Як приготувати суп з рисом?
Рецепт класичного розсольнику передбачає тільки перловку. З рисом зазвичай варять ті, хто не надто шанує перлову крупу. Втім, розсольник, як і солянка , допускає великі вольності в приготуванні. Інгредієнти можна змінювати на свій смак, головне, щоб були присутні солоні огірки та розсіл.
Інгредієнти:
ребра яловичі - 300 г;
картопля - 4 шт.;
рис - 120 г;
цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
корінь селери - 3 см;
корінь петрушки - 3 см;
огірки солоні - 3 шт.;
розсіл огірковий - 05 ст.;
вода - 2 л;
кріп - 1 пучок;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Дрібно покришену цибулю обсмажуємо до рум'яного кольору на режимі «Смаження». Додаємо нарізані соломкою моркву, корінь селери і петрушки. І пасеруємо все разом хвилин 5. Кришимо дрібними кубиками огірки і тушкуємо кілька хвилин разом з іншими овочами.
Після викладаємо засмажку на тарілку, а в мультиварку відправляємо підготовлені реберця. Заливаємо водою і переходимо на режим «Суп», на півтори години. Коли бульйон закипить, знімаємо піну. Через 40 хвилин додаємо добре промитий рис, і знову закриваємо кришку. Через 10 хвилин завантажуємо в мультиварку кубики картоплі, а після ще 10 - засмажку. Солимо, перчимо і знову закриваємо.
Розсольник з рисом в мультиварці виходить дуже смачним і наваристим, він нудиться, як у бабусиній печі. По закінченню програми витримуємо ще хвилин 15 на «Підігріві» - і можна розливати по тарілках, зі сметанкою і свіжою зеленню.
Інгредієнти:
Для бульйону:
курка - 05 шт.;
цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
корінь петрушки - 1 шт.;
часник - 2 зубки;
лавровий лист - 2 шт.;
перець духмяний (горошок) - 5 шт.;
гвоздика - 1 шт.;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Для розсольнику:
картопля - 5 шт.;
рис - 100 г;
морква - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
огірки солоні - 5 шт;
масло вершкове - 1 ст. ложка;
олія - для смаження;
петрушка - 1 пучок;
сіль - за смаком.
Приготування
Курячу тушку добре промиваємо і обсмаливаем ніжки. Відправляємо її в каструлю з холодною водою. Туди ж додаємо нарізані кружальцями моркву і корінь петрушки, очищену цибулину цілком, лавровий лист, перець і гвоздику. Ставимо каструлю на плиту, доводимо до кипіння і прикручуємо вогонь. Варимо близько півтора годин, періодично знімаючи піну.
Тим часом приготуємо засмажку. Пасеруємо дрібно покришену цибулю з натертою на крупній тертці морквою. Окремо обсмажуємо на вершковому маслі нарізані кубиками огірки.
Виймаємо з каструлі готову курку, відокремлюємо м'ясо від шкіри і кісток і нарізаємо його невеликими шматочками. Проціджуємо бульйон, і повертаємо разом з куркою в каструлю. При необхідності доливаємо води. Доводимо до кипіння, додаємо розкришений кубиками картоплю і промитий рис, а через 20 хвилин зажарку і огірки. Готовий розсольник накриваємо кришкою і даємо постояти хвилин 15-20.
Інгредієнти:
рис - 2 ст. ложки;
гриби сушені - 1 ст.;
картопля - 3 шт.;
морква - 1 шт.;
корінь петрушки - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
огірки солоні - 2 шт.;
паста томатна - 1 ч. ложка;
розсіл огірковий - 1 ст.;
борошно - 1 ст. ложка;
масло рослинне - 1 ст. ложка;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Гриби замочуємо в холодній воді на годину, після зливаємо, промиваємо й варимо бульйон з додаванням моркви і кореня петрушки (близько півгодини). Готовий бульйон проціджують, а гриби дрібно нарізаємо і обсмажуємо разом з цибулею до рум'яного кольору. В кінці додаємо борошно і злегка пасеруємо.
Окремо відварюємо до готовності рис і нарізану кубиками картоплю. З огірків зрізаємо шкірку і дрібно нарізаємо. З'єднуємо всі інгредієнти в каструлю і заливаємо грибним бульйоном. Повертаємо варену моркву і петрушку. Додаємо томатну пасту і проціджений розсіл. Доводимо суп до кипіння, накриваємо кришкою і знімаємо з вогню. Перед подачею суп повинен трохи настоятися.
Як приготувати суп з рисом в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Дрібно покришену цибулю обсмажуємо до рум'яного кольору на режимі «Смаження». Додаємо нарізані соломкою моркву, корінь селери і петрушки. І пасеруємо все разом хвилин 5. Кришимо дрібними кубиками огірки і тушкуємо кілька хвилин разом з іншими овочами.
Після викладаємо засмажку на тарілку, а в мультиварку відправляємо підготовлені реберця. Заливаємо водою і переходимо на режим «Суп», на півтори години. Коли бульйон закипить, знімаємо піну. Через 40 хвилин додаємо добре промитий рис, і знову закриваємо кришку. Через 10 хвилин завантажуємо в мультиварку кубики картоплі, а після ще 10 - засмажку. Солимо, перчимо і знову закриваємо.
Розсольник з рисом в мультиварці виходить дуже смачним і наваристим, він нудиться, як у бабусиній печі. По закінченню програми витримуємо ще хвилин 15 на «Підігріві» - і можна розливати по тарілках, зі сметанкою і свіжою зеленню.
Як приготувати суп з рисом і куркою?
Інгредієнти:
Для бульйону:
Для розсольнику:
Приготування
Курячу тушку добре промиваємо і обсмаливаем ніжки. Відправляємо її в каструлю з холодною водою. Туди ж додаємо нарізані кружальцями моркву і корінь петрушки, очищену цибулину цілком, лавровий лист, перець і гвоздику. Ставимо каструлю на плиту, доводимо до кипіння і прикручуємо вогонь. Варимо близько півтора годин, періодично знімаючи піну.
Тим часом приготуємо засмажку. Пасеруємо дрібно покришену цибулю з натертою на крупній тертці морквою. Окремо обсмажуємо на вершковому маслі нарізані кубиками огірки.
Виймаємо з каструлі готову курку, відокремлюємо м'ясо від шкіри і кісток і нарізаємо його невеликими шматочками. Проціджуємо бульйон, і повертаємо разом з куркою в каструлю. При необхідності доливаємо води. Доводимо до кипіння, додаємо розкришений кубиками картоплю і промитий рис, а через 20 хвилин зажарку і огірки. Готовий розсольник накриваємо кришкою і даємо постояти хвилин 15-20.
Як приготувати суп розсольник з рисом і грибами?
Інгредієнти:
Приготування
Гриби замочуємо в холодній воді на годину, після зливаємо, промиваємо й варимо бульйон з додаванням моркви і кореня петрушки (близько півгодини). Готовий бульйон проціджують, а гриби дрібно нарізаємо і обсмажуємо разом з цибулею до рум'яного кольору. В кінці додаємо борошно і злегка пасеруємо.
Окремо відварюємо до готовності рис і нарізану кубиками картоплю. З огірків зрізаємо шкірку і дрібно нарізаємо. З'єднуємо всі інгредієнти в каструлю і заливаємо грибним бульйоном. Повертаємо варену моркву і петрушку. Додаємо томатну пасту і проціджений розсіл. Доводимо суп до кипіння, накриваємо кришкою і знімаємо з вогню. Перед подачею суп повинен трохи настоятися.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як готувати розсольник з перловкою?
Рецептів приготування розсольнику дуже багато, тому ми вирішили відібрати для вас найцікавіші. У даній статті ми розглянемо, як приготувати
Розсольник з куркою
Розсольник - популярний і смачне блюдо, яке готують з перловкою. Напевно, у кожної господині є свої особливі рецепти створення цієї смакоти. І
Розсольник з нирками
Розсольник - перше страву російської кухні на огіркової основі. Його готують із свинини, яловичини, баранини. І сьогодні ми поділимося з вами
Розсольник з ковбасою
Розсольник - смачне блюдо, відоме ще з часів Русі. Його готують на основі перловки, солоних огірків і розсолу. І сьогодні ми його зваримо з
Розсольник з яловичиною
Розсольник - популярний суп російської кухні. Його зазвичай готують з додаванням перловки, солоних огірків і огіркового розсолу. І сьогодні ми
Розсольник в мультиварці
Розсольник - популярне блюдо староруської кухні, який готується з перловкою з додаванням розсолу і солоних огірків. І сьогодні ми розглянемо кілька