Як варити розсольник з рисом і куркою ми вже писали. З рисом його готувати швидше і простіше, і не всі люблять перловку, але все ж, як свідчать ще бабусині кулінарні книги, класичний суп розсольник варять саме з перловою крупою. Втім, можливі й зовсім вільні інтерпретації цього поважного, в силу свого віку, страви. Наприклад, суп з квасолею і копченою куркою - дуже незвичайне поєднання!
Рецепт розсольнику з куркою і перловкою
Інгредієнти: стегна курячі - 2 шт.; крупа перлова - 70 г; картопля - 4 шт.; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; огірки мариновані - 2 шт.; розсіл огірковий - 1 ст.; куркума - 1 /2 ч. ложки; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Стегенця промиваємо, розрізаємо на частини і варимо з них курячий бульйон. Не забуваємо вчасно знімати піну, що утворилася, інакше рідина вийти каламутною. Окремо відварюємо перлову крупу, вона повинна залишатися трохи твердою. Огірки дрібно кришимо, заливаємо розсолом і уварюємо, поки вони не стануть зовсім м'якими.
У готовий бульйон додаємо нарізану кубиками картоплю і приварену перловку. Аргументом суп до кипіння, і закидаємо в каструлю дрібно накрошенные цибулю і моркву. Коли овочі будуть майже готові, додаємо солоні огірки і спеції. Варимо ще хвилин 5 пробуємо на сіль. Накриваємо розсольник кришкою і знімаємо каструлю з вогню.
Суп розсольник з куркою в мультиварці
Інгредієнти: окорочок курячий - 1 шт.; крупа перлова - 3/4 мульти ст.; картопля - 3 шт.; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; перець болгарський солодкий - 1 шт.; помідори - 2 шт.; огірки солоні - 3 шт.; розсіл - 1 мульти ст.; лавровий лист - 1 шт.; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Перлову крупу промиваємо і на півгодини замочуємо у холодній воді. Стегенце рубаємо на 3 частини. Картоплю чистимо і нарізаємо кубиками. Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і подрібнюємо блендером в пюре разом з болгарським перцем. Огірки кришимо соломкою, цибулю - кубиками. Моркву натираємо на крупній тертці.
Оскільки розсольник будемо готувати без засмажки, завантажуємо в чашу мультиварки все одночасно - крупу, овочі і курку. Доливаємо розсіл, заливаємо до максимального рівня гарячою водою. Кидаємо лавровий лист. Солимо, перчимо. Закриваємо кришкою і готуємо на режимі «Гасіння» півтори години. Після звукового сигналу даємо готовому рассольнику настоятися ще хвилин 10-15 і розливаємо по тарілках. Ложка домашньої сметани, трохи свіжої зелені - і подаємо до столу.
Як приготувати суп з копченою куркою?
Інгредієнти: курка копчена (м'якоть) - 300 г; квасоля (суха) - 1 ст.; картопля - 5 шт.; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; лавровий лист - 2 шт.; перець духмяний горошок - 4 шт.; кріп, петрушка - 1 пучок; олія - для смаження; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Попередньо замочену квасолю відварюємо в підсоленій воді до стану, коли вона вже готова, але ще не почала розпадатися. Відкидаємо квасолю на друшляк, даємо стекти і перекладаємо в каструлю, де будемо варити суп. Заливаємо свіжою водою і ставимо на
вогонь. А коли закипить, додаємо кубики картоплі і шматочки копченої курки (шкірку краще зняти і не використовувати).
Тим часом приготуємо засмажку. На сковорідці спочатку підрум'янюємо цибулю, потім до нього в компанію додаємо натерту на крупній тертці моркву і тушкуємо ще хвилин 5.
Пробуємо на готовність картоплю. Якщо вже м'яка, закидаємо в каструлю дрібно накрошенные солоні огірки і засмажку. Додаємо лавровий лист. Солимо, перчимо. Прикручуємо вогонь до мінімуму і даємо тихо покипіти ще хвилин 5. Потім посипаємо рубаною зеленню, накриваємо кришкою і знімаємо готовий розсольник з плити.