Нут в мультиварці
Нут - рослина з сімейства бобових, відрізняється підвищеним вмістом білка і більш цікавим смаком. При виборі крупи потрібно звернути увагу на її колір: горошини повинні бути чистого кольору, без темних плям. Чим зерна більше, тим вони смачніші. Нут і подають як гарнір, і в салатах, і як самостійне блюдо.
Єдина незручність - нут вимагає дуже тривалої варіння порівняно з горохом і сочевицею. Але це обставина легко переборна, якщо ви щасливий володар мультиварки. Приготувати нут в мультиварці можна як окрему страву, а можна разом з м'ясом або овочами. Рецепти страв з нуту для мультиварок досить різноманітні, ми обрали не дуже складні в приготуванні і разом з тим смачні і поживні.
Інгредієнти:
нут сухе - 2 склянки;
вода;
сіль - за смаком;
спеції (куркума, червоний мелений і чорний мелений перець) - за смаком;
часник - 1 головка;
соняшникова олія - за смаком.
Приготування
Нут добре промиваємо під проточною водою. Потім викладаємо його в чашу мультиварки і заливаємо теплою водою. Залишаємо на ніч, вранці, якщо відразу не будемо готувати, то зливаємо воду і заливаємо чисту. В такому стані нут може залишатися до доби. Коли вирішили готувати, то зливаємо воду, нут залишаємо в чашу мультиварки і додаємо часник. Потім наливаємо воду вище нуту на два пальці. Додаємо приблизно 1/2 ч. ложки солі. Далі включаємо режим «Плов» на 2 години і перевіряємо готовність через півтори години (деякі сорти нуту готуються швидше). Готовий нут виймаємо з мультиварки і викладаємо на тарілку, солимо, додаємо трохи соняшникової олії і спеції. Добре перемішуємо й подаємо.
Інгредієнти:
нут сухе - 200 г;
яловичина - 300 г;
морква - 1 шт.;
цибуля - 2 шт.;
томатна паста - 1 ст. ложка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Нут промиваємо водою і замочуємо на ніч, вранці знову промиваємо і зливаємо воду. Яловичину миємо, ріжемо шматочками. Цибулю дрібно шаткуємо, моркву тремо на тертці. М'ясо і овочі пасеруємо в мультиварці на режимі «Випічка», потім додаємо нут і томатну пасту, заливаємо водою так, щоб закривала крупу. Включаємо режим «Плов», коли буде готове, залишаємо ще на деякий час на підігріві. Варити нут в мультиварці можна і по іншому: виставити режим «Гасіння» на півтори години, при такому способі варіння нут вийде з підливою.
Єдина незручність - нут вимагає дуже тривалої варіння порівняно з горохом і сочевицею. Але це обставина легко переборна, якщо ви щасливий володар мультиварки. Приготувати нут в мультиварці можна як окрему страву, а можна разом з м'ясом або овочами. Рецепти страв з нуту для мультиварок досить різноманітні, ми обрали не дуже складні в приготуванні і разом з тим смачні і поживні.
Нут в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Нут добре промиваємо під проточною водою. Потім викладаємо його в чашу мультиварки і заливаємо теплою водою. Залишаємо на ніч, вранці, якщо відразу не будемо готувати, то зливаємо воду і заливаємо чисту. В такому стані нут може залишатися до доби. Коли вирішили готувати, то зливаємо воду, нут залишаємо в чашу мультиварки і додаємо часник. Потім наливаємо воду вище нуту на два пальці. Додаємо приблизно 1/2 ч. ложки солі. Далі включаємо режим «Плов» на 2 години і перевіряємо готовність через півтори години (деякі сорти нуту готуються швидше). Готовий нут виймаємо з мультиварки і викладаємо на тарілку, солимо, додаємо трохи соняшникової олії і спеції. Добре перемішуємо й подаємо.
Нут в мультиварці з м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
Нут промиваємо водою і замочуємо на ніч, вранці знову промиваємо і зливаємо воду. Яловичину миємо, ріжемо шматочками. Цибулю дрібно шаткуємо, моркву тремо на тертці. М'ясо і овочі пасеруємо в мультиварці на режимі «Випічка», потім додаємо нут і томатну пасту, заливаємо водою так, щоб закривала крупу. Включаємо режим «Плов», коли буде готове, залишаємо ще на деякий час на підігріві. Варити нут в мультиварці можна і по іншому: виставити режим «Гасіння» на півтори години, при такому способі варіння нут вийде з підливою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Перловка з м'ясом в мультиварці
Якщо перловку просто зварити, те вийде звичайна каша. Але ви прийшли за смачними рецептами. Вірно? Перловка з м'ясом в мультиварці - пальчики
Як готувати плов в мультиварці?
Те, що готувати плов складно знає навіть досвідчений кулінар, а ось володарем мультиварок, як завжди, все по руках, адже узбецький плов вони можуть
Перлова каша в мультиварці
Перловка - це багатюще джерело білків і вуглеводів. Але фаворитом серед круп вона не є, і багато господині готують її досить рідко. Давайте
Квасоля в мультиварці - рецепти
Не любите возитися з приготуванням квасолі? У нас є для вас є відмінне рішення - варити страви з квасолі в мультиварці. Виходить швидко, смачно і
Гарнір в мультиварці
Мультиварка вже давно стала незамінною помічницею на будь-якій кухні. І сьогодні мова піде про гарнірах в цьому чудовому девайсі. У нашій статті ми
Капуста з м'ясом в мультиварці
Капуста з м'ясом - смачне і ароматне блюдо. Але тушкувати її можна не тільки в казані або сковорідці. Можна максимально спростити процес готування,