Хумус в домашніх умовах

Рецепт хумуса в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати хумус в домашніх умовах. Турецький горох нут промиваємо і замочуємо в холодній воді приблизно на 12 годин. Після цього зливаємо всю рідину, перекладаємо замочений нут в каструлю, очищаємо від лушпиння і заливаємо свіжою водою. Ставимо варитися приблизно на 2 години на слабенькому вогні. З готового м'якого нуту обережно зливаємо в окрему миску отриманий відвар і зберігаємо його.
На суху сковороду висипаємо зіру і прожарюємо його протягом 3 хвилин, до появи легкого приємного аромату. Після цього пересипаємо її в кавомолці або блендер і подрібнюємо. Потім в сковороду насипати кунжутне насіння і також злегка обсмажуємо зерна до появи ніжного золотистого кольору і приємного запаху. Потім кунжут остуджуємо і точно також подрібнюємо в кавомолці.
Одержаний кунжутний порошок пересипаємо акуратно в блендер, додаємо очищені зубчики часнику, кладемо щіпку солі і вливаємо олію. Подрібнюємо масу до однорідності. Далі викладаємо в суміш трохи відвареного нуту і пюрируем в блендері, поступово вливаючи відвар від нуту або кип'ячену воду. Продовжуємо прокручувати масу у блендері до тих пір, поки весь нут не стане однорідної консистенції. У процесі приготування цієї страви, його потрібно постійно пробувати на смак

Готовий хумус викладаємо в пиалку, в центрі ложкою робимо невелике поглиблення і вливаємо трохи оливкової олії. Прикрашаємо блюдо цілими горошинами відвареного нуту або очищеними кедровими горішками, приправляємо солодкою паприкою. Хумус, приготований в домашніх умовах злегка охолоджуємо і подаємо до столу з запеченими баклажанами, овочами або лавашем.
Рекомендуємо добрі рецепти

Горох нут - рецепти
Нут - це турецький горох, який використовують у створенні дієтичних страв, так як в ньому міститься велика кількість білка. Давайте з вами розглянемо

Котлети з нуту
Всі ми з вами звикли до традиційних м'ясних котлет. Але якщо ви хочете урізноманітнити це страва, то ми пропонуємо зробити дивовижно смачні котлети з

Тапенад
Тапенад - це страви прованської кухні, що представляє із себе пряну суміш оливки, каперси, анчоуси і часнику. Зазвичай пастоподібний тапенад

Фарш для люля-кебаб
Люля-кебаб - страва азіатської кухні, повністю складається з м'ясного фаршу. В даному випадку саме приготування фаршу вимагає особливих навичок і

Тхина - рецепт
Східна паста тхина годиться для приготування соусів, основних страв, традиційних солодощів або маринадів. Рецепти цього популярного страви ми

Хумус: рецепт
Хумус - єврейське національне блюдо, яке представляє собою пасту з нуту з додаванням деяких видів спецій. Приготувати хумус дуже просто, а