Вернуться назад Распечатать

Морквяний суп-пюре

Морквяний суп-пюре
Морква - яскравий, гарний і корисний овоч, а якщо до неї додати ще кілька компонентів, то у вас може вийти дуже барвистий і апетитний суп. Зазвичай всі морквяні супи варяться у вигляді супів-пюре, які попередньо пропускаються в блендері до однорідного стану. Давайте спробуємо з вами приготувати морквяний суп-пюре, використовуючи дані рецепти.

Морквяний крем-суп


Інгредієнти:

  • гарбуз - 250 г;

  • морква - 400 г;

  • вода - 05 л;

  • плавлений сирок - 1 шт.


  • Приготування
    Беремо каструлю, наливаємо воду і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і кидаємо нарізану кубиками плавлений сирок. Потім додаємо заздалегідь нарізану тонкою соломкою моркву, зменшуємо вогонь і накриваємо каструлю кришкою. Поки морква варитися займемося гарбузом. Обробляємо її, нарізаємо однаковими кубиками і додаємо до моркви. Коли весь вміст каструлю стане м'яким і провареним, солимо за смаком і ретельно подрібнюємо блендером до однорідної кремоподібної маси. Гарбузово-морквяний крем-суп готовий. Приємного апетиту!

    Морквяний суп з імбиром


    Інгредієнти:

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • цибулина - 1 шт.;

  • морква - 1 кг;

  • мелений імбир - 2 ч. ложки;

  • овочевий бульйон - 3 ст.;

  • вершки 10 % - 2 ст.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Наливаємо в каструлю олію, кладемо дрібно порізану цибулю і тушкуємо, постійно помішуючи 5 хвилин. Потім додаємо дрібно порізану моркву, імбир, овочевий бульйон і варимо протягом 15 хвилин. Знімаємо каструлю з вогню, охолодити, перекладаємо в блендер і подрібнюємо до отримання однорідної маси. Перекладаємо пюре знову в каструлю, заливаємо вершками, приправляємо сіллю і перцем і ретельно нагріваємо.

    Суп-пюре морквяно-картопляний


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • морква - 2 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • картопля - 2 шт.;

  • овочевий бульйон - 2 ст.;

  • вершки 33 % - 05 ст.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    У невелику каструльку кладемо вершкове масло і ставимо на середній вогонь.
    Морквяний суп-пюре
    Коли все масло розтопиться, додаємо дрібно порізану моркву і цибулю. Тушкуємо все овочі в олії приблизно 15 хвилин. Потім додаємо порізаний соломкою картоплю і наливаємо бульйон. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо до повної готовності всіх овочів. Потім знімаємо каструлю з плити і акуратно проціджуємо рідину в іншу ємність. Зварені овочі поміщаємо в блендер і вливаємо трохи бульйону. Подрібнюємо до однорідного овочевого пюре і знову викладаємо в каструлю. Додаємо жирні вершки, солимо, перчимо за смаком і трохи нагріваємо. Відразу ж наливаємо у тарілки і подаємо на стіл.