Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Брускетта - рецепт

Брускетта - рецепт

4-01-2015, 20:35
1 555
Брускетта - рецепт
Брускетта - це італійська класична закуска, яка представляємо собою скибочку підсушеного хрусткого хліба з начинкою зверху. Вона може бути абсолютно будь-яка, все залежить тільки від вашої фантазії і смакових пристрастей. Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів приготування цього дивовижного страви - брускетти, яка чудово підійде не тільки до сніданку, але і до гарячого на обід.

Брускетта з помідорами і моцарелою


Інгредієнти:

  • білий хліб - 100 г;

  • помідори - 3 шт.;

  • оливкова олія - 30 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • бальзамічний крем - 10 г;

  • сир моцарелла - 100 г;

  • сіль, перець - за смаком;

  • зелень - за бажанням.


  • Приготування
    Як приготувати брускетту? Хліб нарізаємо невеликими скибочками і підсмажуємо на сухій сковорідці або запікаємо в духовці до золотистого кольору.
    Помідори і сир нарізаємо дрібними кубиками, а часник дрібно рубаємо, або видавлюємо через прес. Далі наливаємо на сковорідку трохи оливкової олії, підігріваємо і висипаємо помідори і сир. Готуємо приблизно 2 хвилини, постійно помішуючи. Потім капаємо в сковороду трохи бальзамічного крему, все ретельно перемішуємо і знімаємо з вогню.
    Підсмажений хліб просочуємо залишилися оливковою олією, зверху викладаємо теплі помідори з сиром, солимо, перчимо за смаком і посипаємо зверху дрібно посіченою свіжої зеленню. Ну, ось і все, брускетта з сиром і помідорами готова!

    Брускетта з тунцем


    Інгредієнти:

  • хліб - 100 г;

  • тунець в оливковій олії - 50 г;

  • помідори-черрі - 2 шт.;

  • каперси - 5 шт.;

  • перець чилі - 1 шт.;

  • петрушка - 50 г;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • лимонний сік - за смаком.


  • Приготування
    На сухій сковороді обсмажуємо тонко порізаний скибочками хліб на середньому вогні, щоб він трохи підрум'яниться і став хрустким. Потім перекладаємо грінки на плоске красиве блюдо і даємо їм охолонути.
    Тунця виймаємо з олії, ріжемо невеликими шматочками. Помідори теж подрібнюємо і додаємо до тунцу разом з каперсами. Кладемо дрібно порізану петрушку, перець і оливкове масло. Все добре перемішуємо і викладаємо гіркою на обсмажений хліб.

    Брускетта з ростбіфом


    Інгредієнти:

  • готовий ростбіф - 350 г;

  • свіжий огірок - 1 шт.;

  • скибочки хліба - 4 шт.;

  • печений перець солодкий - 2 шт.;

  • сметана - 30 мл;

  • столовий хрін - 1 ч. ложка;

  • томатний соус - 3 ст. ложки;

  • листя салату - 2 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Готовий ростбіф нарізаємо тонкими скибочками. В окремій мисці змішуємо сметану з хріном. Солодкий перець очищаємо від насіння, нарізаємо невеликими шматочками і з'єднуємо з томатним соусом в іншій чаші.
    Хліб обсмажуємо на сухій сковороді або в тостері до золотистого кольору. Потім намазуємо скибочки сметанний соус з хроном, зверху викладаємо шматочки перцю і тонкі скибочки ростбіфа. Все солимо і перчимо за смаком. Додаємо скибочки огірка і прикрашаємо нарізаними листям салату.

    Брускетта з оливок


    Інгредієнти:
    Для маринаду:

  • зелені оливки - 100 г;

  • часник - 1 зубчик;

  • базилік - 30 г;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Для брускетта:

  • часник - 1 зубчик;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • скибочки хліба - 4 шт.;

  • помідори - 3 шт.;
  • Брускетта - рецепт

  • листя базиліка для прикраси.


  • Приготування
    Спочатку приготуємо маринад. Для цього змішуємо в блендері оливки, базилік, часник і оливкове масло. Додаємо за смаком сіль, перець і перемішуємо до однорідної консистенції.
    Скибочки хліба злегка підрум'янюємо на сковороді з двох сторін. У мисці змішуємо подрібнений часник, порізані кубиками помідори, оливкова олія і солимо за смаком. Тепер збризкуємо хліб приготовленим маринадом і викладаємо зверху помідори, прикрасивши все листочками базиліка.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з моцарелою і помідорами
    Салат з моцарелою і помідорами
    Моцарелла - це різновид італійського сиру, який продається у вигляді кульок, замочених в розсолі. Він відмінно підходить для приготування різних
    Салат з беконом
    Салат з беконом
    Серед усього розмаїття рецептів для приготування салатів, буває складно вибрати щось по-справжньому вартісне. Ми допоможемо вам у цьому! Пропонуємо
    Грінки з сиром
    Грінки з сиром
    Грінки з сиром - це прекрасний сніданок на швидку руку. Часто, деякі господині подають цю страву навіть до святкового столу, так що про легкість і
    Бутерброди з помідорами
    Бутерброди з помідорами
    Бутерброди з помідорами - це досить проста і смачна закуска, яка прикрасить будь-який стіл, як святковий, так і щоденний. Для її створення не
    Бутерброди з огірком
    Бутерброди з огірком
    Бутерброди - відмінна закуска для святкового застілля і фуршету. Приготувати їх можна з використанням самих різних продуктів. І сьогодні ми підкажемо
    Панцанелла
    Панцанелла
    Тосканський салат панцанелла готується на основі черствого хліба, томатів, оливкової олії і трав, що перетворює його з смачного страви в досить