» » Суп з рисом - рецепт

Суп з рисом - рецепт

Суп з рисом - рецепт
В рисі містяться вітаміни групи В, які нормалізують роботу нервової системи, покращують стан волосся і шкіри. Ця крупа виводить з нашого організму токсини і шлаки. До того ж у ній не міститься глютен, тому вона не викликає алергічних реакцій. Нижче вас чекають кілька цікавих рецептів приготування супу з рисом.
Рецепт супу харчо з рисом
Інгредієнти:

  • свинина - 400 г;

  • цибуля (середня) - 1 шт.;

  • рис - 100 г;

  • аджика - 50 г;

  • сіль, спеції, зелень.


  • Приготування
    Свинину нарізаємо шматочками, заливаємо водою. Після закипання цю воду зливаємо, наливаємо свіжу, знову даємо їй закипіти, вогонь робимо мінімальним і варимо м'ясо до готовності. Під проточною водою промиваємо рис. На олії обсмажуємо цибулю, додаємо його в каструлю з м'ясом, туди ж кладемо домашню аджику і промитий рис. Солимо й додаємо спеції за смаком. Варимо до готовності рису, потім вимикаємо вогонь, а даємо супу постояти ще хвилин 5. Перед подачею до столу в суп харчо з рисом і свининою додаємо сметану і подрібнену зелень.
    Точно так само можна приготувати суп з рисом та індичкою. Тільки тоді час приготування дещо збільшиться, адже яловичина вариться довше.
    Рибний суп з рисом
    Інгредієнти:

  • сьомга - 200 г;

  • морква - 150 г;

  • картопля - 400 г;

  • цибуля - 100 г;

  • паприка - 1 ч. ложка;

  • кріп сушений - 1 ч. ложка;

  • часник - 2 зубчики;

  • рис - 70 г;

  • рослинна олія - 20 г;

  • лавровий лист, сіль.


  • Приготування
    Картоплю нарізаємо кубиками, складаємо в каструлю, вливаємо воду (1 літр), варимо хвилин 10 після закипання. Ріжемо дрібними кубиками цибулю, а часник і моркву - кружечками. На рослинному маслі спочатку обсмажуємо цибулю з морквою, потім додаємо часник і смажимо ще 2 хвилини. Сьомгу нарізаємо на 6-8 шматочків, викладаємо їх до картоплі, доводимо до кипіння і знімаємо піну. Всипаємо рис і засмажку з овочів, додаємо спеції, сіль і лавровий лист. Після закипання варимо ще хвилин 10. Вогонь вимикаємо і даємо настоятися хвилин 10. Після цього суп з сьомги можна подавати з рисом до столу.
    Суп розсольник з рисом
    Інгредієнти:
    Для бульйону:

  • стегенця курячі - 2 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • гвоздика - 3 шт.;

  • запашний перець (горошок) - 5 шт.;

  • петрушка - 1 пучок;

  • часник - 2 зубчики;

  • сіль - за смаком.


  • Для розсольнику:

  • картопля - 300 г;

  • цибуля - 100 г;

  • морква - 150 г;

  • солоні огірки - 4 шт.;

  • круглий рис - 100 г;

  • рослинна олія - 20 г;

  • петрушка - 1 пучок;

  • сіль, перець;

  • сметана.


  • Приготування
    Складаємо в каструлю промиті стегенця, цілу очищену цибулину, моркву, нарізану кружечками, очищені зубчики часнику, гвоздику і петрушку. Все це заливаємо 4 літрами води, доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні близько півтора годин, періодично знімаючи піну, яка утворилася. Солоні огірки ріжемо кубиками і обсмажуємо їх на рослинному маслі хвилин 10. Дрібними кубиками нарізаємо цибулю, моркву тремо на крупній тертці. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі до золотистого кольору. Коли бульйон буде готовий, м'ясо і овочі виймаємо з нього. Картоплю ріжемо шматочками, кидаємо в бульйон, туди ж відправляємо промитий рис. Варимо 20 хвилин до готовності картоплі. Після цього викладаємо огірки і овочеву зажарку, даємо прокипіти 3 хвилини, додаємо сіль і перець за смаком. Перед подачею додаємо в тарілку сметану і подрібнену зелень петрушки.
    Суп з рисом і яйцем
    Інгредієнти:

  • бульйон - 35 л;

  • яйця - 1 шт.;

  • картопля - 300 г;

  • рис - 100 г;

  • морква (середня) - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • рослинна олія;

  • сіль, перець, зелень, лавровий лист.


  • Приготування
    Подрібнюємо цибулю тремо на тертці моркву, обсмажуємо на рослинному маслі. Збиваємо яйце до однорідного стану. У киплячий бульйон опускаємо картоплю, нарізану брусочками, і варимо хвилин 15. Додаємо промитий рис і варимо ще хвилин 10-15. Після цього додаємо сіль, спеції і вливаємо яйце тоненькою цівкою. Після цього додаємо цибулю з морквою, варимо ще хвилин 10. У самому кінці додаємо подрібнену зелень.
    Молочний суп з рисом
    Інгредієнти:

  • молоко - 500 мл;

  • рис - 200 г;

  • Суп з рисом - рецепт

  • вода - 500 мл;

  • цукор, сіль - за смаком;

  • вершкове масло - 30 р.


  • Приготування
    Під проточною водою промиваємо рис, поки вода не стане прозорою. Після цього перекладаємо рис в каструльку, вливаємо воду і ставимо на вогонь. Варимо до стану напівготовності рису. Розігріваємо молоко і вливаємо його в рис, солимо і сахарим за смаком. Варимо на мінімальному вогні до готовності рису. Перед подачею в кожну тарілку кладемо шматочок вершкового масла.
    Додав: admin | 26-03-2015, 17:46
    Переглядів: 408