Морква - продукт дуже корисний і до того ж смачний. Зараз ми вам розповімо, як приготувати суп-пюре з моркви.
Суп-пюре з моркви з вершками
Інгредієнти: морква велика - 3 шт.; цибуля - 1 шт.; картопля - 2 шт.; бульйон - 750 г; вершки - 200 мл; сіль, сухий імбир, каррі; вершкове масло - 1 ст. ложка. Приготування На рослинній олії смажимо нарізану цибулю. Моркву і картоплю ріжемо шматочками середньої величини. У бульйоні відварюємо овочі до готовності. Потім туди додаємо обсмажені цибулю, сіль і спеції. Тепер вогонь вимикаємо, і суп трохи охолоджуємо. Картоплю і моркву подрібнюємо до стану пюре. Вливаємо вершки і доводимо практично до закипання, після чого відразу ж вимикаємо.
Суп-пюре з моркви і картоплі
Інгредієнти: морква - 4 шт.; цибуля - 2 шт.; картопля - 4 шт.; бульйон - 500 мл; вершкове масло - 50 г; сіль, петрушка - за смаком. Приготування Шаткуємо соломкою моркву, цибулю ріжемо кубиками і пасеруємо овочі на вершковому маслі. Коли буде м'якою морква, додаємо сіль її, додаємо подрібнену петрушку і картоплю, нарізану брусочками. Доливаємо води і готуємо до м'якості овочів. Потім їх перетворюємо у пюре шляхом перетирання через сито або ж за допомогою блендера, вливаємо бульйон і даємо супу закипіти.
Суп-пюре з моркви з рисом
Інгредієнти: рис - 150 г; морква - 600 г; вершкове масло 825% жирності - 70 г; молоко - 500 мл; жовтки - 2 шт.; вода - 200 мл; сіль. Приготування Морква ріжемо кружальцями. У сотейнику розтоплюємо масло вершкове, кладемо нашатковану моркву і тушкуємо 20 хвилин під кришкою. Після цього вливаємо воду і після того, як вона закипить, додаємо рис, вливаємо молоко (400 мл) і знову даємо закипіти. Варимо суп на невеликому вогні хвилин 20 а потім пюрируем блендером. Жовтки збиваємо з рештою молоком, додаємо сіль і вливаємо отриману масу в суп. Даємо йому закипіти, а потім відразу ж вимикаємо.
Рецепт супу-пюре з моркви з манго
Інгредієнти: морква велика - 1 шт.; манго - половинка; рослинне масло - 10 мл; масло вершкове - 1 ч. ложка; картопля - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; курячий бульйон - 400 мл; соус табаско червоний, імбир, кориця, лимонний джем, сіль - за смаком; сухарики і кедрові горішки для подачі. Приготування Овочі чистимо від шкірки і ріжемо кубиками. На рослинному маслі в першу чергу смажимо цибулю до золотистого кольору, потім викладаємо картоплю, коли він обсмажиться, додаємо моркву і після неї манго. Даємо овочам злегка підрум'янитися. Додаємо лимонний джем, корицю, імбир, червоний соус табаско за смаком і вливаємо курячий бульйон.
Зменшуємо вогонь і варимо суп хвилин 20. Після чого вогонь вимикаємо, суп збиваємо блендером і додаємо вершкове масло. При подачі в кожну порцію супу додаємо трохи сухарів і кедрових горішків - ці доповнення додадуть даного страві особливу пікантність.
Суп-пюре з моркви з прянощами
Інгредієнти: морква - 600 г; бульйон з курки - 12 л; цибуля ріпчаста - 100 г; часник - 1 зубчик; цукіні або кабачки - 200 г; вершкове масло - 50 г; коріандр - 1 ч. ложка; чорний мелений перець - щіпка; зіра - 1 ч. ложка; кінза - 30 г; морська сіль. Приготування Подрібнюємо цибулю і часник. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло і пасеруємо на ньому овочі близько 3 хвилин. Очищену моркву ріжемо кубиками. Цукіні моєму і також подрібнюємо. Розтираємо В ступці зіру, мелений чорний перець, коріандр і морську сіль. Додаємо суміш прянощів до овочів, перемішуємо і пасеруємо ще хвилин 5. Вливаємо овочі в бульйон і варимо хвилин 20. Готовий суп пюрируем за допомогою блендера. Перед подачею прикрашаємо суп гілочкою кінзи.