Розсольник з яловичиною
Рецептів розсольнику існує дуже багато. Пікантний суп готують на яловичому або курячому бульйоні з додаванням різних овочів і круп. У рецептах нижче ми розберемо деякі з варіацій цього класичного блюда.
Інгредієнти:
яловичина - 600 г;
перловка - 1/2 ст.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
солоні огірки - 2-3 шт.;
розсіл огірковий - 250 мл;
рослинне масло - для смаження;
сіль, перець - за смаком;
лавровий лист - 1 шт.
Приготування
Готування більшості супів починається з приготування ароматної і наваристого бульйону. Розсольник в даному разі не є винятком. Шматок яловичини на кістці ретельно промиваємо і заливаємо холодною водою. Даємо воді закипіти і зливаємо її. Промиваємо м'ясо і каструлю від виділився "шуму" - залишків шерсті, сколів кісток, сукровиці і іншого сміття, який небажано бачити в супі. Заливаємо м'ясо свіжою водою, і знову ставимо на вогонь. Доводимо рідину до кипіння, потім зменшуємо вогонь, кладемо лист лавра і варимо бульйон на повільному вогні, періодично знімаючи піну, що утворюється.
Поки бульйон вариться, перлову крупу промиваємо до чистої води. До готового бульйону додаємо крупу і варимо все разом ще 30 хвилин. А тим часом можна підготувати інші інгредієнти: очистити солоні огірки від шкірки і нарізати їх, подрібнити цибулю з морквою і спасерувати їх на рослинному маслі.
Дістаємо яловичину з бульйону і нарізаємо порційними шматочками або розбираємо виделкою на волокна. Повертаємо м'ясо в бульйон, а разом з ним закладаємо зажарку і огірки. Слідом вливаємо склянку розсолу, додаємо сіль з перцем за смаком. Тепер дайте супу прокипіти хвилин 7-10 після чого приберіть страву з вогню, накрийте кришкою і залиште настоятися хвилин 10-15.
Куди простіше готувати суп з яловичиною в мультиварці. Всі підготовлені інгредієнти разом викладаємо в чашу пристрою, заливаємо водою і варимо в режимі "Суп" 2 години. Готовий розсольник посипаємо зеленню і подаємо до столу.
Любителі рису воліють готувати розсольник використовуючи саме цю крупу. Шанувальники наваристих супів можуть вибрати рис з круглими зернами, він легше розварюється і дає супу густоту. Ті ж, хто віддають перевагу прозорі і легкі супи повинні полюбити розсольник з довгозерним рисом.
Інгредієнти:
яловичина - 700 р;
рис - 1/2 ст.;
солоні огірки - 3-4 шт.;
морква - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 3-4 зубчики;
томатна паста - 1 ст. ложка;
рослинне масло - для смаження;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Перед тим, як приготувати суп з яловичиною, необхідно приготувати бульйон за прикладом з рецепту вище.
Ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками, а моркву натираємо на крупній тертці. Пасеруємо овочі на рослинному маслі, додаємо огірки, часник і томатну пасту. Тушкуємо все разом 5-7 хвилин. Спробуйте овочі на смак, додайте сіль з перцем, при необхідності влийте розсіл.
Рис промити до чистої води. М'ясо з бульйону подрібніть і поверніть в каструлю разом з крупою. На даному етапі можна додати овочеву засмажку. Варіть суп на невеликому вогні 10-15 хвилин або до тих пір, поки рис не стане м'яким.
До речі, не рідко, суп розсольник з яловичини варять з додаванням картоплі. У цьому випадку очищені і нарізані кубиками бульби необхідно закладати в бульйон разом з іншими інгредієнтами. Якщо картопля занадто крахмалистый - попередньо замочіть його в холодній воді, інакше бульйон може вийти мутнуватим.
Подавати розсольник можна зі сметаною, а можна просто так, з шматочком житнього хліба.
Рецепт розсольнику з яловичиною
Інгредієнти:
Приготування
Готування більшості супів починається з приготування ароматної і наваристого бульйону. Розсольник в даному разі не є винятком. Шматок яловичини на кістці ретельно промиваємо і заливаємо холодною водою. Даємо воді закипіти і зливаємо її. Промиваємо м'ясо і каструлю від виділився "шуму" - залишків шерсті, сколів кісток, сукровиці і іншого сміття, який небажано бачити в супі. Заливаємо м'ясо свіжою водою, і знову ставимо на вогонь. Доводимо рідину до кипіння, потім зменшуємо вогонь, кладемо лист лавра і варимо бульйон на повільному вогні, періодично знімаючи піну, що утворюється.
Поки бульйон вариться, перлову крупу промиваємо до чистої води. До готового бульйону додаємо крупу і варимо все разом ще 30 хвилин. А тим часом можна підготувати інші інгредієнти: очистити солоні огірки від шкірки і нарізати їх, подрібнити цибулю з морквою і спасерувати їх на рослинному маслі.
Дістаємо яловичину з бульйону і нарізаємо порційними шматочками або розбираємо виделкою на волокна. Повертаємо м'ясо в бульйон, а разом з ним закладаємо зажарку і огірки. Слідом вливаємо склянку розсолу, додаємо сіль з перцем за смаком. Тепер дайте супу прокипіти хвилин 7-10 після чого приберіть страву з вогню, накрийте кришкою і залиште настоятися хвилин 10-15.
Куди простіше готувати суп з яловичиною в мультиварці. Всі підготовлені інгредієнти разом викладаємо в чашу пристрою, заливаємо водою і варимо в режимі "Суп" 2 години. Готовий розсольник посипаємо зеленню і подаємо до столу.
Розсольник з яловичиною і рисом
Любителі рису воліють готувати розсольник використовуючи саме цю крупу. Шанувальники наваристих супів можуть вибрати рис з круглими зернами, він легше розварюється і дає супу густоту. Ті ж, хто віддають перевагу прозорі і легкі супи повинні полюбити розсольник з довгозерним рисом.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати суп з яловичиною, необхідно приготувати бульйон за прикладом з рецепту вище.
Ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками, а моркву натираємо на крупній тертці. Пасеруємо овочі на рослинному маслі, додаємо огірки, часник і томатну пасту. Тушкуємо все разом 5-7 хвилин. Спробуйте овочі на смак, додайте сіль з перцем, при необхідності влийте розсіл.
Рис промити до чистої води. М'ясо з бульйону подрібніть і поверніть в каструлю разом з крупою. На даному етапі можна додати овочеву засмажку. Варіть суп на невеликому вогні 10-15 хвилин або до тих пір, поки рис не стане м'яким.
До речі, не рідко, суп розсольник з яловичини варять з додаванням картоплі. У цьому випадку очищені і нарізані кубиками бульби необхідно закладати в бульйон разом з іншими інгредієнтами. Якщо картопля занадто крахмалистый - попередньо замочіть його в холодній воді, інакше бульйон може вийти мутнуватим.
Подавати розсольник можна зі сметаною, а можна просто так, з шматочком житнього хліба.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як готувати розсольник з перловкою?
Рецептів приготування розсольнику дуже багато, тому ми вирішили відібрати для вас найцікавіші. У даній статті ми розглянемо, як приготувати
Як приготувати суп з рисом?
Розсольник - це перше блюдо, яке, звичайно ж, готують з перловкою. Але якщо ви любите експериментувати, або просто не жалуйте перловку, пропонуємо
Гороховий суп з яловичиною
Горохові супи дуже доступні, смачні і при цьому корисні. А в доповненні з яловичиною суп з гороху стає ще пахучіше і насиченішим. Пропонуємо вашій
Розсольник з куркою
Розсольник - популярний і смачне блюдо, яке готують з перловкою. Напевно, у кожної господині є свої особливі рецепти створення цієї смакоти. І
Розсольник з ковбасою
Розсольник - смачне блюдо, відоме ще з часів Русі. Його готують на основі перловки, солоних огірків і розсолу. І сьогодні ми його зваримо з
Розсольник в мультиварці
Розсольник - популярне блюдо староруської кухні, який готується з перловкою з додаванням розсолу і солоних огірків. І сьогодні ми розглянемо кілька