Суп з рисом - рецепт
В рисі містяться вітаміни групи В, які нормалізують роботу нервової системи, покращують стан волосся і шкіри. Ця крупа виводить з нашого організму токсини і шлаки. До того ж у ній не міститься глютен, тому вона не викликає алергічних реакцій. Нижче вас чекають кілька цікавих рецептів приготування супу з рисом.
Рецепт супу харчо з рисом
Інгредієнти:
свинина - 400 г;
цибуля (середня) - 1 шт.;
рис - 100 г;
аджика - 50 г;
сіль, спеції, зелень.
Приготування
Свинину нарізаємо шматочками, заливаємо водою. Після закипання цю воду зливаємо, наливаємо свіжу, знову даємо їй закипіти, вогонь робимо мінімальним і варимо м'ясо до готовності. Під проточною водою промиваємо рис. На олії обсмажуємо цибулю, додаємо його в каструлю з м'ясом, туди ж кладемо домашню аджику і промитий рис. Солимо й додаємо спеції за смаком. Варимо до готовності рису, потім вимикаємо вогонь, а даємо супу постояти ще хвилин 5. Перед подачею до столу в суп харчо з рисом і свининою додаємо сметану і подрібнену зелень.
Точно так само можна приготувати суп з рисом та індичкою. Тільки тоді час приготування дещо збільшиться, адже яловичина вариться довше.
Рибний суп з рисом
Інгредієнти:
сьомга - 200 г;
морква - 150 г;
картопля - 400 г;
цибуля - 100 г;
паприка - 1 ч. ложка;
кріп сушений - 1 ч. ложка;
часник - 2 зубчики;
рис - 70 г;
рослинна олія - 20 г;
лавровий лист, сіль.
Приготування
Картоплю нарізаємо кубиками, складаємо в каструлю, вливаємо воду (1 літр), варимо хвилин 10 після закипання. Ріжемо дрібними кубиками цибулю, а часник і моркву - кружечками. На рослинному маслі спочатку обсмажуємо цибулю з морквою, потім додаємо часник і смажимо ще 2 хвилини. Сьомгу нарізаємо на 6-8 шматочків, викладаємо їх до картоплі, доводимо до кипіння і знімаємо піну. Всипаємо рис і засмажку з овочів, додаємо спеції, сіль і лавровий лист. Після закипання варимо ще хвилин 10. Вогонь вимикаємо і даємо настоятися хвилин 10. Після цього суп з сьомги можна подавати з рисом до столу.
Суп розсольник з рисом
Інгредієнти:
Для бульйону:
стегенця курячі - 2 шт.;
цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
лавровий лист - 1 шт.;
гвоздика - 3 шт.;
запашний перець (горошок) - 5 шт.;
петрушка - 1 пучок;
часник - 2 зубчики;
сіль - за смаком.
Для розсольнику:
картопля - 300 г;
цибуля - 100 г;
морква - 150 г;
солоні огірки - 4 шт.;
круглий рис - 100 г;
рослинна олія - 20 г;
петрушка - 1 пучок;
сіль, перець;
сметана.
Приготування
Складаємо в каструлю промиті стегенця, цілу очищену цибулину, моркву, нарізану кружечками, очищені зубчики часнику, гвоздику і петрушку. Все це заливаємо 4 літрами води, доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні близько півтора годин, періодично знімаючи піну, яка утворилася. Солоні огірки ріжемо кубиками і обсмажуємо їх на рослинному маслі хвилин 10. Дрібними кубиками нарізаємо цибулю, моркву тремо на крупній тертці. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі до золотистого кольору. Коли бульйон буде готовий, м'ясо і овочі виймаємо з нього. Картоплю ріжемо шматочками, кидаємо в бульйон, туди ж відправляємо промитий рис. Варимо 20 хвилин до готовності картоплі. Після цього викладаємо огірки і овочеву зажарку, даємо прокипіти 3 хвилини, додаємо сіль і перець за смаком. Перед подачею додаємо в тарілку сметану і подрібнену зелень петрушки.
Суп з рисом і яйцем
Інгредієнти:
бульйон - 35 л;
яйця - 1 шт.;
картопля - 300 г;
рис - 100 г;
морква (середня) - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
рослинна олія;
сіль, перець, зелень, лавровий лист.
Приготування
Подрібнюємо цибулю тремо на тертці моркву, обсмажуємо на рослинному маслі. Збиваємо яйце до однорідного стану. У киплячий бульйон опускаємо картоплю, нарізану брусочками, і варимо хвилин 15. Додаємо промитий рис і варимо ще хвилин 10-15. Після цього додаємо сіль, спеції і вливаємо яйце тоненькою цівкою. Після цього додаємо цибулю з морквою, варимо ще хвилин 10. У самому кінці додаємо подрібнену зелень.
Молочний суп з рисом
Інгредієнти:
молоко - 500 мл;
рис - 200 г;
вода - 500 мл;
цукор, сіль - за смаком;
вершкове масло - 30 р.
Приготування
Під проточною водою промиваємо рис, поки вода не стане прозорою. Після цього перекладаємо рис в каструльку, вливаємо воду і ставимо на вогонь. Варимо до стану напівготовності рису. Розігріваємо молоко і вливаємо його в рис, солимо і сахарим за смаком. Варимо на мінімальному вогні до готовності рису. Перед подачею в кожну тарілку кладемо шматочок вершкового масла.
Рецепт супу харчо з рисом
Інгредієнти:
Приготування
Свинину нарізаємо шматочками, заливаємо водою. Після закипання цю воду зливаємо, наливаємо свіжу, знову даємо їй закипіти, вогонь робимо мінімальним і варимо м'ясо до готовності. Під проточною водою промиваємо рис. На олії обсмажуємо цибулю, додаємо його в каструлю з м'ясом, туди ж кладемо домашню аджику і промитий рис. Солимо й додаємо спеції за смаком. Варимо до готовності рису, потім вимикаємо вогонь, а даємо супу постояти ще хвилин 5. Перед подачею до столу в суп харчо з рисом і свининою додаємо сметану і подрібнену зелень.
Точно так само можна приготувати суп з рисом та індичкою. Тільки тоді час приготування дещо збільшиться, адже яловичина вариться довше.
Рибний суп з рисом
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю нарізаємо кубиками, складаємо в каструлю, вливаємо воду (1 літр), варимо хвилин 10 після закипання. Ріжемо дрібними кубиками цибулю, а часник і моркву - кружечками. На рослинному маслі спочатку обсмажуємо цибулю з морквою, потім додаємо часник і смажимо ще 2 хвилини. Сьомгу нарізаємо на 6-8 шматочків, викладаємо їх до картоплі, доводимо до кипіння і знімаємо піну. Всипаємо рис і засмажку з овочів, додаємо спеції, сіль і лавровий лист. Після закипання варимо ще хвилин 10. Вогонь вимикаємо і даємо настоятися хвилин 10. Після цього суп з сьомги можна подавати з рисом до столу.
Суп розсольник з рисом
Інгредієнти:
Для бульйону:
Для розсольнику:
Приготування
Складаємо в каструлю промиті стегенця, цілу очищену цибулину, моркву, нарізану кружечками, очищені зубчики часнику, гвоздику і петрушку. Все це заливаємо 4 літрами води, доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні близько півтора годин, періодично знімаючи піну, яка утворилася. Солоні огірки ріжемо кубиками і обсмажуємо їх на рослинному маслі хвилин 10. Дрібними кубиками нарізаємо цибулю, моркву тремо на крупній тертці. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі до золотистого кольору. Коли бульйон буде готовий, м'ясо і овочі виймаємо з нього. Картоплю ріжемо шматочками, кидаємо в бульйон, туди ж відправляємо промитий рис. Варимо 20 хвилин до готовності картоплі. Після цього викладаємо огірки і овочеву зажарку, даємо прокипіти 3 хвилини, додаємо сіль і перець за смаком. Перед подачею додаємо в тарілку сметану і подрібнену зелень петрушки.
Суп з рисом і яйцем
Інгредієнти:
Приготування
Подрібнюємо цибулю тремо на тертці моркву, обсмажуємо на рослинному маслі. Збиваємо яйце до однорідного стану. У киплячий бульйон опускаємо картоплю, нарізану брусочками, і варимо хвилин 15. Додаємо промитий рис і варимо ще хвилин 10-15. Після цього додаємо сіль, спеції і вливаємо яйце тоненькою цівкою. Після цього додаємо цибулю з морквою, варимо ще хвилин 10. У самому кінці додаємо подрібнену зелень.
Молочний суп з рисом
Інгредієнти:
Приготування
Під проточною водою промиваємо рис, поки вода не стане прозорою. Після цього перекладаємо рис в каструльку, вливаємо воду і ставимо на вогонь. Варимо до стану напівготовності рису. Розігріваємо молоко і вливаємо його в рис, солимо і сахарим за смаком. Варимо на мінімальному вогні до готовності рису. Перед подачею в кожну тарілку кладемо шматочок вершкового масла.
Рекомендуємо добрі рецепти
Зелений борщ - рецепт
Зелений борщ - це традиційне перше блюдо в українській і російській кухнях. У кожної господині, звичайно ж, є свої секрети приготування цього супу. У
Суп з фрикадельками і рисом
Про користь перших страв для нашого раціону відомо давно. І сьогодні ми поговоримо про найпопулярнішому і швидке в приготуванні блюдо - суп з
Як приготувати суп з рисом?
Розсольник - це перше блюдо, яке, звичайно ж, готують з перловкою. Але якщо ви любите експериментувати, або просто не жалуйте перловку, пропонуємо
Гороховий суп-пюре з грінками
Гороховий суп - це смачне блюдо, яке знайоме багатьом з нас. Варіантів його приготування досить багато. І в нашій сьогоднішній статті мова піде про
Рецепт сирного супу з куркою
Гарячі страви покращують роботу травної системи і, звичайно, вони повинні бути на нашому столі регулярно. І якщо вам набридли класичні супи, тоді
Суп-пюре з моркви
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати суп-пюре з моркви з додаванням манго, вершків, картоплі, рису і прянощів. Читаємо наші нові рецепти і