочатку фрикадельки з рисом готувалися для того, щоб збільшити масу кінцевого продукту, за рахунок не дорогий крупи. Потім про це рецепті забули,
Фрикадельки в соусі
Ви знаєте, як правильно приготувати фрикадельки? Смачні мясні кульки в спеціально зробленому соусі - смакота. А в чому секрет? Звичайно ж, у
Шведські фрикадельки - рецепт
Любите фрикадельки, але набридло готувати їх одним і тим же способом? Тоді ця стаття для вас. У ній ми розповімо про досить незвичайному і дуже
Фрикадельки для дітей
М'ясні фрикадельки - улюблене багатьма малюками і корисне блюдо. Зроблені з нежирних сортів м'яса вони чудово доповнюють та урізноманітнюють раціон