Панцанелла
Панцанелла - італійський салат з хлібом, родом з Тоскани. Ще один доказ того, як буквально з нічого - черствою скоринки, пари томатів, оливкової олії і базиліка (куди вже в Італії без нього) - можна створити кулінарний шедевр. Кожна поважаюча себе тосканська господиня робить панцанеллу по-своєму, як правило, з помідорами. Додають також перець, огірки, селера, цибуля і оливки. Нарізають все в довільному порядку і різних пропорціях, щедро приправляючи маслом. Ми ж пропонуємо більш складний рецепт.
Інгредієнти:
помідори - 1 кг;
хліб білий - 1 батон;
перець болгарський солодкий - 3 шт.;
базилік - 5 гілочок;
каперси - 1/2 ст.;
анчоуси - 3 шт.;
оливки - 15 шт;
олія оливкова - 2/3 ст.;
оцет винний - 2 ст. ложки;
перець чилі мелений - 1 щіпка;
сіль морська - 1 щіпка.
Приготування:
Хліб повинен бути обов'язково вчорашнім, злегка черствим, інакше не вдасться акуратно нарізати на рівні шматочки. Але для початку з буханця зрізаємо все кірки. Потім шматочки хліба щільно укладаємо в один шар на блюдо.
Помідори розрізаємо навпіл і натираємо на крупній тертці так, щоб шкірка залишилася в руці. Її ми викидаємо. Вливаємо до томатів оцет і масло, злегка солимо. Додаємо дрібку гострого перцю.
Болгарські перці запікаємо в духовці до м'якості і, гарячими на кілька хвилин закриваємо в поліетиленовому пакеті. Там вони добряче «пропотеют», і видалити верхню шкірку буде зовсім легко. Перець чистимо і нарізами уздовж тонкими смужками.
З оливок видаляємо кісточки. Анчоуси на пару хвилин замочуємо в холодній воді, потім чистимо і нарізаємо 2 рибки крупно, одну - дрібно.
Хліб щедро поливаємо томатним соусом, щоб як слід просочився. Можна додатково збризнути оливковою олією. Присипаємо оливками та каперсами, викладаємо великі шматочки анчоусів і болгарського перцю. Зверху присипаємо дрібно покришеною анчоусом і листям свіжого базиліка. Даємо настоятися цього салату-бутерброду пару годин у холодильнику, він стане ще смачніше.
Не забудьте випробувати ще один рецепт знаменитого італійського салат "Капрезе" . Приємного апптетита!
Салат «Панцанелла» - рецепт
Інгредієнти:
Приготування:
Хліб повинен бути обов'язково вчорашнім, злегка черствим, інакше не вдасться акуратно нарізати на рівні шматочки. Але для початку з буханця зрізаємо все кірки. Потім шматочки хліба щільно укладаємо в один шар на блюдо.
Помідори розрізаємо навпіл і натираємо на крупній тертці так, щоб шкірка залишилася в руці. Її ми викидаємо. Вливаємо до томатів оцет і масло, злегка солимо. Додаємо дрібку гострого перцю.
Болгарські перці запікаємо в духовці до м'якості і, гарячими на кілька хвилин закриваємо в поліетиленовому пакеті. Там вони добряче «пропотеют», і видалити верхню шкірку буде зовсім легко. Перець чистимо і нарізами уздовж тонкими смужками.
З оливок видаляємо кісточки. Анчоуси на пару хвилин замочуємо в холодній воді, потім чистимо і нарізаємо 2 рибки крупно, одну - дрібно.
Хліб щедро поливаємо томатним соусом, щоб як слід просочився. Можна додатково збризнути оливковою олією. Присипаємо оливками та каперсами, викладаємо великі шматочки анчоусів і болгарського перцю. Зверху присипаємо дрібно покришеною анчоусом і листям свіжого базиліка. Даємо настоятися цього салату-бутерброду пару годин у холодильнику, він стане ще смачніше.
Не забудьте випробувати ще один рецепт знаменитого італійського салат "Капрезе" . Приємного апптетита!
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з анчоусами
Салат з анчоусами - ситне і вишукане блюдо, яке неодмінно оцінять ваші домочадці по достоїнству. У нашій статті ми зібрали кілька оригінальних
Перець, запечений в духовці
Перець запекти в духовці можна різними способами: нафарширувати його різноманітними овочами або приготувати його самостійно. У нашій статті ми
Тапенад
Тапенад - це страви прованської кухні, що представляє із себе пряну суміш оливки, каперси, анчоуси і часнику. Зазвичай пастоподібний тапенад
Брускетта - рецепт
Якщо ви любите смачні і незвичайні закуски, то вам сподобається італійська брускетта. Це ласощі можна зробити з різних продуктів, а тому кожна
Салат «Капрезе»
Салат «Капрезе» По популярності салат «Капрезе» («Insalata Caprese») в Італії, порівнянний з нашим «Олів'є». Цей легкий салатик, якими можна