Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Картопляний суп-пюре

Картопляний суп-пюре

26-03-2015, 18:25
1 895
Картопляний суп-пюре
Супи-пюре мають не дуже солідну репутацію, більшість вважає, що це щось на зразок дитячого харчування. І абсолютно марно, адже смачно приготований протертий суп - це повноцінне блюдо, здатне задовольнити смак будь-якого гурмана. Супи-пюре готують з овочів, круп, м'яса. Основою може служити як овочевий бульйон, так і м'ясною. Найуживанішою різновидом цього супу є картопляний суп-пюре. У свою чергу картопляний суп-пюре готують як з грибами, з м'ясом (дієтичний варіант з куркою або індичкою), так і з сирами різних сортів. Крім того, для отримання більш м'якого смаку і ніжною консистенції картопляний суп-пюре розводять вершками або молоком. Ми пропонуємо на вибір кілька простих у приготуванні рецептів картопляного супу-пюре, які ви можете адаптувати до своїх вподобань.

Картопляний суп-пюре з грибами


Цей рецепт картопляного супу-пюре - з печерицями, але ви можете з успіхом замінити їх білими грибами або зморшками.
Інгредієнти:

  • картопля - 7-8 шт;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • печериці - 200 г;

  • морква - 1 шт.;

  • сіль, перець, спеції за смаком

  • зелень.


  • Приготування
    Варимо картоплю, зливаємо відвар в окрему ємність. Подрібнюємо картоплю в блендері. Моркву і цибулю нарізаємо кубиками, гриби невеликими шматочками. Обсмажуємо на сковороді цибулю і моркву. Окремо обсмажуємо гриби 7-8 хвилин. Під збитий картопля вводимо обсмажені овочі, гриби і розбавляємо картопляним відваром, доводимо до кипіння. Оформляємо готовий грибний крем-суп зеленню, можна подати смажені грінки.

    Суп-пюре картопляний з куркою


    Класичний варіант супу-пюре на курячому бульйоні з додаванням подрібненого курячого м'яса.
    Інгредієнти:

  • грудка куряча - 500 г;

  • картопля - 6 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • білі сухарі;

  • сир «Пармезан»;

  • петрушка;

  • сіль, перець за смаком.


  • Приготування
    Курку опускаємо в киплячу воду (2 - 25 літра) і варимо 15 хвилин, прибираючи піну по необхідності. Додаємо в бульйон картоплю, цибулю та моркву, варимо до готовності. Виймаємо м'ясо і овочі, подрібнюємо у блендері, додаємо бульйон, доводимо до кипіння. Подаємо з сухарями, зеленню, тертим сиром.

    Картопляний суп-пюре з сиром і грінками


    Інгредієнти:

  • курячий (або овочевий) бульйон - 1 л;

  • картопля - 500-700 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • плавлений сирок - 3 шт.;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • білий хліб;

  • білий перець, сіль.


  • Приготування
    Овочі нарізаємо кубиками. Змащуємо форму для запікання олією, викладаємо нарізану цибулю, моркву і картоплю. Ставимо в духовку (200 градусів), запікаємо до появи золотистої скоринки. Додаємо запечені овочі в киплячий бульйон і варимо до готовності картоплі. Тремо на тертці плавлені сирки і додаємо в суп. Після закипання проварюємо кілька хвилин, щоб сирки розплавилися остаточно. Знімаємо з вогню, пюрируем в блендері. Скибочки білого хліба обсмажуємо з обох сторін на вершковому маслі, натираємо часником і подаємо до супу.

    Картопляний суп-пюре з вершками


    Інгредієнти:

  • картопля - 800 г;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • часник - 1 головка;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • масло вершкове - 10 г;

  • вершки 10-20% жирності - 200 мл;

  • перець чорний мелений, сіль за смаком;

  • петрушка свіжа.


  • Картопляний суп-пюре
    Приготування
    Цибулю чистимо і ріжемо півкільцями. Картоплю ріжемо великими брусочками. У казані обсмажуємо цибулю, поки він не стане прозорим. Додаємо картоплю і заливаємо кип'яченою водою (07-08 літра). Варимо 20-25 хвилин, поки не звариться картопля. Часник очищаємо, якщо зубки дуже великі ріжемо на 2-3 частини. Обсмажуємо часник на вершковому маслі. У готову картоплю вводимо обсмажений часник і варимо все разом 1-2 хвилини. Порціями пюрируем в блендері картоплю, цибулю і часник, потроху додаючи бульйон, в якому варилися овочі. Перелити все в каструлю, додаємо вершки, солимо і перчимо, доводимо до кипіння, знімаємо з плити і відразу ж подаємо вершковий суп до столу, прикрасивши зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Морквяний суп-пюре
    Морквяний суп-пюре
    Якщо ви хочете годувати свою сім'ю тільки смачними і корисними стравами - читайте наші рецепти! Ось сьогодні ми поговоримо про відмінному першій
    Сирний суп-пюре
    Сирний суп-пюре
    У багатьох кухнях світу сирний суп-пюре займає почесне місце. Його можна готувати з різноманітними інгредієнтами, все залежить від вашої фантазії. Ми
    Суп з грінками
    Суп з грінками
    Суп з грінками - відмінна альтернатива поднадаевшему борщу і локшині. Обсмажені окремо шматочки хліба додадуть страві особливого смаку, а доданий в
    Рецепт сирного супу з куркою
    Рецепт сирного супу з куркою
    Гарячі страви покращують роботу травної системи і, звичайно, вони повинні бути на нашому столі регулярно. І якщо вам набридли класичні супи, тоді
    Суп-пюре з моркви
    Суп-пюре з моркви
    Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати суп-пюре з моркви з додаванням манго, вершків, картоплі, рису і прянощів. Читаємо наші нові рецепти і