В рисі містяться вітаміни групи В, які нормалізують роботу нервової системи, покращують стан волосся і шкіри. Ця крупа виводить з нашого організму токсини і шлаки. До того ж у ній не міститься глютен, тому вона не викликає алергічних реакцій. Нижче вас чекають кілька цікавих рецептів приготування супу з рисом.
Рецепт супу харчо з рисом
Інгредієнти: свинина - 400 г; цибуля (середня) - 1 шт.; рис - 100 г; аджика - 50 г; сіль, спеції, зелень. Приготування Свинину нарізаємо шматочками, заливаємо водою. Після закипання цю воду зливаємо, наливаємо свіжу, знову даємо їй закипіти, вогонь робимо мінімальним і варимо м'ясо до готовності. Під проточною водою промиваємо рис. На олії обсмажуємо цибулю, додаємо його в каструлю з м'ясом, туди ж кладемо домашню аджику і промитий рис. Солимо й додаємо спеції за смаком. Варимо до готовності рису, потім вимикаємо вогонь, а даємо супу постояти ще хвилин 5. Перед подачею до столу в суп харчо з рисом і свининою додаємо сметану і подрібнену зелень.
Точно так само можна приготувати суп з рисом та індичкою. Тільки тоді час приготування дещо збільшиться, адже яловичина вариться довше.
Рибний суп з рисом
Інгредієнти: сьомга - 200 г; морква - 150 г; картопля - 400 г; цибуля - 100 г; паприка - 1 ч. ложка; кріп сушений - 1 ч. ложка; часник - 2 зубчики; рис - 70 г; рослинна олія - 20 г; лавровий лист, сіль. Приготування Картоплю нарізаємо кубиками, складаємо в каструлю, вливаємо воду (1 літр), варимо хвилин 10 після закипання. Ріжемо дрібними кубиками цибулю, а часник і моркву - кружечками. На рослинному маслі спочатку обсмажуємо цибулю з морквою, потім додаємо часник і смажимо ще 2 хвилини. Сьомгу нарізаємо на 6-8 шматочків, викладаємо їх до картоплі, доводимо до кипіння і знімаємо піну. Всипаємо рис і засмажку з овочів, додаємо спеції, сіль і лавровий лист. Після закипання варимо ще хвилин 10. Вогонь вимикаємо і даємо настоятися хвилин 10. Після цього суп з сьомги можна подавати з рисом до столу.
Суп розсольник з рисом
Інгредієнти: Для бульйону:
стегенця курячі - 2 шт.; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; лавровий лист - 1 шт.; гвоздика - 3 шт.; запашний перець (горошок) - 5 шт.; петрушка - 1 пучок; часник - 2 зубчики; сіль - за смаком. Для розсольнику:
картопля - 300 г; цибуля - 100 г; морква - 150 г; солоні огірки - 4 шт.; круглий рис - 100 г; рослинна олія - 20 г; петрушка - 1 пучок; сіль, перець; сметана. Приготування Складаємо в каструлю промиті стегенця, цілу очищену цибулину, моркву, нарізану кружечками, очищені зубчики часнику, гвоздику і петрушку. Все це заливаємо 4 літрами води, доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні близько півтора годин, періодично знімаючи піну, яка утворилася. Солоні огірки ріжемо кубиками і обсмажуємо їх на рослинному маслі хвилин 10. Дрібними кубиками нарізаємо цибулю, моркву тремо на крупній тертці. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі до золотистого кольору. Коли бульйон буде готовий, м'ясо і овочі виймаємо з нього. Картоплю ріжемо шматочками, кидаємо в бульйон, туди ж відправляємо промитий рис. Варимо 20 хвилин до готовності картоплі. Після цього викладаємо огірки і овочеву зажарку, даємо прокипіти 3 хвилини, додаємо сіль і перець за смаком. Перед подачею додаємо в тарілку сметану і подрібнену зелень петрушки.
Суп з рисом і яйцем
Інгредієнти: бульйон - 35 л; яйця - 1 шт.; картопля - 300 г; рис - 100 г; морква (середня) - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; рослинна олія; сіль, перець, зелень, лавровий лист. Приготування Подрібнюємо цибулю тремо на тертці моркву, обсмажуємо на рослинному маслі. Збиваємо яйце до однорідного стану. У киплячий бульйон опускаємо картоплю, нарізану брусочками, і варимо хвилин 15. Додаємо промитий рис і варимо ще хвилин 10-15. Після цього додаємо сіль, спеції і вливаємо яйце тоненькою цівкою. Після цього додаємо цибулю з морквою, варимо ще хвилин 10. У самому кінці додаємо подрібнену зелень.
Молочний суп з рисом
Інгредієнти: молоко - 500 мл; рис - 200 г; вода - 500 мл; цукор, сіль - за смаком; вершкове масло - 30 р. Приготування Під проточною водою промиваємо рис, поки вода не стане прозорою. Після цього перекладаємо рис в каструльку, вливаємо воду і ставимо на вогонь. Варимо до стану напівготовності рису. Розігріваємо молоко і вливаємо його в рис, солимо і сахарим за смаком. Варимо на мінімальному вогні до готовності рису. Перед подачею в кожну тарілку кладемо шматочок вершкового масла.