Супи-пюре дуже легко засвоюються організмом, недарма вони включені в раціон самих маленьких дітей. А супи-пюре з печінки є особливо корисними, адже в печінці міститься маса важливих мікроелементів. Правильно приготовані страви з печінки насичують організм вітамінами і мінералами.
Суп-пюре з печінки
Інгредієнти: м'ясний бульйон - 05 л; вершкове масло - 4 ст. ложки; печінка - 450 г; борошно - 2 ст. ложки; морква - 1 шт.; цибуля-порей - 1 шт.; корінь петрушки - 1 шт.; жовток - 2 шт. молоко (вершки) - 1 стакан. Приготування Готуємо печінка, видаляємо плівки, прожилки і нарізаємо її шматками. Не великими шматочками нарізаємо овочі. Печінка обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору, додаємо нарізані овочі, обсмажуємо і додаємо м'ясний бульйон . Тушкуємо овочі з печінкою під закритою кришкою 20 хвилин. Потім отриману масу подрібнюємо блендером. Борошно обсмажуємо з вершковим маслом , вливаємо бульйон, що залишився і проварюємо інгредієнти 10 хвилин. Отриманий соус проціджують через марлю. З'єднуємо подрібнену печінку з овочами і соусом, перемішуємо, доводимо до кипіння, додаємо сіль і заправляємо жовтками зі збитими вершками.
Суп-пюре з яловичої печінки
Інгредієнти: печінка - 300 г; картопля - 4 шт.; морква - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; макарони; вершкове масло - 20 г; сіль; вода; соняшникова олія. Приготування Печінка моєму, видаляємо плівки і нарізаємо довгастими смужками, смажимо на розпеченому рослинному маслі до золотистої скоринки. Наливаємо воду в каструлю, і коли вода закипить, кидаємо в неї печінка. Картоплю очищаємо і ріжемо на кілька частин і теж кидаємо в каструлю додаємо сіль і ріпчасту цибулю, варимо під закритою кришкою 15 хвилин і кидаємо моркву (можна натерти на тертці, щоб швидше зварилася) і варимо ще 15 хвилин. В кінці кидаємо жменьку макаронів, даємо закипіти і проварюємо ще три хвилини. Вимикаємо вогонь, додаємо в суп ложку масла. Перебиваємо все блендером.
Рецепт супу-пюре з печінки
Інгредієнти: печінка - 500 г; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; борошно - 100 г; вершкове масло; грінки; перець; сіль. Приготування Печінку ріжемо на шматочки, моркву натираємо на тертку, цибулю дрібно нарізаємо кубиками. Обсмажуємо всі інгредієнти на вершковому маслі, до приємного кольору, додаємо пів чашки води і тушкуємо 25 хвилин. Готові продукти пропускаємо через м'ясорубку. У чистій сковороді обсмажуємо борошно, додаємо до неї півтора літра окропу і подрібнені інгредієнти, доводимо до кипіння, при цьому постійно помішуємо. Проварюємо ще п'ять хвилин і вимикаємо вогонь. Розливаємо по тарілках, прикрашаємо грінками і зеленню і подаємо до столу.
Суп-пюре з курячої печінки
Інгредієнти: куряча печінка - 300 г; цибуля - 1 шт.; морква - 2 шт.; корінь селери - 50 г; корінь петрушки сухий - 1 ст. ложка; пастернак - 1 ст. ложка; вершки 10% - 100 г; вівсяні пластівці або білі подрібнені сухарі - 3 ст. ложки; кріп; рослинне масло. Приготування Чистимо цибулю, моркву, коріння петрушки, селери і пастернаку, ріжемо всі овочі на невеликі шматочки, кидаємо в киплячу підсолену воду і варимо до готовності. Печінка нарізаємо брусочками і обсмажуємо в рослинному маслі до утворення золотистої скоринки. Варені овочі і обсмажену печінку пропускаємо через м'ясорубку. У бульйон, в якому варилися овочі додаємо вівсяні пластівці або сухарики, даємо закипіти, вливаємо вершки і наше пюре з овочів і печінки майже готове. Наш суп проварюємо ще п'ять хвилин і вимикаємо.
Суп-пюре з печінки в мультиварці
Інгредієнти: печінка теляча - 50 г; хліб білий - 50 г; молоко - 50 мл; овочевий відвар - 200 мл; жовток - 1 шт.; вершкове масло - 5 г; сольовий розчин - 3 мл. Приготування Каструлю мультиварки змащуємо маслом. Хліб замочуємо в теплому молоці на 10 хвилин. Печінка очистити від плівок моєму і разом з хлібом подрібнюємо в м'ясорубці. У суміш додаємо жовток, розчин солі, все перемішуємо до однорідної маси і протираємо через сито. У чашу мультиварки викладаємо печінку, заливаємо відваром з овочів, перемішуємо, закриваємо кришку. Вибираємо програму «Суп», виставляємо час 20 хвилин.