Брускетта - рецепт
Брускетта - це італійська класична закуска, яка представляємо собою скибочку підсушеного хрусткого хліба з начинкою зверху. Вона може бути абсолютно будь-яка, все залежить тільки від вашої фантазії і смакових пристрастей. Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів приготування цього дивовижного страви - брускетти, яка чудово підійде не тільки до сніданку, але і до гарячого на обід.
Інгредієнти:
білий хліб - 100 г;
помідори - 3 шт.;
оливкова олія - 30 г;
часник - 2 зубчики;
бальзамічний крем - 10 г;
сир моцарелла - 100 г;
сіль, перець - за смаком;
зелень - за бажанням.
Приготування
Як приготувати брускетту? Хліб нарізаємо невеликими скибочками і підсмажуємо на сухій сковорідці або запікаємо в духовці до золотистого кольору.
Помідори і сир нарізаємо дрібними кубиками, а часник дрібно рубаємо, або видавлюємо через прес. Далі наливаємо на сковорідку трохи оливкової олії, підігріваємо і висипаємо помідори і сир. Готуємо приблизно 2 хвилини, постійно помішуючи. Потім капаємо в сковороду трохи бальзамічного крему, все ретельно перемішуємо і знімаємо з вогню.
Підсмажений хліб просочуємо залишилися оливковою олією, зверху викладаємо теплі помідори з сиром, солимо, перчимо за смаком і посипаємо зверху дрібно посіченою свіжої зеленню. Ну, ось і все, брускетта з сиром і помідорами готова!
Інгредієнти:
хліб - 100 г;
тунець в оливковій олії - 50 г;
помідори-черрі - 2 шт.;
каперси - 5 шт.;
перець чилі - 1 шт.;
петрушка - 50 г;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
лимонний сік - за смаком.
Приготування
На сухій сковороді обсмажуємо тонко порізаний скибочками хліб на середньому вогні, щоб він трохи підрум'яниться і став хрустким. Потім перекладаємо грінки на плоске красиве блюдо і даємо їм охолонути.
Тунця виймаємо з олії, ріжемо невеликими шматочками. Помідори теж подрібнюємо і додаємо до тунцу разом з каперсами. Кладемо дрібно порізану петрушку, перець і оливкове масло. Все добре перемішуємо і викладаємо гіркою на обсмажений хліб.
Інгредієнти:
готовий ростбіф - 350 г;
свіжий огірок - 1 шт.;
скибочки хліба - 4 шт.;
печений перець солодкий - 2 шт.;
сметана - 30 мл;
столовий хрін - 1 ч. ложка;
томатний соус - 3 ст. ложки;
листя салату - 2 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Готовий ростбіф нарізаємо тонкими скибочками. В окремій мисці змішуємо сметану з хріном. Солодкий перець очищаємо від насіння, нарізаємо невеликими шматочками і з'єднуємо з томатним соусом в іншій чаші.
Хліб обсмажуємо на сухій сковороді або в тостері до золотистого кольору. Потім намазуємо скибочки сметанний соус з хроном, зверху викладаємо шматочки перцю і тонкі скибочки ростбіфа. Все солимо і перчимо за смаком. Додаємо скибочки огірка і прикрашаємо нарізаними листям салату.
Інгредієнти:
Для маринаду:
зелені оливки - 100 г;
часник - 1 зубчик;
базилік - 30 г;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
сіль, перець - за смаком.
Для брускетта:
часник - 1 зубчик;
оливкова олія - 3 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком;
скибочки хліба - 4 шт.;
помідори - 3 шт.;
листя базиліка для прикраси.
Приготування
Спочатку приготуємо маринад. Для цього змішуємо в блендері оливки, базилік, часник і оливкове масло. Додаємо за смаком сіль, перець і перемішуємо до однорідної консистенції.
Скибочки хліба злегка підрум'янюємо на сковороді з двох сторін. У мисці змішуємо подрібнений часник, порізані кубиками помідори, оливкова олія і солимо за смаком. Тепер збризкуємо хліб приготовленим маринадом і викладаємо зверху помідори, прикрасивши все листочками базиліка.
Брускетта з помідорами і моцарелою
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати брускетту? Хліб нарізаємо невеликими скибочками і підсмажуємо на сухій сковорідці або запікаємо в духовці до золотистого кольору.
Помідори і сир нарізаємо дрібними кубиками, а часник дрібно рубаємо, або видавлюємо через прес. Далі наливаємо на сковорідку трохи оливкової олії, підігріваємо і висипаємо помідори і сир. Готуємо приблизно 2 хвилини, постійно помішуючи. Потім капаємо в сковороду трохи бальзамічного крему, все ретельно перемішуємо і знімаємо з вогню.
Підсмажений хліб просочуємо залишилися оливковою олією, зверху викладаємо теплі помідори з сиром, солимо, перчимо за смаком і посипаємо зверху дрібно посіченою свіжої зеленню. Ну, ось і все, брускетта з сиром і помідорами готова!
Брускетта з тунцем
Інгредієнти:
Приготування
На сухій сковороді обсмажуємо тонко порізаний скибочками хліб на середньому вогні, щоб він трохи підрум'яниться і став хрустким. Потім перекладаємо грінки на плоске красиве блюдо і даємо їм охолонути.
Тунця виймаємо з олії, ріжемо невеликими шматочками. Помідори теж подрібнюємо і додаємо до тунцу разом з каперсами. Кладемо дрібно порізану петрушку, перець і оливкове масло. Все добре перемішуємо і викладаємо гіркою на обсмажений хліб.
Брускетта з ростбіфом
Інгредієнти:
Приготування
Готовий ростбіф нарізаємо тонкими скибочками. В окремій мисці змішуємо сметану з хріном. Солодкий перець очищаємо від насіння, нарізаємо невеликими шматочками і з'єднуємо з томатним соусом в іншій чаші.
Хліб обсмажуємо на сухій сковороді або в тостері до золотистого кольору. Потім намазуємо скибочки сметанний соус з хроном, зверху викладаємо шматочки перцю і тонкі скибочки ростбіфа. Все солимо і перчимо за смаком. Додаємо скибочки огірка і прикрашаємо нарізаними листям салату.
Брускетта з оливок
Інгредієнти:
Для маринаду:
Для брускетта:
Приготування
Спочатку приготуємо маринад. Для цього змішуємо в блендері оливки, базилік, часник і оливкове масло. Додаємо за смаком сіль, перець і перемішуємо до однорідної консистенції.
Скибочки хліба злегка підрум'янюємо на сковороді з двох сторін. У мисці змішуємо подрібнений часник, порізані кубиками помідори, оливкова олія і солимо за смаком. Тепер збризкуємо хліб приготовленим маринадом і викладаємо зверху помідори, прикрасивши все листочками базиліка.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з моцарелою і помідорами
Моцарелла - це різновид італійського сиру, який продається у вигляді кульок, замочених в розсолі. Він відмінно підходить для приготування різних
Салат з беконом
Серед усього розмаїття рецептів для приготування салатів, буває складно вибрати щось по-справжньому вартісне. Ми допоможемо вам у цьому! Пропонуємо
Грінки з сиром
Грінки з сиром - це прекрасний сніданок на швидку руку. Часто, деякі господині подають цю страву навіть до святкового столу, так що про легкість і
Бутерброди з помідорами
Бутерброди з помідорами - це досить проста і смачна закуска, яка прикрасить будь-який стіл, як святковий, так і щоденний. Для її створення не
Бутерброди з огірком
Бутерброди - відмінна закуска для святкового застілля і фуршету. Приготувати їх можна з використанням самих різних продуктів. І сьогодні ми підкажемо
Панцанелла
Тосканський салат панцанелла готується на основі черствого хліба, томатів, оливкової олії і трав, що перетворює його з смачного страви в досить