Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Суп-пюре з моркви

Суп-пюре з моркви

26-03-2015, 10:16
1 419
Суп-пюре з моркви
Морква - продукт дуже корисний і до того ж смачний. Зараз ми вам розповімо, як приготувати суп-пюре з моркви.
Суп-пюре з моркви з вершками
Інгредієнти:

  • морква велика - 3 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • картопля - 2 шт.;

  • бульйон - 750 г;

  • вершки - 200 мл;

  • сіль, сухий імбир, каррі;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    На рослинній олії смажимо нарізану цибулю. Моркву і картоплю ріжемо шматочками середньої величини. У бульйоні відварюємо овочі до готовності. Потім туди додаємо обсмажені цибулю, сіль і спеції. Тепер вогонь вимикаємо, і суп трохи охолоджуємо. Картоплю і моркву подрібнюємо до стану пюре. Вливаємо вершки і доводимо практично до закипання, після чого відразу ж вимикаємо.
    Суп-пюре з моркви і картоплі
    Інгредієнти:

  • морква - 4 шт.;

  • цибуля - 2 шт.;

  • картопля - 4 шт.;

  • бульйон - 500 мл;

  • вершкове масло - 50 г;

  • сіль, петрушка - за смаком.


  • Приготування
    Шаткуємо соломкою моркву, цибулю ріжемо кубиками і пасеруємо овочі на вершковому маслі. Коли буде м'якою морква, додаємо сіль її, додаємо подрібнену петрушку і картоплю, нарізану брусочками. Доливаємо води і готуємо до м'якості овочів. Потім їх перетворюємо у пюре шляхом перетирання через сито або ж за допомогою блендера, вливаємо бульйон і даємо супу закипіти.
    Суп-пюре з моркви з рисом
    Інгредієнти:

  • рис - 150 г;

  • морква - 600 г;

  • вершкове масло 825% жирності - 70 г;

  • молоко - 500 мл;

  • жовтки - 2 шт.;

  • вода - 200 мл;

  • сіль.


  • Приготування
    Морква ріжемо кружальцями. У сотейнику розтоплюємо масло вершкове, кладемо нашатковану моркву і тушкуємо 20 хвилин під кришкою. Після цього вливаємо воду і після того, як вона закипить, додаємо рис, вливаємо молоко (400 мл) і знову даємо закипіти. Варимо суп на невеликому вогні хвилин 20 а потім пюрируем блендером. Жовтки збиваємо з рештою молоком, додаємо сіль і вливаємо отриману масу в суп. Даємо йому закипіти, а потім відразу ж вимикаємо.
    Рецепт супу-пюре з моркви з манго
    Інгредієнти:

  • морква велика - 1 шт.;

  • манго - половинка;

  • рослинне масло - 10 мл;

  • масло вершкове - 1 ч. ложка;

  • картопля - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • курячий бульйон - 400 мл;

  • соус табаско червоний, імбир, кориця, лимонний джем, сіль - за смаком;

  • сухарики і кедрові горішки для подачі.


  • Приготування
    Овочі чистимо від шкірки і ріжемо кубиками. На рослинному маслі в першу чергу смажимо цибулю до золотистого кольору, потім викладаємо картоплю, коли він обсмажиться, додаємо моркву і після неї манго. Даємо овочам злегка підрум'янитися. Додаємо лимонний джем, корицю, імбир, червоний соус табаско за смаком і вливаємо курячий бульйон.
    Зменшуємо вогонь і варимо суп хвилин 20. Після чого вогонь вимикаємо, суп збиваємо блендером і додаємо вершкове масло. При подачі в кожну порцію супу додаємо трохи сухарів і кедрових горішків - ці доповнення додадуть даного страві особливу пікантність.
    Суп-пюре з моркви з прянощами
    Інгредієнти:

  • морква - 600 г;

  • бульйон з курки - 12 л;

  • цибуля ріпчаста - 100 г;

  • часник - 1 зубчик;

  • цукіні або кабачки - 200 г;

  • вершкове масло - 50 г;

  • коріандр - 1 ч. ложка;

  • чорний мелений перець - щіпка;

  • зіра - 1 ч. ложка;

  • Суп-пюре з моркви

  • кінза - 30 г;

  • морська сіль.


  • Приготування
    Подрібнюємо цибулю і часник. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло і пасеруємо на ньому овочі близько 3 хвилин. Очищену моркву ріжемо кубиками. Цукіні моєму і також подрібнюємо. Розтираємо В ступці зіру, мелений чорний перець, коріандр і морську сіль. Додаємо суміш прянощів до овочів, перемішуємо і пасеруємо ще хвилин 5. Вливаємо овочі в бульйон і варимо хвилин 20. Готовий суп пюрируем за допомогою блендера. Перед подачею прикрашаємо суп гілочкою кінзи.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суп-пюре з курки
    Суп-пюре з курки
    Різновидів супів існує дуже багато: мясні, овочеві, молочні. В них можна додавати будь-які інгредієнти, експериментуючи і змінюючи їх смакові якості
    Сирний суп-пюре
    Сирний суп-пюре
    У багатьох кухнях світу сирний суп-пюре займає почесне місце. Його можна готувати з різноманітними інгредієнтами, все залежить від вашої фантазії. Ми
    Гороховий суп-пюре з грінками
    Гороховий суп-пюре з грінками
    Гороховий суп - це смачне блюдо, яке знайоме багатьом з нас. Варіантів його приготування досить багато. І в нашій сьогоднішній статті мова піде про
    Суп з грінками
    Суп з грінками
    Суп з грінками - відмінна альтернатива поднадаевшему борщу і локшині. Обсмажені окремо шматочки хліба додадуть страві особливого смаку, а доданий в
    Суп-пюре з печінки
    Суп-пюре з печінки
    Супи-пюре з м'яса, овочів дуже корисні для нашого організму. І сьогодні ми підкажемо декілька способів створення супів-пюре з такого субпродукту, як
    Маринована морква
    Маринована морква
    Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і