Вернуться назад Распечатать

Панцанелла

Панцанелла
Панцанелла - італійський салат з хлібом, родом з Тоскани. Ще один доказ того, як буквально з нічого - черствою скоринки, пари томатів, оливкової олії і базиліка (куди вже в Італії без нього) - можна створити кулінарний шедевр. Кожна поважаюча себе тосканська господиня робить панцанеллу по-своєму, як правило, з помідорами. Додають також перець, огірки, селера, цибуля і оливки. Нарізають все в довільному порядку і різних пропорціях, щедро приправляючи маслом. Ми ж пропонуємо більш складний рецепт.

Салат «Панцанелла» - рецепт


Інгредієнти:

  • помідори - 1 кг;

  • хліб білий - 1 батон;

  • перець болгарський солодкий - 3 шт.;

  • базилік - 5 гілочок;

  • каперси - 1/2 ст.;

  • анчоуси - 3 шт.;

  • оливки - 15 шт;

  • олія оливкова - 2/3 ст.;

  • оцет винний - 2 ст. ложки;

  • перець чилі мелений - 1 щіпка;

  • сіль морська - 1 щіпка.


  • Приготування:
    Хліб повинен бути обов'язково вчорашнім, злегка черствим, інакше не вдасться акуратно нарізати на рівні шматочки. Але для початку з буханця зрізаємо все кірки. Потім шматочки хліба щільно укладаємо в один шар на блюдо.
    Помідори розрізаємо навпіл і натираємо на крупній тертці так, щоб шкірка залишилася в руці. Її ми викидаємо. Вливаємо до томатів оцет і масло, злегка солимо. Додаємо дрібку гострого перцю.
    Болгарські перці запікаємо в духовці до м'якості і, гарячими на кілька хвилин закриваємо в поліетиленовому пакеті. Там вони добряче «пропотеют», і видалити верхню шкірку буде зовсім легко. Перець чистимо і нарізами уздовж тонкими смужками.
    З оливок видаляємо кісточки. Анчоуси на пару хвилин замочуємо в холодній воді, потім чистимо і нарізаємо 2 рибки крупно, одну -
    Панцанелла
    дрібно.
    Хліб щедро поливаємо томатним соусом, щоб як слід просочився. Можна додатково збризнути оливковою олією. Присипаємо оливками та каперсами, викладаємо великі шматочки анчоусів і болгарського перцю. Зверху присипаємо дрібно покришеною анчоусом і листям свіжого базиліка. Даємо настоятися цього салату-бутерброду пару годин у холодильнику, він стане ще смачніше.
    Не забудьте випробувати ще один рецепт знаменитого італійського салат "Капрезе" . Приємного апптетита!