Суп-пюре з креветками
Дієтологи рекомендують обов'язково включати в раціон перші гарячі страви. І ось коли набридли звичайні супи, рекомендуємо приготувати суп-пюре з креветками. Кілька цікавих варіантів такого супу чекають вас нижче.
Інгредієнти:
картопля - 250 г;
плавлений сир - 200 г;
заморожені очищені креветки - 250 г;
куркума - 05 ч. ложки;
чорний мелений перець, сіль - за смаком.
Приготування
Очищену картоплю нарізаємо довільними шматочками і відварюємо до готовності. Потім перекладаємо його в чашу блендера і перетворюємо в пюре . Після цього повертаємо його в ту воду, в якій він варився. Перемішуємо до однорідного стану, доводимо до кипіння і висипаємо розморожені очищені креветки. Знову доводимо до кипіння. Плавлені сирки натираємо на крупній тертці і додаємо їх в суп, варимо на невеликому вогні до повного розчинення сиру. Додаємо спеції, сіль і за бажанням подрібнену зелень. Сирний суп-пюре з креветками готовий!
Інгредієнти:
консервована кукурудза - 1 банку (340 г);
борошно - 2 ст. ложки;
масло вершкове - 50 г;
молоко - 400 мл;
очищені креветки - 300 г;
сіль, подрібнена зелень кропу - за смаком.
Приготування
З кукурудзи зливаємо рідину і за допомогою блендера перетворюємо зернятка в пюре. Перекладаємо в каструлю, додаємо 05 л води і доводимо до кипіння. У глибокій сковороді обсмажуємо борошно з розтопленим вершковим маслом, постійно помішуючи. Додаємо гаряче молоко, перемішуємо і доводимо до кипіння. Переливаємо вміст в каструлю з кукурудзою і, помішуючи, проварюємо хвилин 10. Після цього додаємо очищені креветки, сіль і спеції за смаком. Варимо до готовності креветок. Кукурудзяно-вершковий суп-пюре з креветками відмінно поєднується з грінками з білого хліба.
Інгредієнти:
м'якоть гарбуза - 05 кг;
картопля - 3 шт.;
морква - 2 шт.;
цибуля - 1 шт.;
вершки 10%-ної жирності - 150 мл;
рослинне масло - 20 мл;
сіль, чорний мелений перець - за смаком;
очищені креветки - 200 р.
Приготування
Картоплю і гарбуз нарізаємо скибочками, відварюємо до готовності. Порізану дрібно цибулю і моркву, натерту на тертці, обсмажуємо на рослинному маслі. З'єднуємо всі овочі і за допомогою блендера перетворюємо їх в пюре. Перекладаємо в каструлю і додаємо вершки, підігріваємо суп, але до кипіння не доводимо, солимо і перчимо пір смаку. Густоту супу регулюємо самостійно: якщо хочемо більш рідкий, то вершків можна додати більше. Викладаємо в суп очищені варені креветки і подаємо до столу.
Інгредієнти:
томатне пюре - 150 г;
томатний сік - 400 г;
вода - 700 мл;
цибуля - 1 шт.;
селера (стебло) - 2 шт.;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
кріп, базилік - за смаком;
креветки - 400 г;
сіль, перець, лавровий лист - за смаком.
Приготування
Подрібнену цибулю і селеру обсмажуємо на оливковій олії. Додаємо томатне пюре, сік, воду, лавровий лист, сіль і перець за смаком. Вогонь зменшуємо і проварюємо суміш хвилин 15. За допомогою блендера перетворюємо суп у пюре. Додаємо в нього креветки і готуємо на невеликому вогні ще хвилин 5-7.
Рецепт супу-пюре з креветок
Інгредієнти:
Приготування
Очищену картоплю нарізаємо довільними шматочками і відварюємо до готовності. Потім перекладаємо його в чашу блендера і перетворюємо в пюре . Після цього повертаємо його в ту воду, в якій він варився. Перемішуємо до однорідного стану, доводимо до кипіння і висипаємо розморожені очищені креветки. Знову доводимо до кипіння. Плавлені сирки натираємо на крупній тертці і додаємо їх в суп, варимо на невеликому вогні до повного розчинення сиру. Додаємо спеції, сіль і за бажанням подрібнену зелень. Сирний суп-пюре з креветками готовий!
Кукурудзяний суп-пюре з креветками
Інгредієнти:
Приготування
З кукурудзи зливаємо рідину і за допомогою блендера перетворюємо зернятка в пюре. Перекладаємо в каструлю, додаємо 05 л води і доводимо до кипіння. У глибокій сковороді обсмажуємо борошно з розтопленим вершковим маслом, постійно помішуючи. Додаємо гаряче молоко, перемішуємо і доводимо до кипіння. Переливаємо вміст в каструлю з кукурудзою і, помішуючи, проварюємо хвилин 10. Після цього додаємо очищені креветки, сіль і спеції за смаком. Варимо до готовності креветок. Кукурудзяно-вершковий суп-пюре з креветками відмінно поєднується з грінками з білого хліба.
Гарбузовий суп-пюре з креветками
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю і гарбуз нарізаємо скибочками, відварюємо до готовності. Порізану дрібно цибулю і моркву, натерту на тертці, обсмажуємо на рослинному маслі. З'єднуємо всі овочі і за допомогою блендера перетворюємо їх в пюре. Перекладаємо в каструлю і додаємо вершки, підігріваємо суп, але до кипіння не доводимо, солимо і перчимо пір смаку. Густоту супу регулюємо самостійно: якщо хочемо більш рідкий, то вершків можна додати більше. Викладаємо в суп очищені варені креветки і подаємо до столу.
Томатний суп-пюре з креветками
Інгредієнти:
Приготування
Подрібнену цибулю і селеру обсмажуємо на оливковій олії. Додаємо томатне пюре, сік, воду, лавровий лист, сіль і перець за смаком. Вогонь зменшуємо і проварюємо суміш хвилин 15. За допомогою блендера перетворюємо суп у пюре. Додаємо в нього креветки і готуємо на невеликому вогні ще хвилин 5-7.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вершковий суп
Вершковий суп - відмінна ідея для обіду, особливо якщо ви любите радувати родину новими стравами. Зробити його можна і з рибкою, і з куркою, і навіть
Кукурудзяний суп-пюре
Любите супи-пюре з їх ніжним смаком і приємною консистенцією? Тоді вам згодиться рецепт кукурудзяного супу-пюре. Він не тільки володіє всіма
Суп з кукурудзою
Суп з кукурудзою - відмінне перша страва, що готується швидко, причому з підручних інгредієнтів! Що вам знадобиться для створення цього маленького
Суп-пюре з квасолі
Квасоля дуже корисний продукт, який вживають при хворобах нирок і серця, а також для зміцнення нервової системи. Вона є необхідним компонентом
Сирний суп-пюре
У багатьох кухнях світу сирний суп-пюре займає почесне місце. Його можна готувати з різноманітними інгредієнтами, все залежить від вашої фантазії. Ми
Гарбузовий суп-пюре з вершками
Суп-пюре з вершками - чудова альтернатива звичним гарячих страв. Він неодмінно припаде до смаку і дітям, і дорослим. І сьогодні поговоримо про те, як