Рецепт харчо з баранини
Сьогодні ми хочемо поділитися з вами секретами приготування супу харчо з баранини. Блюдо виходить неймовірно ароматним, смачним і пікантним.
Інгредієнти:
баранина на кісточці - 500 г;
вода - 3 л;
рис - 05 склянки;
цибулина - 2 шт.;
часник - 4 зубчики;
помідор - 1 шт.;
аджика - 1 ст. ложка;
зелена цибуля-за бажанням;
свіжа зелень;
спеції;
баранячий жир.
Приготування
Баранину ретельно промиваємо, кладемо в каструльку, заливаємо холодною водою, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Потім вогонь зменшуємо, знімаємо піну і варимо м'ясо ще годину. За півгодини до готовності кидаємо в бульйон цілі корінці петрушки і очищену від лушпиння цибулину. Коли баранина звариться, акуратно виймаємо її, знімаємо з кісточки, нарізаємо м'ясо шматочками і знову повертаємо його в каструлю. Цибулину і корінці виймаємо і викидаємо. Далі в бульйон кладемо промитий рис і варимо до м'якості на слабенькому вогні.
Цим часом очищаємо поки часничок, видавлюємо через прес. Свіжу зелень шаткуємо, цибулю нарізаємо півкільцями, а з помідорів знімаємо шкірку і подрібнюємо до стану пюре. Тепер цибулька пасеруємо в сковороді на баранячому жирі, а потім додаємо аджику і пюре з помідорів. Тушкуємо все разом ще кілька хвилин, помішуючи. Коли рис стане м'яким, заправляємо харчо овочевий піджаркою і додаємо зелень з часником. Після цього кип'ятимо супчик хвилин 5 вимикаємо вогонь, розливаємо по тарілках і посипаємо свіжою зеленою цибулькою.
Інгредієнти:
баранина - 500 г;
цибулина - 2 шт.;
рис - 2 ст. ложки;
чорнослив - 100 г;
часник - 3 зубчики;
томатна паста - 6 ст. ложок;
аджика - 2 ч. ложки;
хмелі-сунелі;
спеції.
Приготування
Отже, м'ясо промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками і кладемо в холодну воду. Чекаємо, коли бульйон закипить, зменшуємо вогонь, знімаємо піну і варимо баранину протягом години при закритій кришці. Цим часом ошпарюємо чорнослив, шаткуємо його соломкою і кидаємо в бульйон. Хвилин через 20 додаємо в суп дрібно порубаний часник і промитий рис.
Поки крупа вариться, переходимо до приготування заправки. Для цього чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і пасеруємо на рослинній масло до золотавого кольору. Потім викладаємо томатну пасту, готуємо піджарку 5 хвилин, а потім перекладаємо її в суп. Додаємо свіжу зелень, приправляємо спеціями, солимо за смаком, вимикаємо вогонь і залишаємо страву настоюватися ще близько півгодини.
Інгредієнти:
баранина на кісточці - 500 г;
рис - 2 ст. ложки;
цибулина - 2 шт.;
паста томатна - 2 ст. ложки;
волоські горіхи - 100 г;
соус ткемалі - 1 ст. ложка;
спеції;
часник - 5 зубчиків;
зелень кінзи;
лавровий листочок;
хмелі-сунелі.
Приготування
Баранину ретельно промиваємо, кладемо в каструльку, заливаємо холодною водою, ставимо на плиту і варимо півтора години, знімаючи піну. Потім акуратно виймаємо м'ясо з бульйону і знімаємо з кісточки. Чистимо цибулину від лушпиння, шаткуємо півкільцями і кидаємо в бульйон, продовжуючи варити суп. Потім висипаємо промитий рис, кладемо лавровий листочок і заправляємо суп чорним і червоним перцем.
Хвилин за 10 до м'якості крупи, викладаємо в харчо соус ткемалі і томатну пасту. У самому кінці додаємо порізану шматочками баранину, перекручені на м'ясорубці волоські горішки, хмелі-сунелі і подрібнений часничок. Солимо страву до смаку, перемішуємо, чекаємо, коли він закипить і акуратно знімаємо з плити. Після того як харчо з баранини трохи настоїться, приправляємо його дрібно посіченою зеленню кінзи і подаємо до столу.
Харчо по-абхазьки з бараниною
Інгредієнти:
Приготування
Баранину ретельно промиваємо, кладемо в каструльку, заливаємо холодною водою, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Потім вогонь зменшуємо, знімаємо піну і варимо м'ясо ще годину. За півгодини до готовності кидаємо в бульйон цілі корінці петрушки і очищену від лушпиння цибулину. Коли баранина звариться, акуратно виймаємо її, знімаємо з кісточки, нарізаємо м'ясо шматочками і знову повертаємо його в каструлю. Цибулину і корінці виймаємо і викидаємо. Далі в бульйон кладемо промитий рис і варимо до м'якості на слабенькому вогні.
Цим часом очищаємо поки часничок, видавлюємо через прес. Свіжу зелень шаткуємо, цибулю нарізаємо півкільцями, а з помідорів знімаємо шкірку і подрібнюємо до стану пюре. Тепер цибулька пасеруємо в сковороді на баранячому жирі, а потім додаємо аджику і пюре з помідорів. Тушкуємо все разом ще кілька хвилин, помішуючи. Коли рис стане м'яким, заправляємо харчо овочевий піджаркою і додаємо зелень з часником. Після цього кип'ятимо супчик хвилин 5 вимикаємо вогонь, розливаємо по тарілках і посипаємо свіжою зеленою цибулькою.
Рецепт супу харчо з баранини з чорносливом
Інгредієнти:
Приготування
Отже, м'ясо промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками і кладемо в холодну воду. Чекаємо, коли бульйон закипить, зменшуємо вогонь, знімаємо піну і варимо баранину протягом години при закритій кришці. Цим часом ошпарюємо чорнослив, шаткуємо його соломкою і кидаємо в бульйон. Хвилин через 20 додаємо в суп дрібно порубаний часник і промитий рис.
Поки крупа вариться, переходимо до приготування заправки. Для цього чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями і пасеруємо на рослинній масло до золотавого кольору. Потім викладаємо томатну пасту, готуємо піджарку 5 хвилин, а потім перекладаємо її в суп. Додаємо свіжу зелень, приправляємо спеціями, солимо за смаком, вимикаємо вогонь і залишаємо страву настоюватися ще близько півгодини.
Як приготувати харчо з баранини з волоськими горіхами?
Інгредієнти:
Приготування
Баранину ретельно промиваємо, кладемо в каструльку, заливаємо холодною водою, ставимо на плиту і варимо півтора години, знімаючи піну. Потім акуратно виймаємо м'ясо з бульйону і знімаємо з кісточки. Чистимо цибулину від лушпиння, шаткуємо півкільцями і кидаємо в бульйон, продовжуючи варити суп. Потім висипаємо промитий рис, кладемо лавровий листочок і заправляємо суп чорним і червоним перцем.
Хвилин за 10 до м'якості крупи, викладаємо в харчо соус ткемалі і томатну пасту. У самому кінці додаємо порізану шматочками баранину, перекручені на м'ясорубці волоські горішки, хмелі-сунелі і подрібнений часничок. Солимо страву до смаку, перемішуємо, чекаємо, коли він закипить і акуратно знімаємо з плити. Після того як харчо з баранини трохи настоїться, приправляємо його дрібно посіченою зеленню кінзи і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Баранина в горщиках
Баранина в горщиках, приготовлена в духовці виходить чудово ніжною і соковитою. Таке м'ясне блюдо з додаванням спецій і овочів можна подати на
Баранина в казані
Баранина - популярне м'ясо у східних народів. З нього можна зробити безліч корисних і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально
Суп харчо в мультиварці
Якщо ви є прихильницею грузинської кухні, то напевно знаєте про суп харчо. Приготувати його можна за різними рецептами. Ось, наприклад, сьогодні ми
Баранина в мультиварці
Баранина - смачне і корисне м'ясо, в якому міститься багато фтору. Також воно сприяє профілактиці діабету. І сьогодні ми розповімо, які страви з
Суп харчо з свинини
Харчо - відомий грузинський суп, який традиційно готують з баранини або яловичини. Ми ж пропонуємо вам зробити його із свинини - вийде також смачно і
Рецепт харчо з яловичини
Ситний суп харчо - традиційне блюдо грузинської кухні. У класичному варіанті воно готується з трьох важливих інгредієнтів: яловичини, волоських