Морква - яскравий, гарний і корисний овоч, а якщо до неї додати ще кілька компонентів, то у вас може вийти дуже барвистий і апетитний суп. Зазвичай всі морквяні супи варяться у вигляді супів-пюре, які попередньо пропускаються в блендері до однорідного стану. Давайте спробуємо з вами приготувати морквяний суп-пюре, використовуючи дані рецепти.
Морквяний крем-суп
Інгредієнти: гарбуз - 250 г; морква - 400 г; вода - 05 л; плавлений сирок - 1 шт. Приготування Беремо каструлю, наливаємо воду і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і кидаємо нарізану кубиками плавлений сирок. Потім додаємо заздалегідь нарізану тонкою соломкою моркву, зменшуємо вогонь і накриваємо каструлю кришкою. Поки морква варитися займемося гарбузом. Обробляємо її, нарізаємо однаковими кубиками і додаємо до моркви. Коли весь вміст каструлю стане м'яким і провареним, солимо за смаком і ретельно подрібнюємо блендером до однорідної кремоподібної маси. Гарбузово-морквяний крем-суп готовий. Приємного апетиту!
Морквяний суп з імбиром
Інгредієнти: масло рослинне - 2 ст. ложки; цибулина - 1 шт.; морква - 1 кг; мелений імбир - 2 ч. ложки; овочевий бульйон - 3 ст.; вершки 10 % - 2 ст.; сіль, перець - за смаком. Приготування Наливаємо в каструлю олію, кладемо дрібно порізану цибулю і тушкуємо, постійно помішуючи 5 хвилин. Потім додаємо дрібно порізану моркву, імбир, овочевий бульйон і варимо протягом 15 хвилин. Знімаємо каструлю з вогню, охолодити, перекладаємо в блендер і подрібнюємо до отримання однорідної маси. Перекладаємо пюре знову в каструлю, заливаємо вершками, приправляємо сіллю і перцем і ретельно нагріваємо.
Суп-пюре морквяно-картопляний
Інгредієнти: вершкове масло - 1 ст. ложка; морква - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; картопля - 2 шт.; овочевий бульйон - 2 ст.; вершки 33 % - 05 ст.; сіль, перець - за смаком. Приготування У невелику каструльку кладемо вершкове масло і ставимо на середній вогонь.
Коли все масло розтопиться, додаємо дрібно порізану моркву і цибулю. Тушкуємо все овочі в олії приблизно 15 хвилин. Потім додаємо порізаний соломкою картоплю і наливаємо бульйон. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо до повної готовності всіх овочів. Потім знімаємо каструлю з плити і акуратно проціджуємо рідину в іншу ємність. Зварені овочі поміщаємо в блендер і вливаємо трохи бульйону. Подрібнюємо до однорідного овочевого пюре і знову викладаємо в каструлю. Додаємо жирні вершки, солимо, перчимо за смаком і трохи нагріваємо. Відразу ж наливаємо у тарілки і подаємо на стіл.