Рецепт класичного розсольнику передбачає тільки перловку. З рисом зазвичай варять ті, хто не надто шанує перлову крупу. Втім, розсольник, як і солянка , допускає великі вольності в приготуванні. Інгредієнти можна змінювати на свій смак, головне, щоб були присутні солоні огірки та розсіл.
Як приготувати суп з рисом в мультиварці?
Інгредієнти: ребра яловичі - 300 г; картопля - 4 шт.; рис - 120 г; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; корінь селери - 3 см; корінь петрушки - 3 см; огірки солоні - 3 шт.; розсіл огірковий - 05 ст.; вода - 2 л; кріп - 1 пучок; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Дрібно покришену цибулю обсмажуємо до рум'яного кольору на режимі «Смаження». Додаємо нарізані соломкою моркву, корінь селери і петрушки. І пасеруємо все разом хвилин 5. Кришимо дрібними кубиками огірки і тушкуємо кілька хвилин разом з іншими овочами.
Після викладаємо засмажку на тарілку, а в мультиварку відправляємо підготовлені реберця. Заливаємо водою і переходимо на режим «Суп», на півтори години. Коли бульйон закипить, знімаємо піну. Через 40 хвилин додаємо добре промитий рис, і знову закриваємо кришку. Через 10 хвилин завантажуємо в мультиварку кубики картоплі, а після ще 10 - засмажку. Солимо, перчимо і знову закриваємо.
Розсольник з рисом в мультиварці виходить дуже смачним і наваристим, він нудиться, як у бабусиній печі. По закінченню програми витримуємо ще хвилин 15 на «Підігріві» - і можна розливати по тарілках, зі сметанкою і свіжою зеленню.
Як приготувати суп з рисом і куркою?
Інгредієнти: Для бульйону:
курка - 05 шт.; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; корінь петрушки - 1 шт.; часник - 2 зубки; лавровий лист - 2 шт.; перець духмяний (горошок) - 5 шт.; гвоздика - 1 шт.; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Для розсольнику:
картопля - 5 шт.; рис - 100 г; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; огірки солоні - 5 шт; масло вершкове - 1 ст. ложка; олія - для смаження; петрушка - 1 пучок; сіль - за смаком. Приготування Курячу тушку добре промиваємо і обсмаливаем ніжки. Відправляємо її в каструлю з холодною водою. Туди ж додаємо нарізані кружальцями моркву і корінь петрушки, очищену цибулину цілком, лавровий лист, перець і гвоздику. Ставимо каструлю на плиту, доводимо до кипіння і прикручуємо вогонь. Варимо близько півтора годин, періодично знімаючи піну.
Тим часом приготуємо засмажку. Пасеруємо дрібно покришену цибулю з натертою на крупній тертці морквою. Окремо обсмажуємо на вершковому маслі нарізані кубиками огірки.
Виймаємо з каструлі готову курку, відокремлюємо м'ясо від шкіри і кісток і нарізаємо його невеликими шматочками. Проціджуємо бульйон, і повертаємо разом з куркою в каструлю. При необхідності доливаємо води. Доводимо до кипіння, додаємо розкришений кубиками картоплю і промитий рис, а через 20 хвилин зажарку і огірки. Готовий розсольник накриваємо кришкою і даємо постояти хвилин 15-20.
Як приготувати суп розсольник з рисом і грибами?
Інгредієнти: рис - 2 ст. ложки; гриби сушені - 1 ст.; картопля - 3 шт.; морква - 1 шт.; корінь петрушки - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; огірки солоні - 2 шт.; паста томатна - 1 ч. ложка; розсіл огірковий - 1 ст.; борошно - 1 ст. ложка; масло рослинне - 1 ст. ложка; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Гриби замочуємо в холодній воді на годину, після зливаємо, промиваємо й варимо бульйон з додаванням моркви і кореня петрушки
(близько півгодини). Готовий бульйон проціджують, а гриби дрібно нарізаємо і обсмажуємо разом з цибулею до рум'яного кольору. В кінці додаємо борошно і злегка пасеруємо.
Окремо відварюємо до готовності рис і нарізану кубиками картоплю. З огірків зрізаємо шкірку і дрібно нарізаємо. З'єднуємо всі інгредієнти в каструлю і заливаємо грибним бульйоном. Повертаємо варену моркву і петрушку. Додаємо томатну пасту і проціджений розсіл. Доводимо суп до кипіння, накриваємо кришкою і знімаємо з вогню. Перед подачею суп повинен трохи настоятися.