Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Фрикадельки з рисом

Фрикадельки з рисом

21-03-2015, 20:02
1 422
Фрикадельки з рисом
Спочатку, фрикадельки з рисом готувалися лише для того, щоб збільшити масу кінцевого продукту не за рахунок дорогого м'яса, а за рахунок простий рисової крупи. Згодом про цю хитрість забули, але рецепт кочує по кулінарним книгам різних народів вже не перше десятиліття. Як приготувати фрикадельки з рисом ви дізнаєтеся в цій статті.
Рецепт фрикадельок з фаршу з рисом
Інгредієнти:
Для фрикадельок:

  • баранина - 500 г;

  • рис - 1/2 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • сіль, перець - по 1 ч. ложці;

  • чебрець, кумін, коріандр - по 1 ч. ложці.


  • Для соусу:

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • консервовані томати - 800 г;

  • томатна паста - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - по 1 ч. ложці.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 180 градусів. Ріпчасту цибулю нарізаємо великими шматками і кладемо в блендер разом з томатами, пастою, сіллю і перцем. Пюрируем майбутній соус.
    Баранину змішуємо з рисом, сіллю, перцем і травами. Злегка відбиваємо фарш про тверду поверхню і ділимо на кульки однакового розміру (близько 4 см в діаметрі). Викладаємо фрикадельки на деко і заливаємо соусом. Ставимо фрикадельки з рисом в духовку і готуємо 45-60 хвилин, не забуваючи періодично їх перевертати. Ось і все фрикадельки в соусі готові!
    Фрикадельки з рисом за цим рецептом можна приготувати і в мультиварці, вибравши режим «Випічка» на аналогічний період часу.

    Як готувати рибні фрикадельки з рисом?


    Інгредієнти:

  • тріска (філе) - 500 г;

  • рис - 1/2 ст.;

  • молоко - 1 ст.;

  • зелена цибуля - 6 пір'їнок;

  • оливкова олія - 2-3 ст. ложки;

  • петрушка;

  • мускатний горіх - 1/2 ч. ложки;

  • сік 1/2 лимона;

  • яйця - 2 шт.;

  • борошно;

  • паніровка;

  • оливкова олія;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Рис відварюємо до готовності, промиваємо холодною водою і даємо повністю охолонути. Зелену цибулю нарізаємо і швидко обсмажуємо, заливаємо молоком. Кладемо в молоко шматочки риби і варимо їх 7 хвилин, після чого перекладаємо в блендер і подрібнюємо разом з рисом. Приправляємо фарш мускатним горіхом, додаємо подрібнену зелень і залишки зеленого лука. Доповнюємо фарш лимонним соком і парою крапель оливкової олії. Додаємо 1 яйце і залишаємо суміш в холодильнику хвилин на 30.
    Друге яйце збиваємо окремо. З фаршу формуємо фрикадельки, обвалюємо їх у борошні, потім занурюємо яйце і посипаємо панірувальними сухарями. Обсмажуємо фрикадельки на оливковій олії до золотистого кольору і подаємо з айолі.

    Гострі м'ясні фрикадельки з рисом


    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 6 зубчиків;

  • яловичий фарш - 750 г;

  • рис - 1 ст.;

  • томати у власному соку - 800 г;

  • перець чилі - 1-2 шт.;

  • петрушка;

  • панірувальні сухарі - 1 /4 ст.;

  • яйця - 1 шт.;

  • кумін - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    У сотейнику розігріваємо олію, обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю і часник близько 5-7 хвилин. До пассеровке додаємо томати у власному соку і розминаємо їх за допомогою лопатки. Тушкуємо соус, накривши кришкою, близько 15-20 хвилин, або
    Фрикадельки з рисом
    до загустіння.
    Рис відварюємо до готовності, відповідно до інструкції на упаковці. Поки крупа вариться, змішуємо яловичину з рубаною петрушкою, хлібної паніровкою, яйцями, кумином, залишками часнику, сіллю і перцем. Злегка відбиваємо фарш і ділимо його на 16 рівних за розміром фрикадельок. Обсмажуємо фрикадельки до рум'яного кольору на сковороді, а потім перекладаємо в жаровню з соусом і тушкуємо до готовності. Перед подачею посипаємо фрикадельки свіжою петрушкою.
    Подавати готову страву можна не тільки з пастою, або картоплею, але і використовувати для модних нині сендвічів з митболлами, помістивши кілька фрикадельок у розрізаний багет, з овочами і листям салату.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рибні фрикадельки
    Рибні фрикадельки
    Хочете приготувати на вечерю щось надзвичайно смачне? Тоді рецепт рибних фрикадельок може бути вам корисний. Для їх створення вам знадобиться зовсім
    Фрикадельки з курячого фаршу
    Фрикадельки з курячого фаршу
    Куряче м'ясо, мабуть, один з найбільш вживаних продуктів. З нього можна приготувати безліч страв. От, приміром, візьмемо фрикадельки з курячого
    Фрикадельки в соусі
    Фрикадельки в соусі
    Ви знаєте, як правильно приготувати фрикадельки? Смачні мясні кульки в спеціально зробленому соусі - смакота. А в чому секрет? Звичайно ж, у
    Шведські фрикадельки - рецепт
    Шведські фрикадельки - рецепт
    Любите фрикадельки, але набридло готувати їх одним і тим же способом? Тоді ця стаття для вас. У ній ми розповімо про досить незвичайному і дуже
    Фрикадельки для супу - рецепт
    Фрикадельки для супу - рецепт
    Фрикадельки для супу не тільки додають захопливості його поїдання, але і значно скорочують час при приготуванні самого страви, адже для такого супу
    Фрикадельки в мультиварці
    Фрикадельки в мультиварці
    Любите м'ясні кульки під назвою фрикадельки? Ваша сім'я від них у захваті? Спробуйте скоротити час приготування даного страви, зробивши його в