Горох нут - рецепти
Нут - це одна з різновидів бобових, яка використовується для приготування різних дієтичних страв. Він багатий великим вмістом білка і вітамінами В1 В6. Давайте дізнаємося з вами рецепти приготування страв з нуту.
Інгредієнти:
консервований нут - 400 г;
селера - 3 стебла;
овочевий бульйон - 2 л;
картопля - 3 шт.;
часник - 2 зубчики;
цибулина - 1 шт.;
рослинна олія;
томатний сік - 1 ст.
Приготування
Отже, беремо спочатку цибулину, чистимо її і нарізаємо дрібними кубиками. Часник теж подрібнюємо, або видавлюємо через прес. Селера шаткуємо тонкими шматочками. Тепер на заздалегідь розігрітій сковороді обсмажуємо до напівготовності цибулю з часником, а потім додаємо селеру і продовжуємо готувати все разом протягом 5 хвилин на слабкому вогні. Далі вливаємо в обжарку томатний сік і гарненько перемішуємо. Приправляємо супчик улюбленими спеціями і солимо за смаком. У каструлю з киплячим овочевим бульйоном кидаємо очищену і нарізану соломкою картоплю, проварюємо, а потім викладаємо приготовану обжарку і консервований горох нут. Закриваємо кришкою і даємо супу з нутом настоятися протягом 30 хвилин. Перед подачею на стіл прикрашаємо страву зеленню і подаємо зі сметаною.
Інгредієнти:
нут - 2 ст.;
цибулина - 2 шт.;
білий хліб - 100 г;
сіль, хмелі - сунелі, чорний перець - за смаком;
рослинне масло.
Приготування
Сухий нут замочуємо в холодній воді приблизно на 6 годин, зливаємо воду, додаємо свіжої води, солимо і горох відварюємо до готовності. Потім подрібнюємо його разом з хлібом і цибулею у блендері або прокручуємо через м'ясорубку. В отриманий фарш кладемо спеції і солимо за смаком. З отриманої маси формуємо маленькі коржики, обвалюємо їх у сухарях і смажимо у великій кількості олії. Подаємо котлети з нуту зі сметаною та овочами.
Нут, приготований в мультиварці - це смачний і корисний дієтичний гарнір, який чудово поєднується з будь-якими м'ясними, рибними або овочевими стравами.
Інгредієнти:
нут - 350 г;
часник - 1 зубчик;
сіль, спеції - за смаком.
Приготування
Рецепт приготування нуту в мультиварці досить простий. Замочуємо горох на ніч у холодній воді. Вранці зливаємо рідину і викладаємо нут в чашу мультиварки. Очищений часник пропускаємо через прес і додаємо в чашу. Заливаємо все холодною водою так, щоб нут був повністю покритий. Готуємо страву на режимі «Плов» протягом двох годин.
Інгредієнти:
турецький горох нут - 1 ст.;
лимонний сік - 2 ст. ложки;
арахісове масло - 2 ст. ложки;
свіжа петрушка;
паста «Тахін» - 1 ст. ложка;
кунжутна паста - 3 ст. ложки;
часник - 2 зубчики;
солодка молода паприка - за смаком.
Приготування
Рецепт приготування хумуса з нуту досить простий. Для цього турецький горох спочатку заздалегідь замочуємо в теплій воді і залишаємо розбухати приблизно на 8 годин, щоб він значно збільшився в об'ємі. Потім варимо нут без додавання солі до такого стану, коли горошинки буде легко раздавливаться в пюре пальцями. Зазвичай на це йде близько 2 - х годин. Перед самим кінцем варіння нут гарненько солимо за смаком і зціджуємо воду, але не виливаємо її.
Використовуючи кухонний комбайн або блендер перетворюємо горох в пюре і додаємо до маси пасту «Тахін», видавлений через прес часник, лимонний сік і все знову перетираємо до однорідності. Якщо маса вийшла занадто густа, розбавляємо її трошки рідиною, в якій варився нут. Потім вливаємо в пюре арахісове масло і вимішуємо все до гладкості. При подачі поллємо хумус арахісовим маслом, приправляємо кунжутною пастою, посипаємо паприкою і дрібно нарізаною зеленню петрушки.
Рецепт супу з нутом
Інгредієнти:
Приготування
Отже, беремо спочатку цибулину, чистимо її і нарізаємо дрібними кубиками. Часник теж подрібнюємо, або видавлюємо через прес. Селера шаткуємо тонкими шматочками. Тепер на заздалегідь розігрітій сковороді обсмажуємо до напівготовності цибулю з часником, а потім додаємо селеру і продовжуємо готувати все разом протягом 5 хвилин на слабкому вогні. Далі вливаємо в обжарку томатний сік і гарненько перемішуємо. Приправляємо супчик улюбленими спеціями і солимо за смаком. У каструлю з киплячим овочевим бульйоном кидаємо очищену і нарізану соломкою картоплю, проварюємо, а потім викладаємо приготовану обжарку і консервований горох нут. Закриваємо кришкою і даємо супу з нутом настоятися протягом 30 хвилин. Перед подачею на стіл прикрашаємо страву зеленню і подаємо зі сметаною.
Рецепт котлет з нуту
Інгредієнти:
Приготування
Сухий нут замочуємо в холодній воді приблизно на 6 годин, зливаємо воду, додаємо свіжої води, солимо і горох відварюємо до готовності. Потім подрібнюємо його разом з хлібом і цибулею у блендері або прокручуємо через м'ясорубку. В отриманий фарш кладемо спеції і солимо за смаком. З отриманої маси формуємо маленькі коржики, обвалюємо їх у сухарях і смажимо у великій кількості олії. Подаємо котлети з нуту зі сметаною та овочами.
Рецепт плову з нутом
Нут, приготований в мультиварці - це смачний і корисний дієтичний гарнір, який чудово поєднується з будь-якими м'ясними, рибними або овочевими стравами.
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт приготування нуту в мультиварці досить простий. Замочуємо горох на ніч у холодній воді. Вранці зливаємо рідину і викладаємо нут в чашу мультиварки. Очищений часник пропускаємо через прес і додаємо в чашу. Заливаємо все холодною водою так, щоб нут був повністю покритий. Готуємо страву на режимі «Плов» протягом двох годин.
Рецепт хумуса з нуту
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт приготування хумуса з нуту досить простий. Для цього турецький горох спочатку заздалегідь замочуємо в теплій воді і залишаємо розбухати приблизно на 8 годин, щоб він значно збільшився в об'ємі. Потім варимо нут без додавання солі до такого стану, коли горошинки буде легко раздавливаться в пюре пальцями. Зазвичай на це йде близько 2 - х годин. Перед самим кінцем варіння нут гарненько солимо за смаком і зціджуємо воду, але не виливаємо її.
Використовуючи кухонний комбайн або блендер перетворюємо горох в пюре і додаємо до маси пасту «Тахін», видавлений через прес часник, лимонний сік і все знову перетираємо до однорідності. Якщо маса вийшла занадто густа, розбавляємо її трошки рідиною, в якій варився нут. Потім вливаємо в пюре арахісове масло і вимішуємо все до гладкості. При подачі поллємо хумус арахісовим маслом, приправляємо кунжутною пастою, посипаємо паприкою і дрібно нарізаною зеленню петрушки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Горохові котлети
Горохові котлети можуть різноманітити не тільки вегетаріанське меню, адже свою ніжність і ситністю вони здатні підкорити серце будь-якого м'ясоїда,
Котлети з нуту
Всі ми з вами звикли до традиційних м'ясних котлет. Але якщо ви хочете урізноманітнити це страва, то ми пропонуємо зробити дивовижно смачні котлети з
Нут в мультиварці
Нут - це рослина сімейства бобових, в якому міститься більше кількості білка. Цей турецький горох, найчастіше використовується в кулінарних рецептах
Суп-пюре в мультиварці - рецепти
Суп-пюре - це смачну страву, зроблену з перетертого м'яса, круп, овочів. Чудово підходить для дитячого і дієтичного харчування. Давайте детально
Хумус в домашніх умовах
Хумус - це популярний середземноморське блюдо, приготоване з нутового пюре, з додаванням різних спецій. І сьогодні ми розповімо як його приготувати
Смажений горох
Смажений горох - дуже цікаве і незвичайне татарська страва. Його готують за різними рецептами, а тому ми вирішили вибрати для вас найпростіші. Отже,