Морквяний суп-пюре
Морква - яскравий, гарний і корисний овоч, а якщо до неї додати ще кілька компонентів, то у вас може вийти дуже барвистий і апетитний суп. Зазвичай всі морквяні супи варяться у вигляді супів-пюре, які попередньо пропускаються в блендері до однорідного стану. Давайте спробуємо з вами приготувати морквяний суп-пюре, використовуючи дані рецепти.
Інгредієнти:
гарбуз - 250 г;
морква - 400 г;
вода - 05 л;
плавлений сирок - 1 шт.
Приготування
Беремо каструлю, наливаємо воду і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і кидаємо нарізану кубиками плавлений сирок. Потім додаємо заздалегідь нарізану тонкою соломкою моркву, зменшуємо вогонь і накриваємо каструлю кришкою. Поки морква варитися займемося гарбузом. Обробляємо її, нарізаємо однаковими кубиками і додаємо до моркви. Коли весь вміст каструлю стане м'яким і провареним, солимо за смаком і ретельно подрібнюємо блендером до однорідної кремоподібної маси. Гарбузово-морквяний крем-суп готовий. Приємного апетиту!
Інгредієнти:
масло рослинне - 2 ст. ложки;
цибулина - 1 шт.;
морква - 1 кг;
мелений імбир - 2 ч. ложки;
овочевий бульйон - 3 ст.;
вершки 10 % - 2 ст.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Наливаємо в каструлю олію, кладемо дрібно порізану цибулю і тушкуємо, постійно помішуючи 5 хвилин. Потім додаємо дрібно порізану моркву, імбир, овочевий бульйон і варимо протягом 15 хвилин. Знімаємо каструлю з вогню, охолодити, перекладаємо в блендер і подрібнюємо до отримання однорідної маси. Перекладаємо пюре знову в каструлю, заливаємо вершками, приправляємо сіллю і перцем і ретельно нагріваємо.
Інгредієнти:
вершкове масло - 1 ст. ложка;
морква - 2 шт.;
цибулина - 1 шт.;
картопля - 2 шт.;
овочевий бульйон - 2 ст.;
вершки 33 % - 05 ст.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
У невелику каструльку кладемо вершкове масло і ставимо на середній вогонь. Коли все масло розтопиться, додаємо дрібно порізану моркву і цибулю. Тушкуємо все овочі в олії приблизно 15 хвилин. Потім додаємо порізаний соломкою картоплю і наливаємо бульйон. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо до повної готовності всіх овочів. Потім знімаємо каструлю з плити і акуратно проціджуємо рідину в іншу ємність. Зварені овочі поміщаємо в блендер і вливаємо трохи бульйону. Подрібнюємо до однорідного овочевого пюре і знову викладаємо в каструлю. Додаємо жирні вершки, солимо, перчимо за смаком і трохи нагріваємо. Відразу ж наливаємо у тарілки і подаємо на стіл.
Морквяний крем-суп
Інгредієнти:
Приготування
Беремо каструлю, наливаємо воду і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і кидаємо нарізану кубиками плавлений сирок. Потім додаємо заздалегідь нарізану тонкою соломкою моркву, зменшуємо вогонь і накриваємо каструлю кришкою. Поки морква варитися займемося гарбузом. Обробляємо її, нарізаємо однаковими кубиками і додаємо до моркви. Коли весь вміст каструлю стане м'яким і провареним, солимо за смаком і ретельно подрібнюємо блендером до однорідної кремоподібної маси. Гарбузово-морквяний крем-суп готовий. Приємного апетиту!
Морквяний суп з імбиром
Інгредієнти:
Приготування
Наливаємо в каструлю олію, кладемо дрібно порізану цибулю і тушкуємо, постійно помішуючи 5 хвилин. Потім додаємо дрібно порізану моркву, імбир, овочевий бульйон і варимо протягом 15 хвилин. Знімаємо каструлю з вогню, охолодити, перекладаємо в блендер і подрібнюємо до отримання однорідної маси. Перекладаємо пюре знову в каструлю, заливаємо вершками, приправляємо сіллю і перцем і ретельно нагріваємо.
Суп-пюре морквяно-картопляний
Інгредієнти:
Приготування
У невелику каструльку кладемо вершкове масло і ставимо на середній вогонь. Коли все масло розтопиться, додаємо дрібно порізану моркву і цибулю. Тушкуємо все овочі в олії приблизно 15 хвилин. Потім додаємо порізаний соломкою картоплю і наливаємо бульйон. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо до повної готовності всіх овочів. Потім знімаємо каструлю з плити і акуратно проціджуємо рідину в іншу ємність. Зварені овочі поміщаємо в блендер і вливаємо трохи бульйону. Подрібнюємо до однорідного овочевого пюре і знову викладаємо в каструлю. Додаємо жирні вершки, солимо, перчимо за смаком і трохи нагріваємо. Відразу ж наливаємо у тарілки і подаємо на стіл.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гарбузовий суп-пюре з вершками
Суп-пюре з вершками - чудова альтернатива звичним гарячих страв. Він неодмінно припаде до смаку і дітям, і дорослим. І сьогодні поговоримо про те, як
Суп-пюре з брокколі - рецепт
Овочеві супи є дуже корисними для нашого харчування. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами створення супів-пюре з брокколі. Читаємо
Рецепт овочевого супу для дітей
Легкі овочеві супи дуже корисні для нашого організму. І лікарі рекомендують вживати їх якомога частіше. І сьогодні мова піде про овочевих супах для
Гарбузово-морквяний сік на зиму
Гарбузово-морквяний сік - це чудовий напій, в якому міститься велика кількість вітамінів. Він корисний для зору, крові, покращує травні процеси.