Фрикадельки з рисом
Спочатку, фрикадельки з рисом готувалися лише для того, щоб збільшити масу кінцевого продукту не за рахунок дорогого м'яса, а за рахунок простий рисової крупи. Згодом про цю хитрість забули, але рецепт кочує по кулінарним книгам різних народів вже не перше десятиліття. Як приготувати фрикадельки з рисом ви дізнаєтеся в цій статті.
Рецепт фрикадельок з фаршу з рисом
Інгредієнти:
Для фрикадельок:
баранина - 500 г;
рис - 1/2 ст.;
яйце - 1 шт.;
сіль, перець - по 1 ч. ложці;
чебрець, кумін, коріандр - по 1 ч. ложці.
Для соусу:
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
консервовані томати - 800 г;
томатна паста - 1 ст. ложка;
сіль, перець - по 1 ч. ложці.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Ріпчасту цибулю нарізаємо великими шматками і кладемо в блендер разом з томатами, пастою, сіллю і перцем. Пюрируем майбутній соус.
Баранину змішуємо з рисом, сіллю, перцем і травами. Злегка відбиваємо фарш про тверду поверхню і ділимо на кульки однакового розміру (близько 4 см в діаметрі). Викладаємо фрикадельки на деко і заливаємо соусом. Ставимо фрикадельки з рисом в духовку і готуємо 45-60 хвилин, не забуваючи періодично їх перевертати. Ось і все фрикадельки в соусі готові!
Фрикадельки з рисом за цим рецептом можна приготувати і в мультиварці, вибравши режим «Випічка» на аналогічний період часу.
Інгредієнти:
тріска (філе) - 500 г;
рис - 1/2 ст.;
молоко - 1 ст.;
зелена цибуля - 6 пір'їнок;
оливкова олія - 2-3 ст. ложки;
петрушка;
мускатний горіх - 1/2 ч. ложки;
сік 1/2 лимона;
яйця - 2 шт.;
борошно;
паніровка;
оливкова олія;
сіль - за смаком.
Приготування
Рис відварюємо до готовності, промиваємо холодною водою і даємо повністю охолонути. Зелену цибулю нарізаємо і швидко обсмажуємо, заливаємо молоком. Кладемо в молоко шматочки риби і варимо їх 7 хвилин, після чого перекладаємо в блендер і подрібнюємо разом з рисом. Приправляємо фарш мускатним горіхом, додаємо подрібнену зелень і залишки зеленого лука. Доповнюємо фарш лимонним соком і парою крапель оливкової олії. Додаємо 1 яйце і залишаємо суміш в холодильнику хвилин на 30.
Друге яйце збиваємо окремо. З фаршу формуємо фрикадельки, обвалюємо їх у борошні, потім занурюємо яйце і посипаємо панірувальними сухарями. Обсмажуємо фрикадельки на оливковій олії до золотистого кольору і подаємо з айолі.
Інгредієнти:
оливкова олія - 1 ст. ложка;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 6 зубчиків;
яловичий фарш - 750 г;
рис - 1 ст.;
томати у власному соку - 800 г;
перець чилі - 1-2 шт.;
петрушка;
панірувальні сухарі - 1 /4 ст.;
яйця - 1 шт.;
кумін - 1 ч. ложка;
сіль, перець.
Приготування
У сотейнику розігріваємо олію, обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю і часник близько 5-7 хвилин. До пассеровке додаємо томати у власному соку і розминаємо їх за допомогою лопатки. Тушкуємо соус, накривши кришкою, близько 15-20 хвилин, або до загустіння.
Рис відварюємо до готовності, відповідно до інструкції на упаковці. Поки крупа вариться, змішуємо яловичину з рубаною петрушкою, хлібної паніровкою, яйцями, кумином, залишками часнику, сіллю і перцем. Злегка відбиваємо фарш і ділимо його на 16 рівних за розміром фрикадельок. Обсмажуємо фрикадельки до рум'яного кольору на сковороді, а потім перекладаємо в жаровню з соусом і тушкуємо до готовності. Перед подачею посипаємо фрикадельки свіжою петрушкою.
Подавати готову страву можна не тільки з пастою, або картоплею, але і використовувати для модних нині сендвічів з митболлами, помістивши кілька фрикадельок у розрізаний багет, з овочами і листям салату.
Рецепт фрикадельок з фаршу з рисом
Інгредієнти:
Для фрикадельок:
Для соусу:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Ріпчасту цибулю нарізаємо великими шматками і кладемо в блендер разом з томатами, пастою, сіллю і перцем. Пюрируем майбутній соус.
Баранину змішуємо з рисом, сіллю, перцем і травами. Злегка відбиваємо фарш про тверду поверхню і ділимо на кульки однакового розміру (близько 4 см в діаметрі). Викладаємо фрикадельки на деко і заливаємо соусом. Ставимо фрикадельки з рисом в духовку і готуємо 45-60 хвилин, не забуваючи періодично їх перевертати. Ось і все фрикадельки в соусі готові!
Фрикадельки з рисом за цим рецептом можна приготувати і в мультиварці, вибравши режим «Випічка» на аналогічний період часу.
Як готувати рибні фрикадельки з рисом?
Інгредієнти:
Приготування
Рис відварюємо до готовності, промиваємо холодною водою і даємо повністю охолонути. Зелену цибулю нарізаємо і швидко обсмажуємо, заливаємо молоком. Кладемо в молоко шматочки риби і варимо їх 7 хвилин, після чого перекладаємо в блендер і подрібнюємо разом з рисом. Приправляємо фарш мускатним горіхом, додаємо подрібнену зелень і залишки зеленого лука. Доповнюємо фарш лимонним соком і парою крапель оливкової олії. Додаємо 1 яйце і залишаємо суміш в холодильнику хвилин на 30.
Друге яйце збиваємо окремо. З фаршу формуємо фрикадельки, обвалюємо їх у борошні, потім занурюємо яйце і посипаємо панірувальними сухарями. Обсмажуємо фрикадельки на оливковій олії до золотистого кольору і подаємо з айолі.
Гострі м'ясні фрикадельки з рисом
Інгредієнти:
Приготування
У сотейнику розігріваємо олію, обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю і часник близько 5-7 хвилин. До пассеровке додаємо томати у власному соку і розминаємо їх за допомогою лопатки. Тушкуємо соус, накривши кришкою, близько 15-20 хвилин, або до загустіння.
Рис відварюємо до готовності, відповідно до інструкції на упаковці. Поки крупа вариться, змішуємо яловичину з рубаною петрушкою, хлібної паніровкою, яйцями, кумином, залишками часнику, сіллю і перцем. Злегка відбиваємо фарш і ділимо його на 16 рівних за розміром фрикадельок. Обсмажуємо фрикадельки до рум'яного кольору на сковороді, а потім перекладаємо в жаровню з соусом і тушкуємо до готовності. Перед подачею посипаємо фрикадельки свіжою петрушкою.
Подавати готову страву можна не тільки з пастою, або картоплею, але і використовувати для модних нині сендвічів з митболлами, помістивши кілька фрикадельок у розрізаний багет, з овочами і листям салату.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рибні фрикадельки
Хочете приготувати на вечерю щось надзвичайно смачне? Тоді рецепт рибних фрикадельок може бути вам корисний. Для їх створення вам знадобиться зовсім
Фрикадельки з курячого фаршу
Куряче м'ясо, мабуть, один з найбільш вживаних продуктів. З нього можна приготувати безліч страв. От, приміром, візьмемо фрикадельки з курячого
Фрикадельки в соусі
Ви знаєте, як правильно приготувати фрикадельки? Смачні мясні кульки в спеціально зробленому соусі - смакота. А в чому секрет? Звичайно ж, у
Шведські фрикадельки - рецепт
Любите фрикадельки, але набридло готувати їх одним і тим же способом? Тоді ця стаття для вас. У ній ми розповімо про досить незвичайному і дуже
Фрикадельки для супу - рецепт
Фрикадельки для супу не тільки додають захопливості його поїдання, але і значно скорочують час при приготуванні самого страви, адже для такого супу
Фрикадельки в мультиварці
Любите м'ясні кульки під назвою фрикадельки? Ваша сім'я від них у захваті? Спробуйте скоротити час приготування даного страви, зробивши його в