Тапенад
Тапенад - традиційний французький соус густий. Масляниста паста тапенад подається як супровід до супу, а також до страв з м'яса, риби і овочів, приготованих на грилі. Часто соус намазують на хліб або тости.
Основний рецепт тапенада включає маслини або оливки, каперси і оливкове масло. Всі варіації густого соусу залежать від додаткових компонентів. Найчастіше в якості добавки використовуються анчоуси, в'ялені помідори, тунець в консервах, горіхи і прянощі: часник, розмарин, базилік і інша зелень. Способів приготування тапенада два: перший - вручну в ступці, другий - змішування в блендері.
Інгредієнти:
оливки - 250 г;
часник - 1 - 2 зубчики;
каперси - 60 г;
анчоуси - 50 г;
лимонний сік - 1 ч. ложка;
оливкова олія - 1/4 склянки;
чорний мелений перець.
Приготування
Каперси, оливки, анчоуси і зубчики часнику подрібнюємо в блендері до стану однорідного пюре, додаємо оливкову олію, знову все перемішуємо. В кінці вливаємо лимонний сік і висипаємо мелений перець, все ретельно збиваємо.
Тапенад з маслин готується за тим же рецептом, тільки замість оливок беруться чорні маслини, що робить пасту схожою на вишукану чорну ікру.
У великих містах зазвичай немає проблем з придбанням анчоусів. Якщо у вас немає можливості купити анчоуси, їх цілком можна замінити хамсою, консервованим тунцем і навіть солоною кількою. Готовий тапенад можна зберігати в холодильнику кілька днів, подаючи смачну пасту до сніданку чи обіду.
Пропонуємо рецепт нескладних бутербродів до сніданку.
Бутерброди з сиром і тапенадом
Інгредієнти:
білий батон;
сир;
тапенад.
Поперек тонким скибочками ріжемо батон, на нього кладемо шматочок сиру, мажемо тапенадом і покриваємо зверху ще одним шматочком сиру. Ставимо бутерброди в гарячу духовку на 3 хвилини або мікрохвильову піч, щоб сир розплавився. Бутерброди подаються до столу гарячими.
На ряду з тапенадом, в якості закуски на хліб, відмінно виступить хумус , або соус гуакамоле . Приємного апетиту!
Основний рецепт тапенада включає маслини або оливки, каперси і оливкове масло. Всі варіації густого соусу залежать від додаткових компонентів. Найчастіше в якості добавки використовуються анчоуси, в'ялені помідори, тунець в консервах, горіхи і прянощі: часник, розмарин, базилік і інша зелень. Способів приготування тапенада два: перший - вручну в ступці, другий - змішування в блендері.
Тапенад з оливок
Інгредієнти:
Приготування
Каперси, оливки, анчоуси і зубчики часнику подрібнюємо в блендері до стану однорідного пюре, додаємо оливкову олію, знову все перемішуємо. В кінці вливаємо лимонний сік і висипаємо мелений перець, все ретельно збиваємо.
Тапенад з маслин готується за тим же рецептом, тільки замість оливок беруться чорні маслини, що робить пасту схожою на вишукану чорну ікру.
У великих містах зазвичай немає проблем з придбанням анчоусів. Якщо у вас немає можливості купити анчоуси, їх цілком можна замінити хамсою, консервованим тунцем і навіть солоною кількою. Готовий тапенад можна зберігати в холодильнику кілька днів, подаючи смачну пасту до сніданку чи обіду.
Пропонуємо рецепт нескладних бутербродів до сніданку.
Бутерброди з сиром і тапенадом
Інгредієнти:
Поперек тонким скибочками ріжемо батон, на нього кладемо шматочок сиру, мажемо тапенадом і покриваємо зверху ще одним шматочком сиру. Ставимо бутерброди в гарячу духовку на 3 хвилини або мікрохвильову піч, щоб сир розплавився. Бутерброди подаються до столу гарячими.
На ряду з тапенадом, в якості закуски на хліб, відмінно виступить хумус , або соус гуакамоле . Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Страви з кабачків - рецепти
Кабачок - досить корисний овоч, хоч і не володіє своїм власним яскраво вираженим смаком. Але страв з нього можна зробити досить багато. І деякі
Бутерброди з авокадо
Оригінальною закускою до буденної, або святкового столу можуть стати бутерброди з авокадо. Авокадо на хліб можна наносити у вигляді пасти, соуси
Бутерброди з яйцем
Бутерброд з яйцем - універсальна закуска, в якій можна дати розгулятися фантазії, адже практично будь-який додаток відмінно поєднується з її основним
Бутерброди з сиром
Бутерброди з сиром - це, безсумнівно, класика серед закусок на святковому і щоденному столі. У кожної господині, напевно, є свої варіанти створення
Закуски з риби
Закуски з риби - чудовий варіант для святкового вечері або фуршетного столу. Це можуть бути як прості бутерброди, вишукані тарталетки або просто
Панцанелла
Тосканський салат панцанелла готується на основі черствого хліба, томатів, оливкової олії і трав, що перетворює його з смачного страви в досить