Брускетта - це італійська класична закуска, яка представляємо собою скибочку підсушеного хрусткого хліба з начинкою зверху. Вона може бути абсолютно будь-яка, все залежить тільки від вашої фантазії і смакових пристрастей. Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів приготування цього дивовижного страви - брускетти, яка чудово підійде не тільки до сніданку, але і до гарячого на обід.
Брускетта з помідорами і моцарелою
Інгредієнти: білий хліб - 100 г; помідори - 3 шт.; оливкова олія - 30 г; часник - 2 зубчики; бальзамічний крем - 10 г; сир моцарелла - 100 г; сіль, перець - за смаком; зелень - за бажанням. Приготування Як приготувати брускетту? Хліб нарізаємо невеликими скибочками і підсмажуємо на сухій сковорідці або запікаємо в духовці до золотистого кольору.
Помідори і сир нарізаємо дрібними кубиками, а часник дрібно рубаємо, або видавлюємо через прес. Далі наливаємо на сковорідку трохи оливкової олії, підігріваємо і висипаємо помідори і сир. Готуємо приблизно 2 хвилини, постійно помішуючи. Потім капаємо в сковороду трохи бальзамічного крему, все ретельно перемішуємо і знімаємо з вогню.
Підсмажений хліб просочуємо залишилися оливковою олією, зверху викладаємо теплі помідори з сиром, солимо, перчимо за смаком і посипаємо зверху дрібно посіченою свіжої зеленню. Ну, ось і все, брускетта з сиром і помідорами готова!
Брускетта з тунцем
Інгредієнти: хліб - 100 г; тунець в оливковій олії - 50 г; помідори-черрі - 2 шт.; каперси - 5 шт.; перець чилі - 1 шт.; петрушка - 50 г; оливкова олія - 1 ст. ложка; лимонний сік - за смаком. Приготування На сухій сковороді обсмажуємо тонко порізаний скибочками хліб на середньому вогні, щоб він трохи підрум'яниться і став хрустким. Потім перекладаємо грінки на плоске красиве блюдо і даємо їм охолонути.
Тунця виймаємо з олії, ріжемо невеликими шматочками. Помідори теж подрібнюємо і додаємо до тунцу разом з каперсами. Кладемо дрібно порізану петрушку, перець і оливкове масло. Все добре перемішуємо і викладаємо гіркою на обсмажений хліб.
Брускетта з ростбіфом
Інгредієнти: готовий ростбіф - 350 г; свіжий огірок - 1 шт.; скибочки хліба - 4 шт.; печений перець солодкий - 2 шт.; сметана - 30 мл; столовий хрін - 1 ч. ложка; томатний соус - 3 ст. ложки; листя салату - 2 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Готовий ростбіф нарізаємо тонкими скибочками. В окремій мисці змішуємо сметану з хріном. Солодкий перець очищаємо від насіння, нарізаємо невеликими шматочками і з'єднуємо з томатним соусом в іншій чаші.
Хліб обсмажуємо на сухій сковороді або в тостері до золотистого кольору. Потім намазуємо скибочки сметанний соус з хроном, зверху викладаємо шматочки перцю і тонкі скибочки ростбіфа. Все солимо і перчимо за смаком. Додаємо скибочки огірка і прикрашаємо нарізаними листям салату.
Брускетта з оливок
Інгредієнти: Для маринаду: зелені оливки - 100 г; часник - 1 зубчик; базилік - 30 г; оливкова олія - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком. Для брускетта: часник - 1 зубчик; оливкова олія - 3 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; скибочки хліба - 4 шт.; помідори - 3 шт.; листя базиліка для прикраси. Приготування Спочатку приготуємо маринад. Для цього змішуємо в блендері оливки, базилік, часник і оливкове масло. Додаємо за смаком сіль, перець і перемішуємо до однорідної консистенції.
Скибочки хліба злегка підрум'янюємо на сковороді з двох сторін. У мисці змішуємо подрібнений часник, порізані кубиками помідори, оливкова олія і солимо за смаком. Тепер збризкуємо хліб приготовленим маринадом і викладаємо зверху помідори, прикрасивши все листочками базиліка.