Суп харчо в мультиварці
А чи знаєте ви, що справжній суп «харчо» готують зовсім не з баранини, а з яловичини? Це випливає вже з повної назви, адже «харчо» по-грузинськи: «дзрохис хорци харшот», що в перекладі означає - суп з яловичини, а точніше, «яловиче м'ясо для харчо».
Основою справжнього грузинського харчо завжди служить зливу-ткемалі. При приготуванні супу її часто замінюють томатною пастою, яка набагато доступніше. Другим найважливішим компонентом харчо є волоські горіхи. А ось те, що в Росії ми називаємо суп «харчо», має до теперішнього харчо дуже віддалене відношення, хоча все одно виходить неймовірно смачно.
Рецептів приготування цієї страви дуже багато і немає якогось одного єдиного. Найголовніше, що в результаті у вас повинен вийти гострий, пряний і обов'язково дуже смачний суп харчо! А от як цього зробити, використавши мультиварку, ми вам зараз і розповімо!
Інгредієнти:
яловичина - 500 г;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
перець болгарський - 2 шт.;
помідор - 2 шт.;
рис - 1 ст.;
морква - 1 шт.;
картопля - 3 шт.;
вода - 3 л;
сіль, перець, зелень, лавровий лист, спеції - за смаком;
рослинна олія;
часник - 3 зубчики.
Приготування
Як приготувати харчо в мультиварці? Все досить просто. Спочатку беремо м'ясо і нарізаємо дрібними шматочками. Потім чистимо цибулю, болгарський перець і подрібнюємо разом з помідорами, а моркву натираємо на крупній тертці довгою соломкою. Далі очищаємо картоплю й нарізаємо невеликими кубиками. Рис ретельно промиваємо і заливаємо на 30 хвилин холодною водою. У чашу мультиварки наливаємо трохи олії, кладемо м'ясо і обсмажуємо його, виставивши режим «Випічка», протягом 25 хвилин, а потім додаємо цибулю, перець, моркву і помідори. Готуємо всі разом на тому ж режимі, не забуваючи помішувати. Далі кладемо до овочів і м'яса рис, картоплю, солимо, перчимо до смаку, заправляємо спеціями і наливаємо кип'яченої води. Приготування харчо в мультиварці не займе у вас багато часу. Виставляємо режим «Гасіння», закриваємо кришкою і варимо суп приблизно 15 години. Після сигналу готовності додаємо для краси дрібно посічену зелень, лавровий листочок і ставимо на підігрів на 3 хвилини. Безпосередньо перед подачею на стіл, додаємо в кожну тарілку з супом видавлений через прес часник. Ось і все, «харчо з яловичини в мультиварці готово!
Суп харчо з баранини можна приготувати не тільки в мультиварці, але і в скороварці.
Інгредієнти:
баранина - 500 г;
рис - 0 5 ст.;
аджика - 0 5 ст.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
помідор - 2 шт.;
солодкий перець - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
М'ясо як слід промиваємо під проточною холодною водою, кладемо в чашу скороварки, заливаємо необхідною кількістю води і ставимо варитися на повільному вогні. Поки бульйон закипає, підготуємо всі інші інгредієнти. Очищаємо цибулю та нарізаємо його невеликими кубиками. Потім промиваємо рис кілька разів і залишаємо його на 30 хвилин у холодній воді. Помідори і болгарський перець промиваємо та нарізаємо на однакові смужки. Тепер додаємо в каструлю з м'ясом подрібнену цибулю і закриваємо кришку скороварки. А цим часом чистимо кілька зубчиків часнику і дрібно-дрібно ріжемо їх ножем або пропускаємо через прес.
Далі акуратно виймаємо м'ясо з скороварки, даємо йому трохи охолонути і відокремлюємо від кісток, нарізаючи м'якоть на шматочки.
Потім кладемо в бульйон всі підготовлені продукти: помідори і перець, замочений рис, аджику, сіль за смаком. Як тільки вода знову закипить, додаємо в суп і подрібнене м'ясо. Варимо все протягом 20 хвилин на повільному вогні і в кінці кладемо часник. Проварюємо 5 хвилин і знімаємо каструлю з вогню. Накриваємо кришкою, даємо супу настоятися протягом 20 хвилин. Подаємо готову страву разом зі сметаною і свіжою зеленню!
Основою справжнього грузинського харчо завжди служить зливу-ткемалі. При приготуванні супу її часто замінюють томатною пастою, яка набагато доступніше. Другим найважливішим компонентом харчо є волоські горіхи. А ось те, що в Росії ми називаємо суп «харчо», має до теперішнього харчо дуже віддалене відношення, хоча все одно виходить неймовірно смачно.
Рецептів приготування цієї страви дуже багато і немає якогось одного єдиного. Найголовніше, що в результаті у вас повинен вийти гострий, пряний і обов'язково дуже смачний суп харчо! А от як цього зробити, використавши мультиварку, ми вам зараз і розповімо!
Харчо в мультиварці - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати харчо в мультиварці? Все досить просто. Спочатку беремо м'ясо і нарізаємо дрібними шматочками. Потім чистимо цибулю, болгарський перець і подрібнюємо разом з помідорами, а моркву натираємо на крупній тертці довгою соломкою. Далі очищаємо картоплю й нарізаємо невеликими кубиками. Рис ретельно промиваємо і заливаємо на 30 хвилин холодною водою. У чашу мультиварки наливаємо трохи олії, кладемо м'ясо і обсмажуємо його, виставивши режим «Випічка», протягом 25 хвилин, а потім додаємо цибулю, перець, моркву і помідори. Готуємо всі разом на тому ж режимі, не забуваючи помішувати. Далі кладемо до овочів і м'яса рис, картоплю, солимо, перчимо до смаку, заправляємо спеціями і наливаємо кип'яченої води. Приготування харчо в мультиварці не займе у вас багато часу. Виставляємо режим «Гасіння», закриваємо кришкою і варимо суп приблизно 15 години. Після сигналу готовності додаємо для краси дрібно посічену зелень, лавровий листочок і ставимо на підігрів на 3 хвилини. Безпосередньо перед подачею на стіл, додаємо в кожну тарілку з супом видавлений через прес часник. Ось і все, «харчо з яловичини в мультиварці готово!
Харчо з баранини в скороварці
Суп харчо з баранини можна приготувати не тільки в мультиварці, але і в скороварці.
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо як слід промиваємо під проточною холодною водою, кладемо в чашу скороварки, заливаємо необхідною кількістю води і ставимо варитися на повільному вогні. Поки бульйон закипає, підготуємо всі інші інгредієнти. Очищаємо цибулю та нарізаємо його невеликими кубиками. Потім промиваємо рис кілька разів і залишаємо його на 30 хвилин у холодній воді. Помідори і болгарський перець промиваємо та нарізаємо на однакові смужки. Тепер додаємо в каструлю з м'ясом подрібнену цибулю і закриваємо кришку скороварки. А цим часом чистимо кілька зубчиків часнику і дрібно-дрібно ріжемо їх ножем або пропускаємо через прес.
Далі акуратно виймаємо м'ясо з скороварки, даємо йому трохи охолонути і відокремлюємо від кісток, нарізаючи м'якоть на шматочки.
Потім кладемо в бульйон всі підготовлені продукти: помідори і перець, замочений рис, аджику, сіль за смаком. Як тільки вода знову закипить, додаємо в суп і подрібнене м'ясо. Варимо все протягом 20 хвилин на повільному вогні і в кінці кладемо часник. Проварюємо 5 хвилин і знімаємо каструлю з вогню. Накриваємо кришкою, даємо супу настоятися протягом 20 хвилин. Подаємо готову страву разом зі сметаною і свіжою зеленню!
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з рисом - рецепт
Рис - дуже корисна крупа, в якій містяться вітаміни групи В, нормалізують роботу нервової системи. Він також виводить з організму токсини і шлаки. І
Суп з рисом і яловичиною
У холодну пору року так хочеться чого-небудь смачного і гарячого. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити суп з рисом та індичкою. Давайте розберемо
Ханум в мультиварці
Узбецьку кухню хвалять у всьому світі. Вашій увазі представлено чергове смачне блюдо, яке прийшло до нас з Узбекистану. Ханум - це рулет з тіста з
Суп харчо з свинини
Харчо - відомий грузинський суп, який традиційно готують з баранини або яловичини. Ми ж пропонуємо вам зробити його із свинини - вийде також смачно і
Рецепт харчо з яловичини
Ситний суп харчо - традиційне блюдо грузинської кухні. У класичному варіанті воно готується з трьох важливих інгредієнтів: яловичини, волоських
Рецепт харчо з баранини
Харчо - популярна страва грузинської кухні, яке готують з яловичини, свинини чи баранини. Ось про останньому варіанті його створення ми і поговоримо