Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сирний суп-пюре

Сирний суп-пюре

26-03-2015, 18:09
955
Сирний суп-пюре
Сирні супи-пюре з'явилися в арсеналі кулінарів на початку 20 століття, коли навчилися робити плавлені сири, повністю розчиняються в воді. З тих пір вони займають почесне місце у багатьох кухнях світу. У чому популярність цієї страви обумовлена рухливістю рецептури, що дозволяє легко і невимушено імпровізувати з інгредієнтами. Пропонуємо приготувати сирний суп-пюре по одному з наших рецептів.
Сирний суп-пюре з грибами і грінками
Інгредієнти:

  • печериці - 200 г;

  • олія рослинна;

  • сирки плавлені - 2 шт.;

  • цибулю і моркву - по 1 шт.;

  • картопля - 3 шт.;

  • перець, сіль - за смаком;

  • вода - 15 л.


  • Приготування
    Дрібно рубаємо цибулю, гриби ріжемо тонкими скибочками і пасеруємо на пісному маслі. Нарізані моркву і картоплю, викладаємо в киплячу воду і відварюємо до готовності. Відварені овочі пюрируем в блендері. Овочеве пюре виливаємо назад в каструлю, робимо маленький вогонь, додаємо терті сирки, потім обсмажені гриби з цибулею, солимо і перчимо за смаком. Готуємо на маленькому вогні 10 хвилин, поки сир не розплавиться. До цього супу зазвичай подають грінки, підсмажені на вершковому олії.
    Сирний суп-пюре з куркою і сухариками
    Інгредієнти:

  • сир плавлений - 400 г;

  • рис - 150 г;

  • картопля - 400 г;

  • курка - 500 г;

  • морква - 150 г;

  • цибуля - 150 г;

  • сіль, перець - за смаком;

  • сухарики - за смаком;

  • зелень.


  • Приготування
    Варимо бульйон з курки, готове м'ясо виймаємо з бульйону, остуджуємо і ріжемо на шматочки. Даємо бульйону закипіти і засипаємо рис, варимо 10 хвилин. Потім закладаємо нарізаний кубиками картоплю, дрібно рубаний цибулю і терту моркву. Варимо до готовності овочів, додаємо нарізане м'ясо. Знімаємо з вогню, збиваємо блендером в пюре, додаємо плавлений сир, ще раз ретельно перемішуємо. Ставимо суп на маленький вогонь і даємо закипіти. Подаємо із зеленню і білими сухариками.
    Сирний суп-пюре в мультиварці
    Інгредієнти:

  • куряче філе - 500 г;

  • сир - 200 г;

  • рис - 3 ст. ложки;

  • картопля - 4 шт.;

  • моркву і цибулю - по 1 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • сіль, перець, лавровий лист - за смаком;

  • зелень петрушки, кропу дрібно нарізана - 2 ст. ложки;

  • пісне масло - 2 ст. ложки;

  • вода - 3 л.


  • Приготування
    Курку нарізаємо на невеликі шматочки, моркву тремо на тертці, цибулю дрібно рубаємо. Мультиварку встановлюємо на режим «Смаження» («Випічка»), ставимо таймер на 20 хвилин. Наливаємо рослинне масло в каструлю, коли воно нагріється, обсмажуємо цибулю і моркву, часто помішуючи. Потім додаємо картоплю, нарізану кубиками, м'ясо, рис і дрібно нарізаний болгарський перець, солимо і перчимо, заливаємо гарячою водою. Активуємо режим «Суп», час - 60 хвилин. За 10 хвилин до кінця варіння кладемо тертий сир, зелень, лаврушку. Вимикаємо мультиварку і змішуємо суп за допомогою блендера. Потім готуємо ще 5 хвилин на тому ж режимі.
    Сирний суп-пюре з креветками
    Інгредієнти:

  • картопля - 4 шт.;

  • креветки великі 3 шт.;

  • пармезан - 25 г;

  • креветки заморожені очищені - 250 г;

  • сир плавлений 180 г;

  • кріп - 1 пучок;

  • вода - 1200 мл;

  • сіль - 2 ч. ложки;

  • куркума - 05 ч. ложки;

  • перець чорний мелений - 05 р.


  • Приготування
    Очищену картоплю ріжемо досить великими шматками, відварюємо до готовності. Готову картоплю пюрируем в блендері. Картопляне пюре викладаємо назад у воду, в якій ми його варили. Перемішуємо до однорідної консистенції і додаємо заморожені креветки, даємо закипіти. Сирки, натерті на тертці, викладаємо в суп. Все добре перемішуємо і тушкуємо на маленькому вогні 8 хвилин до повного розчинення сирків. Солимо, перчимо, додаємо спеції. Кріп дрібно рубаємо і засипаємо в суп, добре перемішуємо і знімаємо з вогню. Даємо трохи постояти. Відварюємо великі креветки. Подаємо порційно, викладаючи в кожну тарілку креветку і присипаючи тонкими пластинками пармезану. Всі суп-пюре з креветками готовий!
    Сирний суп-пюре з брокколі і печерицями
    Інгредієнти:

  • вода - 2 л;

  • морква - 2 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • брокколі - 400 г;

  • печериці - 400 г;

  • вершки - 200 мл;

  • сирок плавлений - 2 шт.;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • спеції - за смаком.


  • Сирний суп-пюре

    Приготування
    У киплячу воду кладемо нарізану моркву і цибулину, розрізану навпіл. Коли суп закипить, даємо йому трохи проваритися, розбираємо брокколі на суцвіття і закладаємо в суп, залишаємо варитися. Половину грибів ріжемо і смажимо на пісному маслі. Другу частину грибів кладемо в суп і варимо до готовності моркви. З каструлі виймаємо одну половину цибулини. Вершки наливаємо в миску, додаємо плавлений сир, натертий на тертці. Добре розмішуємо і закладаємо в суп, коли морква буде готова. Потім все змішуємо за допомогою блендера. Подаємо, додавши у тарілку до супу обсмажені гриби.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Картопляний суп-пюре
    Картопляний суп-пюре
    Нам уже доводилося розглядати багато рецепти супів-пюре, однак про самому простому і доступному - картопляному, так і не вдавалося поговорити. Що ж,
    Суп-пюре з курки
    Суп-пюре з курки
    Різновидів супів існує дуже багато: мясні, овочеві, молочні. В них можна додавати будь-які інгредієнти, експериментуючи і змінюючи їх смакові якості
    Суп-пюре з креветками
    Суп-пюре з креветками
    Для повноцінного харчування в нашому раціоні завжди повинні бути перші гарячі страви. Різновидів подібних страв досить багато в кулінарії, як
    Рецепт сирного супу з куркою
    Рецепт сирного супу з куркою
    Гарячі страви покращують роботу травної системи і, звичайно, вони повинні бути на нашому столі регулярно. І якщо вам набридли класичні супи, тоді
    Суп-пюре з моркви
    Суп-пюре з моркви
    Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати суп-пюре з моркви з додаванням манго, вершків, картоплі, рису і прянощів. Читаємо наші нові рецепти і
    Суп-пюре в мультиварці - рецепти
    Суп-пюре в мультиварці - рецепти
    Суп-пюре - це смачну страву, зроблену з перетертого м'яса, круп, овочів. Чудово підходить для дитячого і дієтичного харчування. Давайте детально