Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати суп з рисом?

Як приготувати суп з рисом?

26-03-2015, 17:45
939
Як приготувати суп з рисом?
Рецепт класичного розсольнику передбачає тільки перловку. З рисом зазвичай варять ті, хто не надто шанує перлову крупу. Втім, розсольник, як і солянка , допускає великі вольності в приготуванні. Інгредієнти можна змінювати на свій смак, головне, щоб були присутні солоні огірки та розсіл.

Як приготувати суп з рисом в мультиварці?


Інгредієнти:

  • ребра яловичі - 300 г;

  • картопля - 4 шт.;

  • рис - 120 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • корінь селери - 3 см;

  • корінь петрушки - 3 см;

  • огірки солоні - 3 шт.;

  • розсіл огірковий - 05 ст.;

  • вода - 2 л;

  • кріп - 1 пучок;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Дрібно покришену цибулю обсмажуємо до рум'яного кольору на режимі «Смаження». Додаємо нарізані соломкою моркву, корінь селери і петрушки. І пасеруємо все разом хвилин 5. Кришимо дрібними кубиками огірки і тушкуємо кілька хвилин разом з іншими овочами.
    Після викладаємо засмажку на тарілку, а в мультиварку відправляємо підготовлені реберця. Заливаємо водою і переходимо на режим «Суп», на півтори години. Коли бульйон закипить, знімаємо піну. Через 40 хвилин додаємо добре промитий рис, і знову закриваємо кришку. Через 10 хвилин завантажуємо в мультиварку кубики картоплі, а після ще 10 - засмажку. Солимо, перчимо і знову закриваємо.
    Розсольник з рисом в мультиварці виходить дуже смачним і наваристим, він нудиться, як у бабусиній печі. По закінченню програми витримуємо ще хвилин 15 на «Підігріві» - і можна розливати по тарілках, зі сметанкою і свіжою зеленню.

    Як приготувати суп з рисом і куркою?


    Інгредієнти:
    Для бульйону:

  • курка - 05 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • корінь петрушки - 1 шт.;

  • часник - 2 зубки;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • перець духмяний (горошок) - 5 шт.;

  • гвоздика - 1 шт.;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Для розсольнику:

  • картопля - 5 шт.;

  • рис - 100 г;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • огірки солоні - 5 шт;

  • масло вершкове - 1 ст. ложка;

  • олія - для смаження;

  • петрушка - 1 пучок;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Курячу тушку добре промиваємо і обсмаливаем ніжки. Відправляємо її в каструлю з холодною водою. Туди ж додаємо нарізані кружальцями моркву і корінь петрушки, очищену цибулину цілком, лавровий лист, перець і гвоздику. Ставимо каструлю на плиту, доводимо до кипіння і прикручуємо вогонь. Варимо близько півтора годин, періодично знімаючи піну.
    Тим часом приготуємо засмажку. Пасеруємо дрібно покришену цибулю з натертою на крупній тертці морквою. Окремо обсмажуємо на вершковому маслі нарізані кубиками огірки.
    Виймаємо з каструлі готову курку, відокремлюємо м'ясо від шкіри і кісток і нарізаємо його невеликими шматочками. Проціджуємо бульйон, і повертаємо разом з куркою в каструлю. При необхідності доливаємо води. Доводимо до кипіння, додаємо розкришений кубиками картоплю і промитий рис, а через 20 хвилин зажарку і огірки. Готовий розсольник накриваємо кришкою і даємо постояти хвилин 15-20.

    Як приготувати суп розсольник з рисом і грибами?


    Інгредієнти:

  • рис - 2 ст. ложки;

  • гриби сушені - 1 ст.;

  • картопля - 3 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • корінь петрушки - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • огірки солоні - 2 шт.;

  • паста томатна - 1 ч. ложка;

  • розсіл огірковий - 1 ст.;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • масло рослинне - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Гриби замочуємо в холодній воді на годину, після зливаємо, промиваємо й варимо бульйон з додаванням моркви і кореня петрушки
    Як приготувати суп з рисом?
    (близько півгодини). Готовий бульйон проціджують, а гриби дрібно нарізаємо і обсмажуємо разом з цибулею до рум'яного кольору. В кінці додаємо борошно і злегка пасеруємо.
    Окремо відварюємо до готовності рис і нарізану кубиками картоплю. З огірків зрізаємо шкірку і дрібно нарізаємо. З'єднуємо всі інгредієнти в каструлю і заливаємо грибним бульйоном. Повертаємо варену моркву і петрушку. Додаємо томатну пасту і проціджений розсіл. Доводимо суп до кипіння, накриваємо кришкою і знімаємо з вогню. Перед подачею суп повинен трохи настоятися.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як готувати розсольник з перловкою?
    Як готувати розсольник з перловкою?
    Рецептів приготування розсольнику дуже багато, тому ми вирішили відібрати для вас найцікавіші. У даній статті ми розглянемо, як приготувати
    Розсольник з куркою
    Розсольник з куркою
    Розсольник - популярний і смачне блюдо, яке готують з перловкою. Напевно, у кожної господині є свої особливі рецепти створення цієї смакоти. І
    Розсольник з нирками
    Розсольник з нирками
    Розсольник - перше страву російської кухні на огіркової основі. Його готують із свинини, яловичини, баранини. І сьогодні ми поділимося з вами
    Розсольник з ковбасою
    Розсольник з ковбасою
    Розсольник - смачне блюдо, відоме ще з часів Русі. Його готують на основі перловки, солоних огірків і розсолу. І сьогодні ми його зваримо з
    Розсольник з яловичиною
    Розсольник з яловичиною
    Розсольник - популярний суп російської кухні. Його зазвичай готують з додаванням перловки, солоних огірків і огіркового розсолу. І сьогодні ми
    Розсольник в мультиварці
    Розсольник в мультиварці
    Розсольник - популярне блюдо староруської кухні, який готується з перловкою з додаванням розсолу і солоних огірків. І сьогодні ми розглянемо кілька