Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Тапенад

5-01-2015, 10:30
864
Тапенад
Тапенад - традиційний французький соус густий. Масляниста паста тапенад подається як супровід до супу, а також до страв з м'яса, риби і овочів, приготованих на грилі. Часто соус намазують на хліб або тости.
Основний рецепт тапенада включає маслини або оливки, каперси і оливкове масло. Всі варіації густого соусу залежать від додаткових компонентів. Найчастіше в якості добавки використовуються анчоуси, в'ялені помідори, тунець в консервах, горіхи і прянощі: часник, розмарин, базилік і інша зелень. Способів приготування тапенада два: перший - вручну в ступці, другий - змішування в блендері.

Тапенад з оливок


Інгредієнти:

  • оливки - 250 г;

  • часник - 1 - 2 зубчики;

  • каперси - 60 г;

  • анчоуси - 50 г;

  • лимонний сік - 1 ч. ложка;

  • оливкова олія - 1/4 склянки;

  • чорний мелений перець.


  • Приготування
    Каперси, оливки, анчоуси і зубчики часнику подрібнюємо в блендері до стану однорідного пюре, додаємо оливкову олію, знову все перемішуємо. В кінці вливаємо лимонний сік і висипаємо мелений перець, все ретельно збиваємо.
    Тапенад з маслин готується за тим же рецептом, тільки замість оливок беруться чорні маслини, що робить пасту схожою на вишукану чорну ікру.
    У великих містах зазвичай немає проблем з придбанням анчоусів. Якщо у вас немає можливості купити анчоуси, їх цілком можна замінити хамсою, консервованим тунцем і навіть солоною кількою. Готовий тапенад можна зберігати в холодильнику кілька днів, подаючи смачну пасту до сніданку чи обіду.
    Пропонуємо рецепт нескладних бутербродів до сніданку.
    Бутерброди з сиром і тапенадом
    Інгредієнти:

    Тапенад
  • білий батон;

  • сир;

  • тапенад.


  • Поперек тонким скибочками ріжемо батон, на нього кладемо шматочок сиру, мажемо тапенадом і покриваємо зверху ще одним шматочком сиру. Ставимо бутерброди в гарячу духовку на 3 хвилини або мікрохвильову піч, щоб сир розплавився. Бутерброди подаються до столу гарячими.
    На ряду з тапенадом, в якості закуски на хліб, відмінно виступить хумус , або соус гуакамоле . Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Страви з кабачків - рецепти
    Страви з кабачків - рецепти
    Кабачок - досить корисний овоч, хоч і не володіє своїм власним яскраво вираженим смаком. Але страв з нього можна зробити досить багато. І деякі
    Бутерброди з авокадо
    Бутерброди з авокадо
    Оригінальною закускою до буденної, або святкового столу можуть стати бутерброди з авокадо. Авокадо на хліб можна наносити у вигляді пасти, соуси
    Бутерброди з яйцем
    Бутерброди з яйцем
    Бутерброд з яйцем - універсальна закуска, в якій можна дати розгулятися фантазії, адже практично будь-який додаток відмінно поєднується з її основним
    Бутерброди з сиром
    Бутерброди з сиром
    Бутерброди з сиром - це, безсумнівно, класика серед закусок на святковому і щоденному столі. У кожної господині, напевно, є свої варіанти створення
    Закуски з риби
    Закуски з риби
    Закуски з риби - чудовий варіант для святкового вечері або фуршетного столу. Це можуть бути як прості бутерброди, вишукані тарталетки або просто
    Панцанелла
    Панцанелла
    Тосканський салат панцанелла готується на основі черствого хліба, томатів, оливкової олії і трав, що перетворює його з смачного страви в досить