Страви з кабачків - рецепти
Не за горами літо, а разом з ним і пора кабачків, з яких можна приготувати величезну кількість смачних, а головне корисних страв. Страви з баклажанів і кабачків не викличуть ніяких проблем у готуванні навіть у тих, хто не дуже дружить з кулінарією. Розглянемо кілька оригінальних рецептів створення страв з кабачків.
Інгредієнти:
кабачки (великі) - 2 шт.;
ріпчаста цибуля - 1/2 шт.;
болгарський перець - 1/2 шт.;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
курятина (фарш) - 500 г;
часник - 2 зубчики;
насіння фенхеля - 1/2 ч. ложки;
коричневий рис - 1 ст.;
базилік;
сіль, перець;
тертий "Пармезан";
курячий бульйон - 1 /4 ст.
Приготування
Кабачки розрізаємо вздовж навпіл і видаляємо з них серцевину. Ріпчасту цибулю і перець дрібно нарізаємо і обсмажуємо на оливковій олії близько 5 хвилин, після чого додаємо на сковороду курячий фарш і обсмажуємо його до напівготовності, не забувши приправити сіллю, перцем, фенхелем і пропущеним через прес часником.
Рис відварюємо до готовності і змішуємо з фаршем. Додаємо в суміш подрібнений базилік, "Пармезан" і курячий бульйон . Отриманий фарш викладаємо в човники з кабачків і ставимо все в духовку на 20-30 хвилин при 190 градусах.
Це блюдо з кабачків і курки підійде як для дітей, так і для дорослих.
Інгредієнти:
спагетті - 200 г;
томатна паста - 2 ст. ложки;
кабачкова ікра - 1 ст.;
борошно - 1 ч. ложка;
часник - 2 зубчики;
сіль, перець;
тертий "Пармезан".
Приготування
Спагетті відварюємо до готовності в підсоленій воді. На сковороді змішати томатну пасту з кабачковою ікрою, доливаємо трохи води і всипаємо борошно. Варимо соус до загустіння, після чого додаємо пропущений через прес часник, сіль і перець. Змішуємо соус з відвареною пастою і подаємо до столу, посипавши сиром.
Інгредієнти:
кабачки - 4 шт.;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
часник - 1 зубчик;
чебрець - 1 гілочка;
яйця - 2 шт.;
сметана - 1/3 ст.;
"Фета" - 1 ст.;
тертий "Пармезан" - 2 ст. ложки;
лимонний сік - 1 ст. ложка;
сіль, перець.
Приготування
Кабачок розрізаємо вздовж навпіл і шаткуємо поперек. Подрібнений часник і чебрець обсмажуємо на оливковій олії 45 секунд, додаємо кабачок і готуємо його ще 4 хвилини. Тим часом яйця збиваємо зі сметаною і обома видами сиру. Присмачую яєчну суміш лимонним соком.
Форму для випічки змащуємо олією, викладаємо в неї кабачок і заливаємо сирно-яєчної сумішшю. Випікаємо блюдо 40-45 хвилин при 180 градусах.
Це смачне блюдо з кабачка можна приготувати в мультиварці, досить вибрати режим "Випічка" на 1 годину.
Піца з кабачками і "Рікотта"
Інгредієнти:
великий кабачок - 2 шт.;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
тісто для піци;
тапенад - 70 г;
терта "Моцарелла" - 100 г;
"Рікотта" - 250 г;
свіжий розмарин.
Приготування
Кабачки нарізаємо на тонкі стрічки і змащуємо олією, сіллю і перцем. Швидко обсмажуємо смуги на сухій сковороді, до поява легкого золотистого відтінку.
Деко для випічки змащуємо маслом. Розподіляємо поверх розкатане тісто для піци. Шар тіста змащуємо тапенадом, його легко знайти в супермаркеті, але можна приготувати і самостійно, ретельно збивши в блендері зубчик часнику з 2 філе анчоуса, столовою ложкою лимонного соку, парою столових ложок оливкової олії, 2/3 склянки маслин і столовою ложкою каперсів.
Тепер залишається посипати тісто тертим сиром "Моцарелла" та розподілити поверх кабачки. Завершуємо піцу сиром "Рікотта" і свіжим розмарином. Ставимо страву в розігріту до 240 градусів духовку на 12-15 хвилин, після чого нарізаємо на шматки і подаємо до столу.
Дієтичне блюдо з кабачків
Інгредієнти:
Приготування
Кабачки розрізаємо вздовж навпіл і видаляємо з них серцевину. Ріпчасту цибулю і перець дрібно нарізаємо і обсмажуємо на оливковій олії близько 5 хвилин, після чого додаємо на сковороду курячий фарш і обсмажуємо його до напівготовності, не забувши приправити сіллю, перцем, фенхелем і пропущеним через прес часником.
Рис відварюємо до готовності і змішуємо з фаршем. Додаємо в суміш подрібнений базилік, "Пармезан" і курячий бульйон . Отриманий фарш викладаємо в човники з кабачків і ставимо все в духовку на 20-30 хвилин при 190 градусах.
Це блюдо з кабачків і курки підійде як для дітей, так і для дорослих.
Страва з кабачкової ікри
Інгредієнти:
Приготування
Спагетті відварюємо до готовності в підсоленій воді. На сковороді змішати томатну пасту з кабачковою ікрою, доливаємо трохи води і всипаємо борошно. Варимо соус до загустіння, після чого додаємо пропущений через прес часник, сіль і перець. Змішуємо соус з відвареною пастою і подаємо до столу, посипавши сиром.
Блюдо з кабачків в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Кабачок розрізаємо вздовж навпіл і шаткуємо поперек. Подрібнений часник і чебрець обсмажуємо на оливковій олії 45 секунд, додаємо кабачок і готуємо його ще 4 хвилини. Тим часом яйця збиваємо зі сметаною і обома видами сиру. Присмачую яєчну суміш лимонним соком.
Форму для випічки змащуємо олією, викладаємо в неї кабачок і заливаємо сирно-яєчної сумішшю. Випікаємо блюдо 40-45 хвилин при 180 градусах.
Це смачне блюдо з кабачка можна приготувати в мультиварці, досить вибрати режим "Випічка" на 1 годину.
Піца з кабачками і "Рікотта"
Інгредієнти:
Приготування
Кабачки нарізаємо на тонкі стрічки і змащуємо олією, сіллю і перцем. Швидко обсмажуємо смуги на сухій сковороді, до поява легкого золотистого відтінку.
Деко для випічки змащуємо маслом. Розподіляємо поверх розкатане тісто для піци. Шар тіста змащуємо тапенадом, його легко знайти в супермаркеті, але можна приготувати і самостійно, ретельно збивши в блендері зубчик часнику з 2 філе анчоуса, столовою ложкою лимонного соку, парою столових ложок оливкової олії, 2/3 склянки маслин і столовою ложкою каперсів.
Тепер залишається посипати тісто тертим сиром "Моцарелла" та розподілити поверх кабачки. Завершуємо піцу сиром "Рікотта" і свіжим розмарином. Ставимо страву в розігріту до 240 градусів духовку на 12-15 хвилин, після чого нарізаємо на шматки і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кабачки з фаршем
Кабачок - корисний овоч, який відмінно поєднується з багатьма інгредієнтами. І сьогодні, ми розповімо, як приготувати кабачки з м'ясним фаршем. Вийде
Куряче філе з кабачками
Кабачки - це смачний дієтичний продукт. Страв з ними можна приготувати величезну кількість. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижне і
Кабачки, запечені в духовці
Кабачок - це диетичний і смачний овоч, який чудово підходить для запікання в духовці. І сьогодні ми познайомимо вас з цікавими і оригінальними
Кабачки з м'ясом
Кабачки, мають нейтральний смак, поєднуються з багатьма інгредієнтами. Але найчастіше їх готують з м'ясом. Ось про цих цікавих варіантах створення
Кабачки, фаршировані овочами
З кабачків можна зробити безліч смачних і цікавих страв. Одним з найпопулярніших страв є фаршировані кабачки. І сьогодні ми розповімо, як їх
Піца з кабачків
Піца з кабачків - це не саме звичне поєднання, вона скоріше нагадує знайомі нам оладки з кабачків або овочеві запіканки. Але якщо вам подобається