Сирний суп-пюре
Сирні супи-пюре з'явилися в арсеналі кулінарів на початку 20 століття, коли навчилися робити плавлені сири, повністю розчиняються в воді. З тих пір вони займають почесне місце у багатьох кухнях світу. У чому популярність цієї страви обумовлена рухливістю рецептури, що дозволяє легко і невимушено імпровізувати з інгредієнтами. Пропонуємо приготувати сирний суп-пюре по одному з наших рецептів.
Сирний суп-пюре з грибами і грінками
Інгредієнти:
печериці - 200 г;
олія рослинна;
сирки плавлені - 2 шт.;
цибулю і моркву - по 1 шт.;
картопля - 3 шт.;
перець, сіль - за смаком;
вода - 15 л.
Приготування
Дрібно рубаємо цибулю, гриби ріжемо тонкими скибочками і пасеруємо на пісному маслі. Нарізані моркву і картоплю, викладаємо в киплячу воду і відварюємо до готовності. Відварені овочі пюрируем в блендері. Овочеве пюре виливаємо назад в каструлю, робимо маленький вогонь, додаємо терті сирки, потім обсмажені гриби з цибулею, солимо і перчимо за смаком. Готуємо на маленькому вогні 10 хвилин, поки сир не розплавиться. До цього супу зазвичай подають грінки, підсмажені на вершковому олії.
Сирний суп-пюре з куркою і сухариками
Інгредієнти:
сир плавлений - 400 г;
рис - 150 г;
картопля - 400 г;
курка - 500 г;
морква - 150 г;
цибуля - 150 г;
сіль, перець - за смаком;
сухарики - за смаком;
зелень.
Приготування
Варимо бульйон з курки, готове м'ясо виймаємо з бульйону, остуджуємо і ріжемо на шматочки. Даємо бульйону закипіти і засипаємо рис, варимо 10 хвилин. Потім закладаємо нарізаний кубиками картоплю, дрібно рубаний цибулю і терту моркву. Варимо до готовності овочів, додаємо нарізане м'ясо. Знімаємо з вогню, збиваємо блендером в пюре, додаємо плавлений сир, ще раз ретельно перемішуємо. Ставимо суп на маленький вогонь і даємо закипіти. Подаємо із зеленню і білими сухариками.
Сирний суп-пюре в мультиварці
Інгредієнти:
куряче філе - 500 г;
сир - 200 г;
рис - 3 ст. ложки;
картопля - 4 шт.;
моркву і цибулю - по 1 шт.;
болгарський перець - 1 шт.;
сіль, перець, лавровий лист - за смаком;
зелень петрушки, кропу дрібно нарізана - 2 ст. ложки;
пісне масло - 2 ст. ложки;
вода - 3 л.
Приготування
Курку нарізаємо на невеликі шматочки, моркву тремо на тертці, цибулю дрібно рубаємо. Мультиварку встановлюємо на режим «Смаження» («Випічка»), ставимо таймер на 20 хвилин. Наливаємо рослинне масло в каструлю, коли воно нагріється, обсмажуємо цибулю і моркву, часто помішуючи. Потім додаємо картоплю, нарізану кубиками, м'ясо, рис і дрібно нарізаний болгарський перець, солимо і перчимо, заливаємо гарячою водою. Активуємо режим «Суп», час - 60 хвилин. За 10 хвилин до кінця варіння кладемо тертий сир, зелень, лаврушку. Вимикаємо мультиварку і змішуємо суп за допомогою блендера. Потім готуємо ще 5 хвилин на тому ж режимі.
Сирний суп-пюре з креветками
Інгредієнти:
картопля - 4 шт.;
креветки великі 3 шт.;
пармезан - 25 г;
креветки заморожені очищені - 250 г;
сир плавлений 180 г;
кріп - 1 пучок;
вода - 1200 мл;
сіль - 2 ч. ложки;
куркума - 05 ч. ложки;
перець чорний мелений - 05 р.
Приготування
Очищену картоплю ріжемо досить великими шматками, відварюємо до готовності. Готову картоплю пюрируем в блендері. Картопляне пюре викладаємо назад у воду, в якій ми його варили. Перемішуємо до однорідної консистенції і додаємо заморожені креветки, даємо закипіти. Сирки, натерті на тертці, викладаємо в суп. Все добре перемішуємо і тушкуємо на маленькому вогні 8 хвилин до повного розчинення сирків. Солимо, перчимо, додаємо спеції. Кріп дрібно рубаємо і засипаємо в суп, добре перемішуємо і знімаємо з вогню. Даємо трохи постояти. Відварюємо великі креветки. Подаємо порційно, викладаючи в кожну тарілку креветку і присипаючи тонкими пластинками пармезану. Всі суп-пюре з креветками готовий!
Сирний суп-пюре з брокколі і печерицями
Інгредієнти:
вода - 2 л;
морква - 2 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
брокколі - 400 г;
печериці - 400 г;
вершки - 200 мл;
сирок плавлений - 2 шт.;
масло рослинне - 2 ст. ложки;
спеції - за смаком.
Приготування
У киплячу воду кладемо нарізану моркву і цибулину, розрізану навпіл. Коли суп закипить, даємо йому трохи проваритися, розбираємо брокколі на суцвіття і закладаємо в суп, залишаємо варитися. Половину грибів ріжемо і смажимо на пісному маслі. Другу частину грибів кладемо в суп і варимо до готовності моркви. З каструлі виймаємо одну половину цибулини. Вершки наливаємо в миску, додаємо плавлений сир, натертий на тертці. Добре розмішуємо і закладаємо в суп, коли морква буде готова. Потім все змішуємо за допомогою блендера. Подаємо, додавши у тарілку до супу обсмажені гриби.
Сирний суп-пюре з грибами і грінками
Інгредієнти:
Приготування
Дрібно рубаємо цибулю, гриби ріжемо тонкими скибочками і пасеруємо на пісному маслі. Нарізані моркву і картоплю, викладаємо в киплячу воду і відварюємо до готовності. Відварені овочі пюрируем в блендері. Овочеве пюре виливаємо назад в каструлю, робимо маленький вогонь, додаємо терті сирки, потім обсмажені гриби з цибулею, солимо і перчимо за смаком. Готуємо на маленькому вогні 10 хвилин, поки сир не розплавиться. До цього супу зазвичай подають грінки, підсмажені на вершковому олії.
Сирний суп-пюре з куркою і сухариками
Інгредієнти:
Приготування
Варимо бульйон з курки, готове м'ясо виймаємо з бульйону, остуджуємо і ріжемо на шматочки. Даємо бульйону закипіти і засипаємо рис, варимо 10 хвилин. Потім закладаємо нарізаний кубиками картоплю, дрібно рубаний цибулю і терту моркву. Варимо до готовності овочів, додаємо нарізане м'ясо. Знімаємо з вогню, збиваємо блендером в пюре, додаємо плавлений сир, ще раз ретельно перемішуємо. Ставимо суп на маленький вогонь і даємо закипіти. Подаємо із зеленню і білими сухариками.
Сирний суп-пюре в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Курку нарізаємо на невеликі шматочки, моркву тремо на тертці, цибулю дрібно рубаємо. Мультиварку встановлюємо на режим «Смаження» («Випічка»), ставимо таймер на 20 хвилин. Наливаємо рослинне масло в каструлю, коли воно нагріється, обсмажуємо цибулю і моркву, часто помішуючи. Потім додаємо картоплю, нарізану кубиками, м'ясо, рис і дрібно нарізаний болгарський перець, солимо і перчимо, заливаємо гарячою водою. Активуємо режим «Суп», час - 60 хвилин. За 10 хвилин до кінця варіння кладемо тертий сир, зелень, лаврушку. Вимикаємо мультиварку і змішуємо суп за допомогою блендера. Потім готуємо ще 5 хвилин на тому ж режимі.
Сирний суп-пюре з креветками
Інгредієнти:
Приготування
Очищену картоплю ріжемо досить великими шматками, відварюємо до готовності. Готову картоплю пюрируем в блендері. Картопляне пюре викладаємо назад у воду, в якій ми його варили. Перемішуємо до однорідної консистенції і додаємо заморожені креветки, даємо закипіти. Сирки, натерті на тертці, викладаємо в суп. Все добре перемішуємо і тушкуємо на маленькому вогні 8 хвилин до повного розчинення сирків. Солимо, перчимо, додаємо спеції. Кріп дрібно рубаємо і засипаємо в суп, добре перемішуємо і знімаємо з вогню. Даємо трохи постояти. Відварюємо великі креветки. Подаємо порційно, викладаючи в кожну тарілку креветку і присипаючи тонкими пластинками пармезану. Всі суп-пюре з креветками готовий!
Сирний суп-пюре з брокколі і печерицями
Інгредієнти:
Приготування
У киплячу воду кладемо нарізану моркву і цибулину, розрізану навпіл. Коли суп закипить, даємо йому трохи проваритися, розбираємо брокколі на суцвіття і закладаємо в суп, залишаємо варитися. Половину грибів ріжемо і смажимо на пісному маслі. Другу частину грибів кладемо в суп і варимо до готовності моркви. З каструлі виймаємо одну половину цибулини. Вершки наливаємо в миску, додаємо плавлений сир, натертий на тертці. Добре розмішуємо і закладаємо в суп, коли морква буде готова. Потім все змішуємо за допомогою блендера. Подаємо, додавши у тарілку до супу обсмажені гриби.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопляний суп-пюре
Нам уже доводилося розглядати багато рецепти супів-пюре, однак про самому простому і доступному - картопляному, так і не вдавалося поговорити. Що ж,
Суп-пюре з курки
Різновидів супів існує дуже багато: мясні, овочеві, молочні. В них можна додавати будь-які інгредієнти, експериментуючи і змінюючи їх смакові якості
Суп-пюре з креветками
Для повноцінного харчування в нашому раціоні завжди повинні бути перші гарячі страви. Різновидів подібних страв досить багато в кулінарії, як
Рецепт сирного супу з куркою
Гарячі страви покращують роботу травної системи і, звичайно, вони повинні бути на нашому столі регулярно. І якщо вам набридли класичні супи, тоді
Суп-пюре з моркви
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати суп-пюре з моркви з додаванням манго, вершків, картоплі, рису і прянощів. Читаємо наші нові рецепти і
Суп-пюре в мультиварці - рецепти
Суп-пюре - це смачну страву, зроблену з перетертого м'яса, круп, овочів. Чудово підходить для дитячого і дієтичного харчування. Давайте детально