Вернуться назад Распечатать

Нут в мультиварці

Нут в мультиварці
Нут - рослина з сімейства бобових, відрізняється підвищеним вмістом білка і більш цікавим смаком. При виборі крупи потрібно звернути увагу на її колір: горошини повинні бути чистого кольору, без темних плям. Чим зерна більше, тим вони смачніші. Нут і подають як гарнір, і в салатах, і як самостійне блюдо.
Єдина незручність - нут вимагає дуже тривалої варіння порівняно з горохом і сочевицею. Але це обставина легко переборна, якщо ви щасливий володар мультиварки. Приготувати нут в мультиварці можна як окрему страву, а можна разом з м'ясом або овочами. Рецепти страв з нуту для мультиварок досить різноманітні, ми обрали не дуже складні в приготуванні і разом з тим смачні і поживні.

Нут в мультиварці


Інгредієнти:

  • нут сухе - 2 склянки;

  • вода;

  • сіль - за смаком;

  • спеції (куркума, червоний мелений і чорний мелений перець) - за смаком;

  • часник - 1 головка;

  • соняшникова олія - за смаком.


  • Приготування
    Нут добре промиваємо під проточною водою. Потім викладаємо його в чашу мультиварки і заливаємо теплою водою. Залишаємо на ніч, вранці, якщо відразу не будемо готувати, то зливаємо воду і заливаємо чисту. В такому стані нут може залишатися до доби. Коли вирішили готувати, то зливаємо воду, нут залишаємо в чашу мультиварки і додаємо часник. Потім наливаємо воду вище нуту на два пальці. Додаємо приблизно 1/2 ч. ложки солі. Далі включаємо режим «Плов» на 2 години і перевіряємо готовність через півтори години (деякі сорти нуту готуються швидше). Готовий нут виймаємо з мультиварки і викладаємо на тарілку, солимо, додаємо трохи соняшникової олії і спеції. Добре перемішуємо й подаємо.

    Нут в мультиварці з м'ясом


    Інгредієнти:

  • нут сухе - 200 г;

  • яловичина - 300 г;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 2 шт.;

  • томатна паста - 1 ст. ложка;

  • Нут в мультиварці

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Нут промиваємо водою і замочуємо на ніч, вранці знову промиваємо і зливаємо воду. Яловичину миємо, ріжемо шматочками. Цибулю дрібно шаткуємо, моркву тремо на тертці. М'ясо і овочі пасеруємо в мультиварці на режимі «Випічка», потім додаємо нут і томатну пасту, заливаємо водою так, щоб закривала крупу. Включаємо режим «Плов», коли буде готове, залишаємо ще на деякий час на підігріві. Варити нут в мультиварці можна і по іншому: виставити режим «Гасіння» на півтори години, при такому способі варіння нут вийде з підливою.