Ханум в мультиварці
Ханум - страва узбецької кухні. Це рулет з прісного тіста з начинкою, приготований на пару. Ханум нагадує нам манти, але його відмінність в тому, що готується ханум цілком, а потім розрізається на частині, а манти робляться порційно.
У цій статті ми розповімо, як приготувати узбецька страва ханум.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 2 склянки;
вода - 120 мл;
рослинне масло - 20 мл;
сіль - щіпка.
Для начинки:
свинина + яловичина - 05 кг;
цибуля - 2 шт.;
картопля - 2 шт.;
сіль, перець, зіра - за смаком.
Приготування
Борошно просіваємо, додаємо дрібку солі, воду і соняшникову олію. Замішуємо гладке тісто (як на пельмені). Накриваємо харчовою плівкою і даємо постояти приблизно півгодини. А тим часом готуємо начинку: свинину з яловичиною дрібно нарізаємо або пропускаємо через м'ясорубку. М'ясо повинно бути несильно подрібнене, тому ставимо на м'ясорубку велику сітку. Цибулю ріжемо дрібненькими кубиками, картоплю тремо на крупній тертці. Перемішуємо м'ясо з цибулею та картоплею, додаємо сіль, зіру і перець, ще раз перемішуємо. Тепер повертаємося до тесту: ділимо його на 2 половинки, кожну з яких розкочуємо тонким шаром. Наносимо на тісто шар начинки і звертаємо тісто рулетом. Краї защипуємо. Готуємо ханум в пароварці (на решітці мультиварки, яка преднзначена для готування на пару). Змащуємо маслом ґрати, щоб тісто не прилипало. Викладаємо наш рулет, наливаємо в каструлю мультиварки 1 літр гарячої води, включаємо режим «Готування на пару» і готуємо протягом 50 хвилин.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 350 г;
сіль - 05 ч. ложки;
рослинна олія - 25 мл;
вода - 200 мл
Для начинки:
картопля - 1 кг;
цибуля - 3 шт.;
сіль і чорний мелений перець - за смаком;
рослинне масло.
Приготування
З борошна, води, солі і масла замішуємо круте тісто. Загортаємо його в плівку і залишаємо хвилин на 30-40. Готуємо картопляну начинку: очищену картоплю нарізаємо соломкою або натираємо на тертці для корейської моркви, також можна нарізати його кубиками. Цибуля тоненько нарізаємо півкільцями, змішати з картоплею, додаємо сіль і перець, перемішуємо. Тепер тісто ділимо на 2 рівні частини і розкачуємо - чим тонше, тим краще. Гарненько пласт тіста змащуємо олією і викладаємо половину начинки. Звертаємо тісто в нетугий рулет і викладаємо на решітку мультиварки для приготування на пару. Готуємо близько 45 хвилин.
Щоб приготувати ханум з гарбузом, зробимо тісто по одному з рецептів, описаних вище.
Інгредієнти:
Для начинки:
гарбуз - 05 кг;
сало - 50 г;
цибуля - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Гарбуз, очищений від насіння і шкірки, натираємо на крупній тертці, додаємо пропущене через м'ясорубку сало, подрібнену цибулю, сіль і перець за смаком. Все перемішуємо. На пласт тіста викладаємо начинку і формуємо рулет. Готуємо в мультиварці на режимі «Готування на пару» 45 хвилин.
Часто готують ханум з начинкою у вигляді м'яса, цибулі і гарбуза.
У цій статті ми розповімо, як приготувати узбецька страва ханум.
Ханум в мультиварці - рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Борошно просіваємо, додаємо дрібку солі, воду і соняшникову олію. Замішуємо гладке тісто (як на пельмені). Накриваємо харчовою плівкою і даємо постояти приблизно півгодини. А тим часом готуємо начинку: свинину з яловичиною дрібно нарізаємо або пропускаємо через м'ясорубку. М'ясо повинно бути несильно подрібнене, тому ставимо на м'ясорубку велику сітку. Цибулю ріжемо дрібненькими кубиками, картоплю тремо на крупній тертці. Перемішуємо м'ясо з цибулею та картоплею, додаємо сіль, зіру і перець, ще раз перемішуємо. Тепер повертаємося до тесту: ділимо його на 2 половинки, кожну з яких розкочуємо тонким шаром. Наносимо на тісто шар начинки і звертаємо тісто рулетом. Краї защипуємо. Готуємо ханум в пароварці (на решітці мультиварки, яка преднзначена для готування на пару). Змащуємо маслом ґрати, щоб тісто не прилипало. Викладаємо наш рулет, наливаємо в каструлю мультиварки 1 літр гарячої води, включаємо режим «Готування на пару» і готуємо протягом 50 хвилин.
Ханум з картоплею
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
З борошна, води, солі і масла замішуємо круте тісто. Загортаємо його в плівку і залишаємо хвилин на 30-40. Готуємо картопляну начинку: очищену картоплю нарізаємо соломкою або натираємо на тертці для корейської моркви, також можна нарізати його кубиками. Цибуля тоненько нарізаємо півкільцями, змішати з картоплею, додаємо сіль і перець, перемішуємо. Тепер тісто ділимо на 2 рівні частини і розкачуємо - чим тонше, тим краще. Гарненько пласт тіста змащуємо олією і викладаємо половину начинки. Звертаємо тісто в нетугий рулет і викладаємо на решітку мультиварки для приготування на пару. Готуємо близько 45 хвилин.
Ханум з гарбузом
Щоб приготувати ханум з гарбузом, зробимо тісто по одному з рецептів, описаних вище.
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Гарбуз, очищений від насіння і шкірки, натираємо на крупній тертці, додаємо пропущене через м'ясорубку сало, подрібнену цибулю, сіль і перець за смаком. Все перемішуємо. На пласт тіста викладаємо начинку і формуємо рулет. Готуємо в мультиварці на режимі «Готування на пару» 45 хвилин.
Часто готують ханум з начинкою у вигляді м'яса, цибулі і гарбуза.
Рекомендуємо добрі рецепти
Квасолевий суп в мультиварці
Ви не знаєте, де використовувати квасоля? Спробуйте приготувати з неї квасолевий суп. Причому, варити його ви будете не на плиті, а в мультиварці.
Катлама - рецепт
Катлама, як відомо, являє собою виріб з пісного тіста. Дана страва є надбанням узбецької і татарської кухонь. Ви навчитеся готувати катламу, якщо
Ханум - рецепт
Любите узбецьку кухню з її спеціями, соковитими м'ясними коржами, мантами? Тоді ось вам ще один рецепт східної кухні - ханум. Ми вже розповідали, як
Узбецький коржик
Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
Манти з гарбузом - рецепт
Соковиті манти з гарбузом - прекрасна дієтична альтернатива знаменитому східному страви з м'ясом. Готувати такі манти не складніше класичних, а
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили