Поки зима ще триває, на столі необхідні ситні і гарячі страви. Рецептом одного з таких страв ми з радістю поділимося з вами в цій статті. Читайте, як приготувати суп з рисом і яловичиною нижче.
Суп харчо з рисом і яловичиною
Інгредієнти: яловичина (м'якоть) - 300 г; рис - 100 г; волоські горіхи - 1 жменя; томати - 3 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник і перець чилі - за смаком; сіль, перець - за смаком; рослинне масло - для смаження; свіжий коріандр для прикраси. Приготування Яловичину промиваємо і очищаємо від плівок. Кладемо м'ясо в каструлю і заливаємо літром води. Нагріваємо воду до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо бульйон 15-2 години.
Поки бульйон вариться, займемося іншими інгредієнтами. Ріпчасту цибулю подрібнюємо і обсмажуємо на розігрітій олії до золотистого кольору. До підсмаженої цибулі кладемо нарізану перець чилі, часник і рубані волоські горіхи.
З готового бульйону дістаємо м'ясо, нарізаємо його соломкою і повертаємо назад в каструлю разом з цибулевої засмажкою. Засипаємо в каструлю промитий рис.
Томати бланшируем і знімаємо з них шкірку. Кладемо плоди в чашу блендера і збиваємо в пюре. Томатне пюре додаємо в каструлю з супом, перемішуємо і варимо харчо під кришкою ще хвилин 5.
Подаємо суп харчо з рисом яловичиною та овочами, прикрасивши страву рубаною кінзою.
Рецепт вершкового супу з рисом і яловичиною
Інгредієнти: яловичий стейк - 1 шт.; печериці - 200 г; вершкове масло - 4 ст. ложки; борошно - 3 ст. ложки; курячий бульйон - 1 л; рис - 1/2 ст.; сметана - 3/4 ст.; сіль, перець - за смаком. Приготування Яловичий стейк нарізаємо кубиками. У глибокій сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому м'ясо до готовності. Як тільки яловичина буде практично готова, додаємо до неї нарізані пластинками гриби і столову ложку масла. Смажимо все разом ще 10 хвилин або до золотистого кольору. Заливаємо вміст сковороди курячий бульйоном,
засипаємо попередньо промитий рис і варимо суп до готовності рисової крупи. Солимо і перчимо за смаком.
Як тільки суп буде майже готовий, на окремій сковороді обсмажимо масло і борошно до золотистого кольору. Борошняну суміш виливаємо в суп і чекаємо, поки він не загусне. Тепер можна зняти суп з вогню і додати в каструлю сметану. Робити це одним махом не варто, так як сметана може згорнутися від тепла, тому перелийте частину бульйону в тарілку, розведіть в ньому сметану і в такому вигляді заправляйте суп.