Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ханум в мультиварці

Ханум в мультиварці

19-01-2015, 12:15
934
Ханум в мультиварці
Ханум - страва узбецької кухні. Це рулет з прісного тіста з начинкою, приготований на пару. Ханум нагадує нам манти, але його відмінність в тому, що готується ханум цілком, а потім розрізається на частині, а манти робляться порційно.
У цій статті ми розповімо, як приготувати узбецька страва ханум.

Ханум в мультиварці - рецепт


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 2 склянки;

  • вода - 120 мл;

  • рослинне масло - 20 мл;

  • сіль - щіпка.


  • Для начинки:

  • свинина + яловичина - 05 кг;

  • цибуля - 2 шт.;

  • картопля - 2 шт.;

  • сіль, перець, зіра - за смаком.


  • Приготування
    Борошно просіваємо, додаємо дрібку солі, воду і соняшникову олію. Замішуємо гладке тісто (як на пельмені). Накриваємо харчовою плівкою і даємо постояти приблизно півгодини. А тим часом готуємо начинку: свинину з яловичиною дрібно нарізаємо або пропускаємо через м'ясорубку. М'ясо повинно бути несильно подрібнене, тому ставимо на м'ясорубку велику сітку. Цибулю ріжемо дрібненькими кубиками, картоплю тремо на крупній тертці. Перемішуємо м'ясо з цибулею та картоплею, додаємо сіль, зіру і перець, ще раз перемішуємо. Тепер повертаємося до тесту: ділимо його на 2 половинки, кожну з яких розкочуємо тонким шаром. Наносимо на тісто шар начинки і звертаємо тісто рулетом. Краї защипуємо. Готуємо ханум в пароварці (на решітці мультиварки, яка преднзначена для готування на пару). Змащуємо маслом ґрати, щоб тісто не прилипало. Викладаємо наш рулет, наливаємо в каструлю мультиварки 1 літр гарячої води, включаємо режим «Готування на пару» і готуємо протягом 50 хвилин.

    Ханум з картоплею


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 350 г;

  • сіль - 05 ч. ложки;

  • рослинна олія - 25 мл;

  • вода - 200 мл


  • Для начинки:

  • картопля - 1 кг;

  • цибуля - 3 шт.;

  • сіль і чорний мелений перець - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    З борошна, води, солі і масла замішуємо круте тісто. Загортаємо його в плівку і залишаємо хвилин на 30-40. Готуємо картопляну начинку: очищену картоплю нарізаємо соломкою або натираємо на тертці для корейської моркви, також можна нарізати його кубиками. Цибуля тоненько нарізаємо півкільцями, змішати з картоплею, додаємо сіль і перець, перемішуємо. Тепер тісто ділимо на 2 рівні частини і розкачуємо - чим тонше, тим краще. Гарненько пласт тіста змащуємо олією і викладаємо половину начинки. Звертаємо тісто в нетугий рулет і викладаємо на решітку мультиварки для приготування на пару. Готуємо близько 45 хвилин.

    Ханум з гарбузом


    Щоб приготувати ханум з гарбузом, зробимо тісто по одному з рецептів, описаних вище.
    Інгредієнти:
    Для начинки:

  • гарбуз - 05 кг;
  • Ханум в мультиварці

  • сало - 50 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Гарбуз, очищений від насіння і шкірки, натираємо на крупній тертці, додаємо пропущене через м'ясорубку сало, подрібнену цибулю, сіль і перець за смаком. Все перемішуємо. На пласт тіста викладаємо начинку і формуємо рулет. Готуємо в мультиварці на режимі «Готування на пару» 45 хвилин.
    Часто готують ханум з начинкою у вигляді м'яса, цибулі і гарбуза.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Квасолевий суп в мультиварці
    Квасолевий суп в мультиварці
    Ви не знаєте, де використовувати квасоля? Спробуйте приготувати з неї квасолевий суп. Причому, варити його ви будете не на плиті, а в мультиварці.
    Катлама - рецепт
    Катлама - рецепт
    Катлама, як відомо, являє собою виріб з пісного тіста. Дана страва є надбанням узбецької і татарської кухонь. Ви навчитеся готувати катламу, якщо
    Ханум - рецепт
    Ханум - рецепт
    Любите узбецьку кухню з її спеціями, соковитими м'ясними коржами, мантами? Тоді ось вам ще один рецепт східної кухні - ханум. Ми вже розповідали, як
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
    Манти з гарбузом - рецепт
    Манти з гарбузом - рецепт
    Соковиті манти з гарбузом - прекрасна дієтична альтернатива знаменитому східному страви з м'ясом. Готувати такі манти не складніше класичних, а
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили