Як готувати розсольник з перловкою?
Розсольник - це один з найстаріших російських рецептів. Головним його елементом, що дає незабутній смак, є, звичайно ж, огірковий розсіл. Багато хто не люблять це чудовий суп, згадуючи шкільні роки, де в їдальні він був майже кожен день на обід. Але це лише тому що вони жодного разу не пробували по-справжньому смачний домашній суп. А приготування розсольнику з перловкою за нашими рецептами, допоможе вам в черговий раз завоювати звання кращої господині.
Інгредієнти:
яловичі нирки - 500 г;
м'ясний бульйон - 3 л;
перловка - 150 г;
цибуля - 1 шт.;
солоні огірки - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
картопля - 5 шт.;
огірковий розсіл - 250 мл;
зелень;
лавровий лист;
рослинна олія;
сметана;
сіль, перець.
Приготування
Для домашнього розсольнику з перловкою краще спочатку приготувати м'ясний бульйон з будь-якого м'яса. Нирки добре промийте і варіть 40 хвилин. Потім воду злийте, промийте нирки і в новій воді варіть ще 30 хвилин. Остудіть їх, наріжте шматочками і покладіть в бульйон, варіть до кипіння, а потім всипте заздалегідь промиту перловку. Трохи посоліть і варіть приблизно 40 хвилин. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на олії, додавши до нього терту моркву. Огірки наріжте кубиками, додайте до цибулі з морквою і потушкуйте 6-7 хвилин. Картоплю наріжте кубиками і додайте в каструлю з бульйоном. Варіть 15 хвилин. Після викладіть обсмажені овочі і залиште на середньому вогні варитися ще 5 хвилин. Додайте розсіл і лавровий лист, злегка поперчіть, проваріть ще 5 хвилин, а після всипте подрібнену зелень. Дайте супу настоятися під кришкою і подавайте на стіл зі сметаною.
Інгредієнти:
копчена ковбаса - 350 г;
перловка - 1/2 ст.;
розсіл - 1 /2 ст.;
картопля - 3 шт.;
морква - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
солоні огірки - 2 шт.;
зелень;
рослинна олія:
лавровий лист;
перець горошком;
сіль.
Приготування
Як же приготувати смачний суп з перловкою і ковбаскою? Весь просто - перловку промийте, залийте холодною водою і залиште на півтори години набухати. Потім злийте воду, залийте нову і поставте варитися на середньому вогні до м'якості. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте до золотистого кольору. Додайте терту моркву і тушкуйте небагато. Ковбасу і огірки наріжте соломкою. Додайте в сковороду і тушкуйте 5 хвилин на маленькому вогні. Картоплю наріжте невеликими шматочками і додайте до м'якої крупі. Через 15 хвилин додайте в суп засмажку з ковбаси і овочів, пару горошин перцю, лавровий лист. Влийте розсіл і трохи присолите суп. Поваріть ще 3-4 хвилини і вимкніть. Висипте рубану зелень і дайте супу постояти 5 хвилин.
Пісний розсольник з перловкою не менш смачний, ніж м'ясний. Він підійде особливо, якщо ви дотримуєтеся дієти, ну або, звичайно ж, дотримуєтесь посту. Такі супи дуже корисні для нашого організму в розвантажувальні дні.
Інгредієнти:
вода - 25 л;
перловка - 1/2 ст.;
морква - 1 шт.;
картопля - 4 шт.;
цибуля - 1 шт.;
солоні огірки - 2 шт.;
розсіл - 100 мл;
лавровий лист;
перець-горошок.
Приготування
Крупу промийте, залийте окропом і залиште набухати приблизно на півгодини. Розпарену перловку перекладіть в каструлю з чистою водою і варіть до м'якості. Потім покладіть в суп картопля, нарізаний кубиками, додайте кілька горошин перцю і лавровий лист. Трохи посоліть. Цибулю дрібно поріжте, моркву наріжте невеликими брусочками. Обсмажте моркву з цибулею і додайте в суп. За 5-7 хвилин до готовності супу, додайте нарізані соломкою огірки. В кінці влийте розсіл і проваріть ще 1-2 хвилини. Суп можете подавати зі сметаною.
Розсольник з нирками і перловкою
Інгредієнти:
Приготування
Для домашнього розсольнику з перловкою краще спочатку приготувати м'ясний бульйон з будь-якого м'яса. Нирки добре промийте і варіть 40 хвилин. Потім воду злийте, промийте нирки і в новій воді варіть ще 30 хвилин. Остудіть їх, наріжте шматочками і покладіть в бульйон, варіть до кипіння, а потім всипте заздалегідь промиту перловку. Трохи посоліть і варіть приблизно 40 хвилин. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на олії, додавши до нього терту моркву. Огірки наріжте кубиками, додайте до цибулі з морквою і потушкуйте 6-7 хвилин. Картоплю наріжте кубиками і додайте в каструлю з бульйоном. Варіть 15 хвилин. Після викладіть обсмажені овочі і залиште на середньому вогні варитися ще 5 хвилин. Додайте розсіл і лавровий лист, злегка поперчіть, проваріть ще 5 хвилин, а після всипте подрібнену зелень. Дайте супу настоятися під кришкою і подавайте на стіл зі сметаною.
Розсольник з перловкою і ковбасою
Інгредієнти:
Приготування
Як же приготувати смачний суп з перловкою і ковбаскою? Весь просто - перловку промийте, залийте холодною водою і залиште на півтори години набухати. Потім злийте воду, залийте нову і поставте варитися на середньому вогні до м'якості. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте до золотистого кольору. Додайте терту моркву і тушкуйте небагато. Ковбасу і огірки наріжте соломкою. Додайте в сковороду і тушкуйте 5 хвилин на маленькому вогні. Картоплю наріжте невеликими шматочками і додайте до м'якої крупі. Через 15 хвилин додайте в суп засмажку з ковбаси і овочів, пару горошин перцю, лавровий лист. Влийте розсіл і трохи присолите суп. Поваріть ще 3-4 хвилини і вимкніть. Висипте рубану зелень і дайте супу постояти 5 хвилин.
Розсольник з перловкою без м'яса
Пісний розсольник з перловкою не менш смачний, ніж м'ясний. Він підійде особливо, якщо ви дотримуєтеся дієти, ну або, звичайно ж, дотримуєтесь посту. Такі супи дуже корисні для нашого організму в розвантажувальні дні.
Інгредієнти:
Приготування
Крупу промийте, залийте окропом і залиште набухати приблизно на півгодини. Розпарену перловку перекладіть в каструлю з чистою водою і варіть до м'якості. Потім покладіть в суп картопля, нарізаний кубиками, додайте кілька горошин перцю і лавровий лист. Трохи посоліть. Цибулю дрібно поріжте, моркву наріжте невеликими брусочками. Обсмажте моркву з цибулею і додайте в суп. За 5-7 хвилин до готовності супу, додайте нарізані соломкою огірки. В кінці влийте розсіл і проваріть ще 1-2 хвилини. Суп можете подавати зі сметаною.
Рекомендуємо добрі рецепти
Грибний суп з перловкою
Сучасні господині вже не так часто варять супи з перловкою, як це робили їхні мами і бабусі. А дарма, адже супи з перловкою і грибами, наприклад, не
Розсольник з куркою
Розсольник - популярний і смачне блюдо, яке готують з перловкою. Напевно, у кожної господині є свої особливі рецепти створення цієї смакоти. І
Солянка з перловкою
Солянка - смачне гаряче блюдо російської кухні. Її готують з м'яса з додаванням солоних огірків і маслин. І сьогодні ми додамо ще один інгредієнт в
Розсольник з нирками
Розсольник - перше страву російської кухні на огіркової основі. Його готують із свинини, яловичини, баранини. І сьогодні ми поділимося з вами
Розсольник з ковбасою
Розсольник - смачне блюдо, відоме ще з часів Русі. Його готують на основі перловки, солоних огірків і розсолу. І сьогодні ми його зваримо з
Розсольник в мультиварці
Розсольник - популярне блюдо староруської кухні, який готується з перловкою з додаванням розсолу і солоних огірків. І сьогодні ми розглянемо кілька