Дієтологи рекомендують обов'язково включати в раціон перші гарячі страви. І ось коли набридли звичайні супи, рекомендуємо приготувати суп-пюре з креветками. Кілька цікавих варіантів такого супу чекають вас нижче.
Рецепт супу-пюре з креветок
Інгредієнти: картопля - 250 г; плавлений сир - 200 г; заморожені очищені креветки - 250 г; куркума - 05 ч. ложки; чорний мелений перець, сіль - за смаком. Приготування Очищену картоплю нарізаємо довільними шматочками і відварюємо до готовності. Потім перекладаємо його в чашу блендера і перетворюємо в пюре . Після цього повертаємо його в ту воду, в якій він варився. Перемішуємо до однорідного стану, доводимо до кипіння і висипаємо розморожені очищені креветки. Знову доводимо до кипіння. Плавлені сирки натираємо на крупній тертці і додаємо їх в суп, варимо на невеликому вогні до повного розчинення сиру. Додаємо спеції, сіль і за бажанням подрібнену зелень. Сирний суп-пюре з креветками готовий!
Кукурудзяний суп-пюре з креветками
Інгредієнти: консервована кукурудза - 1 банку (340 г); борошно - 2 ст. ложки; масло вершкове - 50 г; молоко - 400 мл; очищені креветки - 300 г; сіль, подрібнена зелень кропу - за смаком. Приготування З кукурудзи зливаємо рідину і за допомогою блендера перетворюємо зернятка в пюре. Перекладаємо в каструлю, додаємо 05 л води і доводимо до кипіння. У глибокій сковороді обсмажуємо борошно з розтопленим вершковим маслом, постійно помішуючи. Додаємо гаряче молоко, перемішуємо і доводимо до кипіння. Переливаємо вміст в каструлю з кукурудзою і, помішуючи, проварюємо хвилин 10. Після цього додаємо очищені креветки, сіль і спеції за смаком. Варимо до готовності креветок. Кукурудзяно-вершковий суп-пюре з креветками відмінно поєднується з грінками з білого хліба.
Гарбузовий суп-пюре з креветками
Інгредієнти: м'якоть гарбуза - 05 кг; картопля - 3 шт.; морква - 2 шт.; цибуля - 1 шт.; вершки 10%-ної жирності - 150 мл; рослинне масло - 20 мл; сіль, чорний мелений перець - за смаком; очищені креветки - 200 р. Приготування Картоплю і гарбуз нарізаємо скибочками, відварюємо до готовності. Порізану дрібно цибулю і моркву, натерту на тертці, обсмажуємо на рослинному маслі. З'єднуємо всі овочі і за допомогою блендера перетворюємо їх в пюре. Перекладаємо в каструлю і додаємо вершки, підігріваємо суп, але до кипіння не доводимо, солимо і перчимо пір смаку. Густоту супу регулюємо самостійно: якщо хочемо більш рідкий, то вершків можна додати більше. Викладаємо в суп очищені варені креветки і подаємо до столу.
Томатний суп-пюре з креветками
Інгредієнти: томатне пюре - 150 г; томатний сік - 400 г; вода - 700 мл; цибуля - 1 шт.; селера (стебло) - 2 шт.; оливкова олія - 2 ст. ложки; кріп, базилік - за смаком; креветки - 400 г; сіль, перець, лавровий лист - за смаком. Приготування Подрібнену цибулю і селеру обсмажуємо на оливковій олії. Додаємо томатне пюре, сік, воду, лавровий лист, сіль і перець за смаком. Вогонь зменшуємо і проварюємо суміш хвилин 15. За допомогою блендера перетворюємо суп у пюре. Додаємо в нього креветки і готуємо на невеликому вогні ще хвилин 5-7.