Розсольник з куркою
Як варити розсольник з рисом і куркою ми вже писали. З рисом його готувати швидше і простіше, і не всі люблять перловку, але все ж, як свідчать ще бабусині кулінарні книги, класичний суп розсольник варять саме з перловою крупою. Втім, можливі й зовсім вільні інтерпретації цього поважного, в силу свого віку, страви. Наприклад, суп з квасолею і копченою куркою - дуже незвичайне поєднання!
Інгредієнти:
стегна курячі - 2 шт.;
крупа перлова - 70 г;
картопля - 4 шт.;
цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
огірки мариновані - 2 шт.;
розсіл огірковий - 1 ст.;
куркума - 1 /2 ч. ложки;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Стегенця промиваємо, розрізаємо на частини і варимо з них курячий бульйон. Не забуваємо вчасно знімати піну, що утворилася, інакше рідина вийти каламутною. Окремо відварюємо перлову крупу, вона повинна залишатися трохи твердою. Огірки дрібно кришимо, заливаємо розсолом і уварюємо, поки вони не стануть зовсім м'якими.
У готовий бульйон додаємо нарізану кубиками картоплю і приварену перловку. Аргументом суп до кипіння, і закидаємо в каструлю дрібно накрошенные цибулю і моркву. Коли овочі будуть майже готові, додаємо солоні огірки і спеції. Варимо ще хвилин 5 пробуємо на сіль. Накриваємо розсольник кришкою і знімаємо каструлю з вогню.
Інгредієнти:
окорочок курячий - 1 шт.;
крупа перлова - 3/4 мульти ст.;
картопля - 3 шт.;
цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
перець болгарський солодкий - 1 шт.;
помідори - 2 шт.;
огірки солоні - 3 шт.;
розсіл - 1 мульти ст.;
лавровий лист - 1 шт.;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Перлову крупу промиваємо і на півгодини замочуємо у холодній воді. Стегенце рубаємо на 3 частини. Картоплю чистимо і нарізаємо кубиками. Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і подрібнюємо блендером в пюре разом з болгарським перцем. Огірки кришимо соломкою, цибулю - кубиками. Моркву натираємо на крупній тертці.
Оскільки розсольник будемо готувати без засмажки, завантажуємо в чашу мультиварки все одночасно - крупу, овочі і курку. Доливаємо розсіл, заливаємо до максимального рівня гарячою водою. Кидаємо лавровий лист. Солимо, перчимо. Закриваємо кришкою і готуємо на режимі «Гасіння» півтори години. Після звукового сигналу даємо готовому рассольнику настоятися ще хвилин 10-15 і розливаємо по тарілках. Ложка домашньої сметани, трохи свіжої зелені - і подаємо до столу.
Інгредієнти:
курка копчена (м'якоть) - 300 г;
квасоля (суха) - 1 ст.;
картопля - 5 шт.;
цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
лавровий лист - 2 шт.;
перець духмяний горошок - 4 шт.;
кріп, петрушка - 1 пучок;
олія - для смаження;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Попередньо замочену квасолю відварюємо в підсоленій воді до стану, коли вона вже готова, але ще не почала розпадатися. Відкидаємо квасолю на друшляк, даємо стекти і перекладаємо в каструлю, де будемо варити суп. Заливаємо свіжою водою і ставимо на вогонь. А коли закипить, додаємо кубики картоплі і шматочки копченої курки (шкірку краще зняти і не використовувати).
Тим часом приготуємо засмажку. На сковорідці спочатку підрум'янюємо цибулю, потім до нього в компанію додаємо натерту на крупній тертці моркву і тушкуємо ще хвилин 5.
Пробуємо на готовність картоплю. Якщо вже м'яка, закидаємо в каструлю дрібно накрошенные солоні огірки і засмажку. Додаємо лавровий лист. Солимо, перчимо. Прикручуємо вогонь до мінімуму і даємо тихо покипіти ще хвилин 5. Потім посипаємо рубаною зеленню, накриваємо кришкою і знімаємо готовий розсольник з плити.
Рецепт розсольнику з куркою і перловкою
Інгредієнти:
Приготування
Стегенця промиваємо, розрізаємо на частини і варимо з них курячий бульйон. Не забуваємо вчасно знімати піну, що утворилася, інакше рідина вийти каламутною. Окремо відварюємо перлову крупу, вона повинна залишатися трохи твердою. Огірки дрібно кришимо, заливаємо розсолом і уварюємо, поки вони не стануть зовсім м'якими.
У готовий бульйон додаємо нарізану кубиками картоплю і приварену перловку. Аргументом суп до кипіння, і закидаємо в каструлю дрібно накрошенные цибулю і моркву. Коли овочі будуть майже готові, додаємо солоні огірки і спеції. Варимо ще хвилин 5 пробуємо на сіль. Накриваємо розсольник кришкою і знімаємо каструлю з вогню.
Суп розсольник з куркою в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Перлову крупу промиваємо і на півгодини замочуємо у холодній воді. Стегенце рубаємо на 3 частини. Картоплю чистимо і нарізаємо кубиками. Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і подрібнюємо блендером в пюре разом з болгарським перцем. Огірки кришимо соломкою, цибулю - кубиками. Моркву натираємо на крупній тертці.
Оскільки розсольник будемо готувати без засмажки, завантажуємо в чашу мультиварки все одночасно - крупу, овочі і курку. Доливаємо розсіл, заливаємо до максимального рівня гарячою водою. Кидаємо лавровий лист. Солимо, перчимо. Закриваємо кришкою і готуємо на режимі «Гасіння» півтори години. Після звукового сигналу даємо готовому рассольнику настоятися ще хвилин 10-15 і розливаємо по тарілках. Ложка домашньої сметани, трохи свіжої зелені - і подаємо до столу.
Як приготувати суп з копченою куркою?
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо замочену квасолю відварюємо в підсоленій воді до стану, коли вона вже готова, але ще не почала розпадатися. Відкидаємо квасолю на друшляк, даємо стекти і перекладаємо в каструлю, де будемо варити суп. Заливаємо свіжою водою і ставимо на вогонь. А коли закипить, додаємо кубики картоплі і шматочки копченої курки (шкірку краще зняти і не використовувати).
Тим часом приготуємо засмажку. На сковорідці спочатку підрум'янюємо цибулю, потім до нього в компанію додаємо натерту на крупній тертці моркву і тушкуємо ще хвилин 5.
Пробуємо на готовність картоплю. Якщо вже м'яка, закидаємо в каструлю дрібно накрошенные солоні огірки і засмажку. Додаємо лавровий лист. Солимо, перчимо. Прикручуємо вогонь до мінімуму і даємо тихо покипіти ще хвилин 5. Потім посипаємо рубаною зеленню, накриваємо кришкою і знімаємо готовий розсольник з плити.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як готувати розсольник з перловкою?
Рецептів приготування розсольнику дуже багато, тому ми вирішили відібрати для вас найцікавіші. У даній статті ми розглянемо, як приготувати
Як приготувати суп з рисом?
Розсольник - це перше блюдо, яке, звичайно ж, готують з перловкою. Але якщо ви любите експериментувати, або просто не жалуйте перловку, пропонуємо
Розсольник з нирками
Розсольник - перше страву російської кухні на огіркової основі. Його готують із свинини, яловичини, баранини. І сьогодні ми поділимося з вами
Розсольник з ковбасою
Розсольник - смачне блюдо, відоме ще з часів Русі. Його готують на основі перловки, солоних огірків і розсолу. І сьогодні ми його зваримо з
Розсольник з яловичиною
Розсольник - популярний суп російської кухні. Його зазвичай готують з додаванням перловки, солоних огірків і огіркового розсолу. І сьогодні ми
Розсольник в мультиварці
Розсольник - популярне блюдо староруської кухні, який готується з перловкою з додаванням розсолу і солоних огірків. І сьогодні ми розглянемо кілька