Суп-пюре з печінки
Супи-пюре дуже легко засвоюються організмом, недарма вони включені в раціон самих маленьких дітей. А супи-пюре з печінки є особливо корисними, адже в печінці міститься маса важливих мікроелементів. Правильно приготовані страви з печінки насичують організм вітамінами і мінералами.
Суп-пюре з печінки
Інгредієнти:
м'ясний бульйон - 05 л;
вершкове масло - 4 ст. ложки;
печінка - 450 г;
борошно - 2 ст. ложки;
морква - 1 шт.;
цибуля-порей - 1 шт.;
корінь петрушки - 1 шт.;
жовток - 2 шт.
молоко (вершки) - 1 стакан.
Приготування
Готуємо печінка, видаляємо плівки, прожилки і нарізаємо її шматками. Не великими шматочками нарізаємо овочі. Печінка обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору, додаємо нарізані овочі, обсмажуємо і додаємо м'ясний бульйон . Тушкуємо овочі з печінкою під закритою кришкою 20 хвилин. Потім отриману масу подрібнюємо блендером. Борошно обсмажуємо з вершковим маслом , вливаємо бульйон, що залишився і проварюємо інгредієнти 10 хвилин. Отриманий соус проціджують через марлю. З'єднуємо подрібнену печінку з овочами і соусом, перемішуємо, доводимо до кипіння, додаємо сіль і заправляємо жовтками зі збитими вершками.
Суп-пюре з яловичої печінки
Інгредієнти:
печінка - 300 г;
картопля - 4 шт.;
морква - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
макарони;
вершкове масло - 20 г;
сіль;
вода;
соняшникова олія.
Приготування
Печінка моєму, видаляємо плівки і нарізаємо довгастими смужками, смажимо на розпеченому рослинному маслі до золотистої скоринки. Наливаємо воду в каструлю, і коли вода закипить, кидаємо в неї печінка. Картоплю очищаємо і ріжемо на кілька частин і теж кидаємо в каструлю додаємо сіль і ріпчасту цибулю, варимо під закритою кришкою 15 хвилин і кидаємо моркву (можна натерти на тертці, щоб швидше зварилася) і варимо ще 15 хвилин. В кінці кидаємо жменьку макаронів, даємо закипіти і проварюємо ще три хвилини. Вимикаємо вогонь, додаємо в суп ложку масла. Перебиваємо все блендером.
Рецепт супу-пюре з печінки
Інгредієнти:
печінка - 500 г;
цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
борошно - 100 г;
вершкове масло;
грінки;
перець;
сіль.
Приготування
Печінку ріжемо на шматочки, моркву натираємо на тертку, цибулю дрібно нарізаємо кубиками. Обсмажуємо всі інгредієнти на вершковому маслі, до приємного кольору, додаємо пів чашки води і тушкуємо 25 хвилин. Готові продукти пропускаємо через м'ясорубку. У чистій сковороді обсмажуємо борошно, додаємо до неї півтора літра окропу і подрібнені інгредієнти, доводимо до кипіння, при цьому постійно помішуємо. Проварюємо ще п'ять хвилин і вимикаємо вогонь. Розливаємо по тарілках, прикрашаємо грінками і зеленню і подаємо до столу.
Суп-пюре з курячої печінки
Інгредієнти:
куряча печінка - 300 г;
цибуля - 1 шт.;
морква - 2 шт.;
корінь селери - 50 г;
корінь петрушки сухий - 1 ст. ложка;
пастернак - 1 ст. ложка;
вершки 10% - 100 г;
вівсяні пластівці або білі подрібнені сухарі - 3 ст. ложки;
кріп;
рослинне масло.
Приготування
Чистимо цибулю, моркву, коріння петрушки, селери і пастернаку, ріжемо всі овочі на невеликі шматочки, кидаємо в киплячу підсолену воду і варимо до готовності. Печінка нарізаємо брусочками і обсмажуємо в рослинному маслі до утворення золотистої скоринки. Варені овочі і обсмажену печінку пропускаємо через м'ясорубку. У бульйон, в якому варилися овочі додаємо вівсяні пластівці або сухарики, даємо закипіти, вливаємо вершки і наше пюре з овочів і печінки майже готове. Наш суп проварюємо ще п'ять хвилин і вимикаємо.
Суп-пюре з печінки в мультиварці
Інгредієнти:
печінка теляча - 50 г;
хліб білий - 50 г;
молоко - 50 мл;
овочевий відвар - 200 мл;
жовток - 1 шт.;
вершкове масло - 5 г;
сольовий розчин - 3 мл.
Приготування
Каструлю мультиварки змащуємо маслом. Хліб замочуємо в теплому молоці на 10 хвилин. Печінка очистити від плівок моєму і разом з хлібом подрібнюємо в м'ясорубці. У суміш додаємо жовток, розчин солі, все перемішуємо до однорідної маси і протираємо через сито. У чашу мультиварки викладаємо печінку, заливаємо відваром з овочів, перемішуємо, закриваємо кришку. Вибираємо програму «Суп», виставляємо час 20 хвилин.
Суп-пюре з печінки
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо печінка, видаляємо плівки, прожилки і нарізаємо її шматками. Не великими шматочками нарізаємо овочі. Печінка обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору, додаємо нарізані овочі, обсмажуємо і додаємо м'ясний бульйон . Тушкуємо овочі з печінкою під закритою кришкою 20 хвилин. Потім отриману масу подрібнюємо блендером. Борошно обсмажуємо з вершковим маслом , вливаємо бульйон, що залишився і проварюємо інгредієнти 10 хвилин. Отриманий соус проціджують через марлю. З'єднуємо подрібнену печінку з овочами і соусом, перемішуємо, доводимо до кипіння, додаємо сіль і заправляємо жовтками зі збитими вершками.
Суп-пюре з яловичої печінки
Інгредієнти:
Приготування
Печінка моєму, видаляємо плівки і нарізаємо довгастими смужками, смажимо на розпеченому рослинному маслі до золотистої скоринки. Наливаємо воду в каструлю, і коли вода закипить, кидаємо в неї печінка. Картоплю очищаємо і ріжемо на кілька частин і теж кидаємо в каструлю додаємо сіль і ріпчасту цибулю, варимо під закритою кришкою 15 хвилин і кидаємо моркву (можна натерти на тертці, щоб швидше зварилася) і варимо ще 15 хвилин. В кінці кидаємо жменьку макаронів, даємо закипіти і проварюємо ще три хвилини. Вимикаємо вогонь, додаємо в суп ложку масла. Перебиваємо все блендером.
Рецепт супу-пюре з печінки
Інгредієнти:
Приготування
Печінку ріжемо на шматочки, моркву натираємо на тертку, цибулю дрібно нарізаємо кубиками. Обсмажуємо всі інгредієнти на вершковому маслі, до приємного кольору, додаємо пів чашки води і тушкуємо 25 хвилин. Готові продукти пропускаємо через м'ясорубку. У чистій сковороді обсмажуємо борошно, додаємо до неї півтора літра окропу і подрібнені інгредієнти, доводимо до кипіння, при цьому постійно помішуємо. Проварюємо ще п'ять хвилин і вимикаємо вогонь. Розливаємо по тарілках, прикрашаємо грінками і зеленню і подаємо до столу.
Суп-пюре з курячої печінки
Інгредієнти:
Приготування
Чистимо цибулю, моркву, коріння петрушки, селери і пастернаку, ріжемо всі овочі на невеликі шматочки, кидаємо в киплячу підсолену воду і варимо до готовності. Печінка нарізаємо брусочками і обсмажуємо в рослинному маслі до утворення золотистої скоринки. Варені овочі і обсмажену печінку пропускаємо через м'ясорубку. У бульйон, в якому варилися овочі додаємо вівсяні пластівці або сухарики, даємо закипіти, вливаємо вершки і наше пюре з овочів і печінки майже готове. Наш суп проварюємо ще п'ять хвилин і вимикаємо.
Суп-пюре з печінки в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Каструлю мультиварки змащуємо маслом. Хліб замочуємо в теплому молоці на 10 хвилин. Печінка очистити від плівок моєму і разом з хлібом подрібнюємо в м'ясорубці. У суміш додаємо жовток, розчин солі, все перемішуємо до однорідної маси і протираємо через сито. У чашу мультиварки викладаємо печінку, заливаємо відваром з овочів, перемішуємо, закриваємо кришку. Вибираємо програму «Суп», виставляємо час 20 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Запіканка з печінки
Всі ми знайомі з сирною запіканкою, а також з манної крупи. Але сьогодні ми з вами поговоримо про смачною та корисною запіканці з печінки з
Гуляш з печінки
Гуляш з печінки зможе з лишком замінити класичну м'ясну підливу до улюблених гарнірів, при цьому готується це блюдо за лічені 15-20 хвилин, а
Куряча печінка в вершках
Куряча печінка - це дуже корисний продукт, який потрібно періодично вживати в їжу. А якщо її ще й у вершках приготувати, то вона буде не тільки
Печінка з цибулею і морквою
Цибулю і моркву є найбільш універсальними доповненнями до приготування м'ясних страв. І сьогодні ми розповімо, як смачно і оригінально згасити з ними
Начинка з печінки
Печінка - надзвичайно корисний продукт для нашого харчування. З неї можна зробити безліч цікавих і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як
Печінка по-строгановськи в мультиварці
Коли немає часу на тривале стояння біля плити, варто приготувати вечерю в мультиварці. Що готувати? Звичайно ж, печінка. Її можна не просто