Суп з рисом і яловичиною
Поки зима ще триває, на столі необхідні ситні і гарячі страви. Рецептом одного з таких страв ми з радістю поділимося з вами в цій статті. Читайте, як приготувати суп з рисом і яловичиною нижче.
Інгредієнти:
яловичина (м'якоть) - 300 г;
рис - 100 г;
волоські горіхи - 1 жменя;
томати - 3 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник і перець чилі - за смаком;
сіль, перець - за смаком;
рослинне масло - для смаження;
свіжий коріандр для прикраси.
Приготування
Яловичину промиваємо і очищаємо від плівок. Кладемо м'ясо в каструлю і заливаємо літром води. Нагріваємо воду до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо бульйон 15-2 години.
Поки бульйон вариться, займемося іншими інгредієнтами. Ріпчасту цибулю подрібнюємо і обсмажуємо на розігрітій олії до золотистого кольору. До підсмаженої цибулі кладемо нарізану перець чилі, часник і рубані волоські горіхи.
З готового бульйону дістаємо м'ясо, нарізаємо його соломкою і повертаємо назад в каструлю разом з цибулевої засмажкою. Засипаємо в каструлю промитий рис.
Томати бланшируем і знімаємо з них шкірку. Кладемо плоди в чашу блендера і збиваємо в пюре. Томатне пюре додаємо в каструлю з супом, перемішуємо і варимо харчо під кришкою ще хвилин 5.
Подаємо суп харчо з рисом яловичиною та овочами, прикрасивши страву рубаною кінзою.
Інгредієнти:
яловичий стейк - 1 шт.;
печериці - 200 г;
вершкове масло - 4 ст. ложки;
борошно - 3 ст. ложки;
курячий бульйон - 1 л;
рис - 1/2 ст.;
сметана - 3/4 ст.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Яловичий стейк нарізаємо кубиками. У глибокій сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому м'ясо до готовності. Як тільки яловичина буде практично готова, додаємо до неї нарізані пластинками гриби і столову ложку масла. Смажимо все разом ще 10 хвилин або до золотистого кольору. Заливаємо вміст сковороди курячий бульйоном, засипаємо попередньо промитий рис і варимо суп до готовності рисової крупи. Солимо і перчимо за смаком.
Як тільки суп буде майже готовий, на окремій сковороді обсмажимо масло і борошно до золотистого кольору. Борошняну суміш виливаємо в суп і чекаємо, поки він не загусне. Тепер можна зняти суп з вогню і додати в каструлю сметану. Робити це одним махом не варто, так як сметана може згорнутися від тепла, тому перелийте частину бульйону в тарілку, розведіть в ньому сметану і в такому вигляді заправляйте суп.
Суп харчо з рисом і яловичиною
Інгредієнти:
Приготування
Яловичину промиваємо і очищаємо від плівок. Кладемо м'ясо в каструлю і заливаємо літром води. Нагріваємо воду до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо бульйон 15-2 години.
Поки бульйон вариться, займемося іншими інгредієнтами. Ріпчасту цибулю подрібнюємо і обсмажуємо на розігрітій олії до золотистого кольору. До підсмаженої цибулі кладемо нарізану перець чилі, часник і рубані волоські горіхи.
З готового бульйону дістаємо м'ясо, нарізаємо його соломкою і повертаємо назад в каструлю разом з цибулевої засмажкою. Засипаємо в каструлю промитий рис.
Томати бланшируем і знімаємо з них шкірку. Кладемо плоди в чашу блендера і збиваємо в пюре. Томатне пюре додаємо в каструлю з супом, перемішуємо і варимо харчо під кришкою ще хвилин 5.
Подаємо суп харчо з рисом яловичиною та овочами, прикрасивши страву рубаною кінзою.
Рецепт вершкового супу з рисом і яловичиною
Інгредієнти:
Приготування
Яловичий стейк нарізаємо кубиками. У глибокій сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому м'ясо до готовності. Як тільки яловичина буде практично готова, додаємо до неї нарізані пластинками гриби і столову ложку масла. Смажимо все разом ще 10 хвилин або до золотистого кольору. Заливаємо вміст сковороди курячий бульйоном, засипаємо попередньо промитий рис і варимо суп до готовності рисової крупи. Солимо і перчимо за смаком.
Як тільки суп буде майже готовий, на окремій сковороді обсмажимо масло і борошно до золотистого кольору. Борошняну суміш виливаємо в суп і чекаємо, поки він не загусне. Тепер можна зняти суп з вогню і додати в каструлю сметану. Робити це одним махом не варто, так як сметана може згорнутися від тепла, тому перелийте частину бульйону в тарілку, розведіть в ньому сметану і в такому вигляді заправляйте суп.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з рисом - рецепт
Рис - дуже корисна крупа, в якій містяться вітаміни групи В, нормалізують роботу нервової системи. Він також виводить з організму токсини і шлаки. І
Суп з фрикадельками і рисом
Про користь перших страв для нашого раціону відомо давно. І сьогодні ми поговоримо про найпопулярнішому і швидке в приготуванні блюдо - суп з
Рисовий суп з яловичиною
Рисовий суп - це смачне і ситне блюдо, а головне просте у приготуванні. І зараз ми підкажемо вам кілька рецептів створення рисового супу з
Суп з локшиною і яловичиною
Суп з локшиною і яловичиною - це популярне і ситне блюдо східної кухні, яке без перебільшення оцінять ваші близькі та гості, якщо ви скористаєтеся
Рецепт харчо з яловичини
Ситний суп харчо - традиційне блюдо грузинської кухні. У класичному варіанті воно готується з трьох важливих інгредієнтів: яловичини, волоських
Рецепт харчо з баранини
Харчо - популярна страва грузинської кухні, яке готують з яловичини, свинини чи баранини. Ось про останньому варіанті його створення ми і поговоримо