Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Панцанелла

4-01-2015, 20:24
708
Панцанелла
Панцанелла - італійський салат з хлібом, родом з Тоскани. Ще один доказ того, як буквально з нічого - черствою скоринки, пари томатів, оливкової олії і базиліка (куди вже в Італії без нього) - можна створити кулінарний шедевр. Кожна поважаюча себе тосканська господиня робить панцанеллу по-своєму, як правило, з помідорами. Додають також перець, огірки, селера, цибуля і оливки. Нарізають все в довільному порядку і різних пропорціях, щедро приправляючи маслом. Ми ж пропонуємо більш складний рецепт.

Салат «Панцанелла» - рецепт


Інгредієнти:

  • помідори - 1 кг;

  • хліб білий - 1 батон;

  • перець болгарський солодкий - 3 шт.;

  • базилік - 5 гілочок;

  • каперси - 1/2 ст.;

  • анчоуси - 3 шт.;

  • оливки - 15 шт;

  • олія оливкова - 2/3 ст.;

  • оцет винний - 2 ст. ложки;

  • перець чилі мелений - 1 щіпка;

  • сіль морська - 1 щіпка.


  • Приготування:
    Хліб повинен бути обов'язково вчорашнім, злегка черствим, інакше не вдасться акуратно нарізати на рівні шматочки. Але для початку з буханця зрізаємо все кірки. Потім шматочки хліба щільно укладаємо в один шар на блюдо.
    Помідори розрізаємо навпіл і натираємо на крупній тертці так, щоб шкірка залишилася в руці. Її ми викидаємо. Вливаємо до томатів оцет і масло, злегка солимо. Додаємо дрібку гострого перцю.
    Болгарські перці запікаємо в духовці до м'якості і, гарячими на кілька хвилин закриваємо в поліетиленовому пакеті. Там вони добряче «пропотеют», і видалити верхню шкірку буде зовсім легко. Перець чистимо і нарізами уздовж тонкими смужками.
    З оливок видаляємо кісточки. Анчоуси на пару хвилин замочуємо в холодній воді, потім чистимо і нарізаємо 2 рибки крупно, одну -
    Панцанелла
    дрібно.
    Хліб щедро поливаємо томатним соусом, щоб як слід просочився. Можна додатково збризнути оливковою олією. Присипаємо оливками та каперсами, викладаємо великі шматочки анчоусів і болгарського перцю. Зверху присипаємо дрібно покришеною анчоусом і листям свіжого базиліка. Даємо настоятися цього салату-бутерброду пару годин у холодильнику, він стане ще смачніше.
    Не забудьте випробувати ще один рецепт знаменитого італійського салат "Капрезе" . Приємного апптетита!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з анчоусами
    Салат з анчоусами
    Салат з анчоусами - ситне і вишукане блюдо, яке неодмінно оцінять ваші домочадці по достоїнству. У нашій статті ми зібрали кілька оригінальних
    Перець, запечений в духовці
    Перець, запечений в духовці
    Перець запекти в духовці можна різними способами: нафарширувати його різноманітними овочами або приготувати його самостійно. У нашій статті ми
    Тапенад
    Тапенад
    Тапенад - це страви прованської кухні, що представляє із себе пряну суміш оливки, каперси, анчоуси і часнику. Зазвичай пастоподібний тапенад
    Брускетта - рецепт
    Брускетта - рецепт
    Якщо ви любите смачні і незвичайні закуски, то вам сподобається італійська брускетта. Це ласощі можна зробити з різних продуктів, а тому кожна
    Салат «Капрезе»
    Салат «Капрезе»
    Салат «Капрезе» По популярності салат «Капрезе» («Insalata Caprese») в Італії, порівнянний з нашим «Олів'є». Цей легкий салатик, якими можна